Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 141 (5348)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Program de relaxare

Spitalul de Psihiatrie Cronici Siret desfăşoară activităţi de reintegrare comunitară cu pacienţii şi tinerii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Stadionul din oraşul Siret a găzduit miercuri cea de-a III-a ediţie a manifestării „Ziua de sport şi nu numai”.

Acţiunea a reunit aproximativ 90 de tineri, printre care pacienţi ai Spitalului de Psihiatrie, elevi din clasa a VII-a de la Şcoala „Petru Muşat” din localitate, opt voluntari din cadrul fundaţiei Eagle House şi beneficiari ai serviciilor sociale din localitate.

Aceştia au participat la o serie de competiţii sportive de tipul crosului printre cauciucuri sau cu mingea la picior printre jaloane, acestea desfăşurându-se pe echipe.

Dr. psiholog Tiberiu Rotaru, directorul Spitalului de Psihiatrie Cronici Siret, a vorbit despre felul în care s-au desfăşurat activităţile: „Atmosfera a fost una relaxantă şi veselă, deoarece toţi participanţii au primit diplome la final şi s-au bucurat în comun de momentele de relaxare. Pe lângă competiţii, cu toţii am participat şi la un scurt program de relaxare şi la un grătar bine meritat după efort”.

Rodica Bilinschi, asistent social al spitalului, organizatoarea activităţii din acest an, susţine că reintegrarea nu are loc de la sine, ci presupune implicarea atât a persoanelor dezavantajate, cât şi a comunităţii: „Integrarea persoanelor defavorizate, în general, şi cu dizabilităţi, în special, reprezintă de mult timp un deziderat al politicilor sociale din România. Dar se poate observa că acesta este prezent mai mult pe hârtie decât în realitate. Reintegrarea acestui tip de persoane presupune o serie de acţiuni concrete, ale mai multor factori implicati, ţinând atât de structurile administrative, primărie, servicii sociale, spital, cât şi de cele ale societăţii civile, cum ar fi fundaţiile şi grupurile de voluntari. Reintegrarea nu are loc de la sine, ci presupune schimbări ale comportamentului şi ale mentalităţii atât ale persoanelor dezavantajate, cât şi ale comunităţii. Este vorba despre o participare şi despre un efort comun”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spitalul de Psihiatrie Cronici Siret desfăşoară activităţi de reintegrare comunitară cu pacienţii şi tinerii.
 Vizualizări articol: 2267 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Spitalul de Psihiatrie Cronici Siret desfăşoară activităţi de reintegrare comunitară cu pacienţii şi tinerii5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei