Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 28 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 147 (5354)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Administraţie

Cătălin Nechifor şi-a prezentat bilanţul la un an de la preluarea şefiei judeţului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor, şi-a prezentat ieri bilanţul la un an de la preluarea şefiei judeţului. Nechifor a spus că, în ultimul an, institituţia pe care o conduce a reuşit să aibă o activitate elegantă, decentă, fără dificultăţi majore. Prezentând bilanţul, Nechifor a subliniat faptul că, în cursul anului 2012, judeţul Suceava a beneficiat de mai multe fonduri comparativ cu 2011. El a arătat că în 2011 suma totală alocată judeţului Suceava atât pentru bugetul propriu al Consiliului Judeţean, cât şi pentru echilibrarea bugetelor localităţilor a fost de 508 milioane de lei, iar în 2012 suma a crescut la 556 de milioane de lei.

Cătălin Nechifor a arătat că suma pentru echilibrarea bugetelor locale pentru 2011 a fost de 40 de milioane de lei, iar în 2012 sumele alocate de guvernele Boc şi Ungureanu au fost mai mici, de doar 36 de milioane de lei. Nechifor a subliniat că după ce Victor Ponta a preluat conducerea Guvernului, au fost alocate încă 16 milioane de lei pentru echilibrarea bugetelor localităţilor din judeţ.

Făcând referire la bugetul judeţului Suceava, el a precizat că la începutul anului 2012, Guvernul PDL de la vremea respectivă a alocat o sumă mai mică, în comparaţie cu 2011. „Din păcate, în 2012, Guvernul PDL a tăiat o sumă de 75 de milioane de lei, comparativ cu sumele alocate în anul 2011. La rectificarea făcută de Guvernul USL, această sumă a crescut, însă totuşi am terminat anul trecut cu un minus de 59 de milioane de lei”.

Pe de altă parte, şeful Administraţiei Judeţene a evidenţiat faptul că în ultimul an au scăzut semnificativ arieratele primăriilor. Dacă la începutul anului 2013 valoarea arieratelor a fost de 25,9 de milioane de lei, la sfârşitul lunii mai acestea au scăzut la 2,8 milioane de lei.

Nechifor a mai spus că în privinţa programului „Suceava - utilităţi şi mediu la standarde europene”, localităţile implicate în acesta au beneficiat de un sprijin considerabil din partea Guvernului USL pentru plata ratelor şi dobânzilor la creditul contractat de Consiliul Judeţean, fiind alocată suma de 15,8 de milioane de lei. „Fără ajutorul Guvernului în această privinţă, am fi fost într-o situaţie limită”, a precizat acesta.

Şeful Consiliului Judeţean a amintit şi de investiţiile în proiectele pentru reabilitarea Cetăţii de Scaun, finalizarea drumului Poiana Micului-Suceviţa, semnarea contractului pentru modernizarea drumului Ilişeşti-Ciprian Porumbescu, finalizarea lucrărilor de modernizare la ambulatoriului Spitalului Judeţean „Sf. Ioan cel Nou”, achiziţionarea de zece autospeciale pentru intervenţie în situaţii de urgenţă, începerea lucrărilor pentru modernizarea drumului Pojorâta-Izvoarele Sucevei, dar şi de desemnarea câştigătorului pentru realizarea lucrărilor de modernizare a Aeroportului „Ştefan cel Mare”. Cătălin Nechifor a precizat că instituţia pe care o conduce a promovat mai multe proiecte cu finanţare europeană, atât în domeniul turismului, cât şi pentru eficientizarea serviciilor medicale la Spitalul Judeţean sau pentru informatizarea primăriilor din judeţ.

 

Nechifor este nemulţumit de blocajul existent în proiectul „Suceava – utilităţi şi mediu”

Şeful administraţiei judeţene a mai arătat că în primul an de mandat au fost îmbunătăţite relaţiile externe ale judeţului Suceava cu regiunile partenere din Europa, a promovat turismul atât la târguri de profil din România, cât şi din străinătate, a fost deblocat proiectul pentru sistemul de management integrat al deşeurilor, s-au semnat contractele pentru modernizarea reţelelor de apă şi canalizare din mai multe localităţi urbane şi au fost realizate şi promovate proiecte în domeniul social. Preşedintele CJ Suceava a declarat că în ultimul an s-au realizat lucrări de reabilitare pe 1.136 de kilometri de drumuri judeţene.

Nu în ultimul rând, Cătălin Nechifor a spus că este supărat de blocajul existent la proiectul „Utilităţi şi mediu”, având în vedere că nici în momentul de faţă compania Transgaz nu a finalizat construcţia magistralei de gaz de la Pojorâta spre Vatra Dornei. „Am discutat cu domnul ministru Dragnea şi am anumite speranţe că Transgaz va începe construcţia acestei magistrale, astfel încât centrala termică de la Vatra Dornei să poată funcţiona pe gaz. Compania Transgaz a preluat gratuit o magistrală de 101 kilometri, realizată prin proiectul <Utilităţi şi mediu>, şi avea obligaţia să construiască încă 30 de kilometri, pentru a realiza legătura cu Vatra Dornei. Din păcate, nu a făcut acest lucru, însă am făcut toate demersurile necesare pentru a reîncepe aceste lucrări”, a mai spus Cătălin Nechifor. El a adăugat că raportul de activitate din primul an de mandat va fi publicat integral pe site-ul de internet al Consiliului Judeţean Suceava. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cătălin Nechifor şi-a prezentat bilanţul la un an de la preluarea şefiei judeţului.
 Vizualizări articol: 2045 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.09/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.1 din 11 voturi
Cătălin Nechifor şi-a prezentat bilanţul la un an de la preluarea şefiei judeţului2.1511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   E destept tare Nechifor asta... trimis de
(28 iun 2013, 11:30:30
In weekendul trecut am ramas tampit. Eram pe Mestecanis, il acel popas rutier din care poti admira intreaga zona de serpentine. Am observat ca se lucreaza intens acolo si am zis ca se va face un hotel de 4-5 stele pentru ca turistii sa beneficieze de o panorama deosebita. Acolo este cel mai spectaculos peisaj din tot drumul de la Suceava la Vatra Dornei, e cireasa de pe tort. Pacat ca nu se pot atasa poze pe situl asta sa vedeti ce zic. De acolo de la inaltime se vede drumul serpuind prin munte si ai o vedere de ansamblu minunata.

Ghici ce se construieste acolo? O groapa de gunoi ecologica!!! Tre sa fii tare inteligent sa te duci pe la toate targurile internationale pe banii nostri sa chemi turistii in judet si tu pe la spate sa pui langa cel mai spectaculos peisaj din drumul european o groapa de gunoi!!!

Rage desteptaciunea in noi ca natie.
1.1  RE: E destept tare Nechifor asta... trimis de
(28 iun 2013, 11:56:28
Nu va imaginati ca acea groapa e la 1 km de sosea, e chiar langa drum, acolo unde opresc turistii sa admire peisajul...
Acolo o sa fie maximul desteptaciunii poporului roman. Cand or veni strainii sa admire muntii Bucovinei si o sa vada in schimb munti de gunoaie, o sa ne puna stampila de prostovani pe frunte.

Groapa de gunoi ecologica nu inseamna ca nu pute. La Suceava Lungu & Company au construit o statie de epurare ECOLOGICA care pute de te darama. Pute mai rau ca aia veche neecologica.
2.   70%USLAI trimis de
(28 iun 2013, 12:22:53
REALIZARI ZERO D-L NECHIFOR.
3.   Bilant anemic rau trimis de
(28 iun 2013, 12:26:44
In acest an de guvernare USL multe proiecte importante pentru Suceava au fost îngheţate, uitate, amânate sau anulate.Investiţii majore derulate în sectorul public nu s-au finalizat şi nici cele pentru care s-a obţinut finanţarea în mandatul precedent nu au demarat, o parte din acestea nici nu au continuat.Nici prin localităţile din judeţ situaţia nu este mai buna, investiţiile fiind blocate aproape în totalitate iar bugetele sunt pe minus.
4.   Bilant anemic rau trimis de
(28 iun 2013, 12:34:31
La aeroportul Suceava castigatorul licitatiei a fost desemnat dupa 6 luni(de ce a durat asa mult habar n-am).Firma SC Tehnic-Asist SRL din Botosani a câştigat licitaţia cu o oferta mult sub valoarea estimata a contractului( cu suma de 28 milioane lei).Sa speram ca au calculat bine oferta si nu se va mari valoarea contractului pe parcurs. Tehnic Asist deşi nu are experienţă similară in modernizari piste aeroport(nu a asfaltat un cm de pista de aeroport) , a putut participa la licitaţie pentru că avea terţ susţinător, firma italiană Gruppo Adige Bitumi Impresa Spa.Ce inseamna domle sa ai un sustinator.Dar degeaba ,deja licitatia a fost contestata de alta firma italiana(e plin de italieni pe la noi,imbulzeala mare).Sunt curios cate luni va mai dura pana se clarifica cu contestatia.
4.1  RE: Bilant anemic rau trimis de
(28 iun 2013, 13:57:20
Aeroportul Salcea, a ramas doar o amintire!?...

Asta inseamana ca ai nostri conducatori sunt oameni marunti, dar infatuati si nu au spiritul de patriotism local.
Cum sa putut abandona si lasa la voia intimplarii niste proiecte in care s-a investit atita pasiune si speranta!?

Uite cum se ajunge sa fim condusi de asemenea specimene, care nu au pic de demnitate, nu au pic de bun simt si ce ma deranjeaza cel mai mult e faptul ca ei ne cred pe noi prosti si naivi, aerieni si nu stim de toate aranjamentele, beneficiile si toate foloasele lor.

La ce sa ne asteptam cu Suceava de la astia mai ales cu regionalizarea!?

5.   Da doamne bucovineanului mintea cea de pe urma.... trimis de
(28 iun 2013, 12:44:47
Nu-mi vine sa cred ca Radumamii critica usl-ul.Sa dea Domnul ca oamenii sa realizeze cat mai repede in ce ne-au bagat votand promisiuni si minciuni.Cat despre cei care l-au inlaturat pe Flutur,cred ca inteleg foarte bine pe zi ce trece cat de creduli si naivi au fost.
6.   Bilant anemic rau trimis de
(28 iun 2013, 12:47:04
In acest an nu a început nici o modernizare de tronson de drum naţional, deşi arată rau de tot DN 29 Suceava Botoşani , DN 29 A Suceava Dorohoi, DN 17 B Iacobeni Borşa şi DN 18 Vatra Dornei Piatra Neamţ .Domnul Nechifor spune ca activitatea CJ a fost eleganta.Pai ce suntem la parada modei?Domnul Nechifor spune ca s-au reabilitat 1136 km drumuri judetene.Eu zic ca trebuie pusa virgula mai spre stanga.
7.   Bilant anemic rau trimis de
(28 iun 2013, 13:12:43
Am vazut doua filmulete pe net cu soseaua de centura.Unul filmat de sus din elicopter.De sus parea cam ingusta.Ma gandesc,doua Tiruri pe podurile alea pot trece unul pe langa celalat?Incap?Mergea foarte bine o sosea cu doua benzi pe sens.Al doilea filmat de la sol.Totul era pustiu,nu era nici picior de muncitor.Doar cateva peturi aruncate indicau ca a trecut cineva pe acolo.Un cetatean a zis ca era filmat de fapt in Arizona.Stim toti ca pe soseaua de centura a Sucevei de fapt duduie macaralele si asudă people-şii.Alt cetatean a zis ca de fapt era filmat in desertul Kalahari.Stim toti ca Soseaua de centura a Sucevei e aproape gata si la ea lucreaza zi si noapte sute de oameni si utilaje.Iar peturile sunt de la un grup de turisti romani care le-au aruncat cand erau pe camile.Alt cetatean a zis ca in Kalahari nu sunt camile ci manguste.
8.   S-a ales praful de constitutie si regionalizare trimis de
(28 iun 2013, 13:20:44
26 iunie 2013, de Ziua Drapelului și, totodată, zi de doliu național în memoria victimelor din Muntenegru, Curtea Constituțională a României a semnat oficial certificatul de deces a două proiecte majore ale USL: modificarea Constituției și regionalizarea. Odată ce onorabila Curte a stabilit că “Da”, se poate referendum cu 30% participare, dar abia peste un an, nu mai există nicio șansă pentru modificarea Legii fundamentale.Miza este simplă! Noua lege fundamentală interzice migrația politică a senatorilor și deputatilor sub sancțiunea pierderii mandatului, iar asta înseamnă că în forul legislativ nu se mai pot crea partide ce nu au participat la alegeri(vezi Miscarea Populara).
9.   Ce as fi vrut sa vad.... trimis de
(28 iun 2013, 14:25:44
Promisiunile acestui mister Piggy al sucevei, din campania electorala au fost pana acum doar vorbe in vant.
1) Demersurile pentru demascarea fu_raciunilor din judet, trambitate la greu in campanie, sunt nule.
2) Promovarea investitiilor pentru atragerea investitorilor de orice fel, ZERO.
3) Tragerea la raspundere a tuturor celor responsabili pentru prejudiciile depistate la nivelul judetului de Curtea de Conturi SV.
4) Tergiversarea micsorarii birocratiei si a relaxarii fiscale.
10.   Ce-ar mai fi de spus... trimis de
(28 iun 2013, 14:51:33
M.ie nechifor, m.ie usl, m.ie flutur, m.ie pdl!!!! Am inlocuit niste jeguri cu niste lepre...!
10.1  RE: Ce-ar mai fi de spus... trimis de
(28 iun 2013, 14:55:20
Corect.
11.   Comentariu trimis de
(28 iun 2013, 14:56:21

Ce va fi cu Centura deja inceputa a Sucevei, ca este subdimensionata si nu se stie cind o s-o mai vedem terminata!?

Cand se va realiza o centura dinspre Plopeni spre Cetate sau Bosanci- Ipotesti. pentru a scapa de blocajele din trafic?
Trebuie sa se realizeze o legatura fireasca intre Burdujeni si oras, intre tot ce vine dinspre Botosani si ajunge spre soseaua europeana E85.
11.1  RE: Comentariu trimis de
(28 iun 2013, 15:32:00
Degeaba Laatule,ca toti care vin dinspre Botosani merg la centrele comerciale care au fost amplasate in mijlocul orasului.Ar axista o solutie: mutarea "orasului" la...țara!
12.   ... trimis de
(28 iun 2013, 18:27:51
Cataline, de ce nu sunt arestati sau cel putin anchetati cei care au taiat padurile si le taie in continuare, au construit statia de epurare, au amendat protestatarii sin iarna lui 2012 dar nu au reusit sa prinda niste tigani care dau cu topoare in cap la oameni....eleganta sau incompetenta??
13.   Sa vezi si sa nu crezi....????? trimis de
(28 iun 2013, 21:08:42
Radumamii ce se intampla cu tine? Tu care ai fost cel mai fanatic si mai inversunat sustinator al lui Nea Nechifor asta la alegerile locale, tu care ai dus o campanie mediaca mai mult de cat agresiva inainte de alegerile parlamentare spunand ca daca sunt votati candidatii USL Suceava o sa primeasca fonduri nenumarate, o sa se termine centura, o sa se construiasca aeroportul si cate si mai cate, tocmai tu ai ajuns sa fi dezamagit de activitatea primului USL-ist al judetului? Inseamna ca esti dezamagit si de tine avand in vedere fanatismul cu care l-ai sustinut.
14.   Catre Daddy_Caz trimis de
(28 iun 2013, 22:09:19
Buna seara.In principiu ai perfecta dreptate.In primul rand sunt dezamagit de mine pentru ca nu am reusit ca membru al societatii civile sa fac mai mult pentru ca orasul si judetul meu sa se ridice la nivelul anului 2013 din toate punctele de vedere.Apoi sunt dezamagit de prestatia USL si de coabitarea cu Basescu.De faptul ca s-a blocat cu un an revizuirea constitutiei ,blocand in acest fel reforma statului roman.Cat despre prabusirea PDL era normal acest fenomen.Prea a fost catastrofala guvernarea lor.
15.   Bilant? Ce-i ala bilant? trimis de
(28 iun 2013, 22:22:59
Oare stie tovarasul nechifor ce-i ala un bilant? El face bilantul la proiectele incepute de Dl Flutur, el care se lauda ca la batut pe Flutur....Sa-l bata la proiecte, ca toti cei ce au votat cu burtosul...acum se trag de par si se dau cu capul de pereti...
Cea mai mare realizare a lui nechifor, e ca a reusit sa-si puna cravata la gat...din cand in cand....tare bine e si daca s-ar agata cu juvatul...ca la sapun am sarii cu totii sa-l ajutam....
16.   Nechifor,taxele si gazul trimis de
(29 iun 2013, 00:26:09
s-au platit ceva arierate pe la primarii. INTR-UN AN ... !!! si cam atat.

in rest, ZERO tov. nechifor. si mai ai tupeul nesimtit sa te dai mare cu realizari din epoca flutur. cea mai mare realizare a dumitale se pare ca a fost cea de la inaugurarea unui LIFT !

in schimb, nu mai poti cu introducerea de noi taxe. dupa mintea ta, tov. nechifor, daca pui unui transportator 3000 lei NOUA taxa pe tonaj, drumurile nu se vor mai strica...de rusine, probabil.
unuia caruia ii pui inca o taxa in plus, nu va mai avea 5-10 tone depasire de tonaj, dar va avea sigur 15 tone in plus ca sa-si scoata taxa la care visezi tu. iar drumurile vor fi definitiv distruse.

iar programul Utilitati si mediu a fost fraiereala cea mai tare a lui marza. acest marza care a ales Utilitati si mediu inloc sa aleaga ca E85 sa continue de la Roman spre Siret...si deci prin Suceava tot pe 4 benzi. asa ca cele 4 benzi s-au dus de la Roman la Iasi, inloc sa continue de la Roman pana la Siret !

intre timp romanul o duce greu cu pretul gazului, iar traficul creste spre iasi deci si comertul, transporturile si investitiile. iar la suceava-vatra dornei conducta o sa apara cand va fi pretul la gaz triplu.

si tu si marza sunteti ZERO la istetime ! iar in domeniul investitii, marza+nechifor = cantitate neglijabila, comparativ cu flutur.
17.   Pt Radumami trimis de
(29 iun 2013, 10:34:05
In primul rand Radule las-o balta cu societatea civila. Cred ca toti cei care ti-au urmarit aberatiile din timpul campaniei au inteles ce reprezinti tu si in nici un caz nu e societatea civila. Nu fa ca "jurnalistii" si "analistii" de la Antena3 care au tocat ani de zile PDL si pe Basescu ( nu zic ca de multe ori n-au avut dreptate, dar tot de multe ori s-a vazut slugarnicia pt securist - a se citi Voiculescu - si interesele sale) sustinand ca ei sunt impartiali si spun doar adevarul, ca in decembrie 2012 sa ne trezim ca acei ziaristi si analisti, care dadeau dovada de deontologie profesionala, sunt senatori si ministri USL. Macar asta e de apreciat la USL: isi rasplateste propagandistii....bine cu o exceptie, tu Radule. Cred ca si din cauza asta esti nemultumit. Stai sa vezi de-acuma ce dezamagiri o sa ai.....Crinut nu o sa mai fie candidat unic al USL la presedentie pt ca PSD-ul o sa aiba propriul candidat. Singura lui sansa era sa treaca noua constitutie la referendum caci prin asta prerogativele presedintelui ar fi fost drastic diminuate iar Crinut chiar daca devenea presedinte era o simpla functie si nimic mai mult. Si or sa mai fie si alte dezamagiri Raducule....stai linistit ca tovarasii vostrii din PSD o sa va pregateasca multe.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei