Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 28 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 147 (5354)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

„Pachet” cu cătuşe

Sucevean urmărit internațional, prins la Strasbourg şi extrădat în România

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dat în urmărire internaţională din luna august a anului trecut, un tânăr din comuna Hânţeşti, Gheorghe Florin Abiculesei (24 de ani), a ajuns miercuri în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, după ce a fost extrădat din Franţa.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, pe numele lui Abiculesei figura un mandat de arestare, în lipsă, remis de Tribunalul Suceava la 10 august 2012. Tânărul este acuzat de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Suceava de  sprijinirea unui grup infracţional organizat, contrabandă şi complicitate la dare de mită.

„Inculpatul a fost pus în urmărire prin dispoziţia Inspectoratului General al Poliţiei Românedin 12.08.2012, fiind semnalat şi pe plan internaţional. Astfel, la 07.05.2013, cel în cauză a fost depistat şi arestat în Strasbourg”, se arată în comunicatul poliţiei judeţene.

Tânărul din Hânţeşti a fost extrădat miercuri, fiind preluat de poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale, escortat şi prezentat Tribunalului Suceava, care a confirmat mandatul de arestare preventivă.

 

Implicat în reţeaua de contrabandă, coordonată din penitenciar de un alt sucevean

Gheorghe Florin Abiculesei a fost trimis în judecată în vara anului trecut, alături de alte 35 de persoane, în dosarul reţelei de contrabandişti coordonată din închisoare de suceveanul Constantin Lungu (32 de ani), închis în Penitenciarul Botoşani, individ condamnat la 19 ani de închisoare în dosarul jafului asupra omului de afaceri Cristian Căjvănean, tâlhărie urmată de moartea victimei (n.r. - faptă petrecută în 2009).

Abiculesei, susţin anchetatorii, era unul dintre pionii reţelei de contrabandă, având rolul în preluarea şi transportul ţigărilor.

De asemenea, tânărul din Hânţeşti este acuzat că ar fi intermediat o şpagă de 300 de euro dată unui gardian al Penitenciarului Botoşani, Petru Olenic (34 de ani), pentru a-i asigura un regim de detenţie favorabil deţinutului Constantin Lungu.

Prin intermediul respectivului gardian, arată procurorii DIICOT Suceava, Constantin Lungu primea în închisoare telefoane de ultimă generaţie, de tip smartphone, mâncare, băutură, etnobotanice, haine şi încălțăminte.

La fiecare tranzacţie făcută din puşcărie de Lungu erau livrate în jur de 20 de baxuri.

Membrii grupării se foloseau de fiecare dată de două maşini, una cu rol de antemergător, pentru verificarea traseului, şi una în care era încărcată marfa de contrabandă. Autoturismul folosit pentru transport era prevăzut cu folie de culoare închisă pe geamuri iar scaunele din spate erau scoase. Pe durata transportului, membrii grupării direct implicaţi ţineau permanent legătura telefonic şi se coordonau pentru evitarea eventualelor filtre de poliţie.

Şoferii primeau între 400 şi 500 de lei, iar cărăuşii între 400 şi 800 de lei.

Au fost şi transporturi interceptate de poliţie, susţin anchetatorii, şi deşi maşinile contrabandiştilor erau confiscate de oamenii legii, Constantin Lungu cumpăra prin intermediari noi autoturisme, înmatriculate în străinătate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevean urmărit internațional, prins la Strasbourg şi extrădat în România.
 Vizualizări articol: 969 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Sucevean urmărit internațional, prins la Strasbourg şi extrădat în România5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei