Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 141 (5348)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Timp de trei zile

140 de jandarmi, mobilizaţi pentru măsurile de ordine publică la Mănăstirea „Sf. Ioan cel Nou”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Suceava a anunţat că 140 de oameni vor asigura măsurile de ordine publică la Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava” şi în zona adiacentă, în intervalul 22-24 iunie, când pelerini din toată ţara se vor închina la sfintele moaşte.

Jandarmii îşi vor începe misiunile de mâine, când în curtea mănăstirii vor ajunge primii pelerini, iar grosul efectivelor va fi mobilizat luni, când va avea loc procesiunea care se desfăşoară în fiecare an pe străzile municipiului Suceava.

Căpitanul Bogdan Cornaci, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Suceava, a declarat: „Recomandăm participanţilor la manifestări să respecte precizările organizatorilor şi ale forţelor de ordine, să acorde o atenţie sporită la modul de asigurare a bunurilor de valoare şi să evite conflictele cu persoanele aflate sub influenţa băuturilor alcoolice. În cazul în care sunt victime ale unor fapte antisociale sau observă producerea unor astfel de fapte, cetăţenii se pot adresa direct jandarmilor şi poliţiştilor aflaţi în dispozitivele de ordine publică sau pot suna la 112”.

În paralel, jandarmii vor asigura măsurile de ordine şi la evenimentele cultural-artistice incluse în programul „Zilele Sucevei”.

La aceste evenimente vor participa zilnic câte 40 de jandarmi.

Jandarmii vor acţiona în cooperare cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava şi lucrători ai Poliţiei Locale Suceava.

Acţiuni pentru asigurarea ordinii, coordonate de poliţiştii de la Serviciul Transporturi, vor avea loc în aceste zile şi în trenurile de călători, având în vedere creşterea valorilor de trafic pe fondul sosirii unui număr mare de persoane la sărbătoarea Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 140 de jandarmi, mobilizaţi pentru măsurile de ordine publică la Mănăstirea „Sf. Ioan cel Nou”.
 Vizualizări articol: 1861 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
140 de jandarmi, mobilizaţi pentru măsurile de ordine publică la Mănăstirea „Sf. Ioan cel Nou”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Jandarmi pentru sfinti trimis de
(21 iun 2013, 11:28:40
Acum e nevoie si la biserica de jandarmi frate.. Cica omul se duce la biserica ptr rugaciune..smerenie..etc bla bla. ..si e nevoie de 140 jandarmi.. bunaaa treabaa
2.   Comentariu trimis de
(21 iun 2013, 12:39:22
Normal ca trebuie atatia jandarmi, ce sa faca cu ei,ganditi-va la nivel de tara cati jandarmi sunt,in legea de functionare a jandarmeriei scrie clar ca ei au principala activitate RESTABILIREA ordinii publice,deci misiunile lor de MENTINERE a ordinii publice nu au nici o legatura cu ceea ce fac ei, mentinerea ordinii publice este treaba politiei.Bani aruncati de pomana cu acesti jandarmi si cand te gandesti cata lipsa de personal are politia.
2.1  RE: Comentariu trimis de
(21 iun 2013, 13:55:28
scrii ca sa te afli in treaba. probabil ai luat vreo amenda usturatoare si din acest motiv iti exprimi frustrarile prin comentarii de acest gen.
Legea 550 2004 privind organizarea şi funcţionarea Jandarmeriei Române, publicată în Monitorul Oficial nr. 1175 din 13 decembrie 2004 -
art. 19 - (1) Jandarmeria Română, prin structurile sale specializate, are următoarele atribuţii:
...
b) execută misiuni de asigurare a ordinii publice cu ocazia mitingurilor, marşurilor, demonstraţiilor, procesiunilor, acţiunilor de pichetare, acţiunilor promoţionale, comerciale, manifestărilor cultural-artistice, sportive, religioase, comemorative, precum şi a altor asemenea activităţi care se desfăşoară în spaţiul public şi care implică aglomerări de persoane;
c) execută misiuni de restabilire a ordinii publice când aceasta a fost tulburată prin orice fel de acţiuni sau fapte care contravin legilor în vigoare;
....
deci uite ca in legea jandarmeriei scrie chiar mai clar decat ai afirmat tu.
spectacolele de Zilele Sucevei si procesiunea de la Sf. Ioan se incadreaza exact la litera b., la atributii de asigurare a ordinii publice. Iar mentinerea si asigurarea sunt doua notiuni distincte.
ar fi interesant de vazut ce ar face miile de credinciosi in apropierea raclei, daca nu ar fi jandarmi acolo.
3.   Comentariu trimis de
(21 iun 2013, 17:07:13
DINESCU2 nu scriu ca sa ma aflu in treaba asa cum crezi tu, atatia ani in care jandarmii nu s-au bagat in seama la procesiunea de la Sf.Ioan credinciosii ce au facut? au rasturnat racla cumva,s-au luat la ciomege si-au dat in cap unii altora? hai sa fim seriosi lasati-o mai moale,numarul mare de jandarmi din tara asta nu justifica eficienta voastra.O tara cu o structura interna bine pusa la punct se bazeaa pe fortele de ordine ale politiei cere au legi,salarizare si dotare pe masura competentelor.Alte tari (adica majoritatea)care nu au jandarmerie ce fac,nu se mai descurca? e cumva razboi civil ca nu au jandarmerie? in nici un caz.
P.S. nu am luat nici o amenda usturatoare si nici nu imi exprim nici un fel de frustrari asa cum ai crezut ,ci imi exprim un punct de vedere.
3.1  RE: Comentariu trimis de
(21 iun 2013, 23:16:11
sa stii ca aceasta bagare in seama, cum ii spui tu, la aceasta procesiune nu e de 2-3 ani, ci de vreo 20. in fine, nu asta am vrut sa spun.
crezi ca jandarmeria (sau structuri cu atributii similare) coabiteaza impreuna cu politia doar in Romania? ia uite in franta si in italia (jandarmii francezi si carabinierii italieni), tari zdravene, jandarmii si carabinierii au un statut aparte, chiar peste politie. uita-te la garda civila spaniola, jandarmeria olandeza, garda republicana portugheza, jandarmeria poloneza, jandarmeria lituaniana, jandarmeria turca, institutii militare de ordine publica. ai impresia ca tarile in care sunt jandarmerii sunt tari de mana a doua? vrei sa spui ca tarile astea nu au o structura interna bine pusa la punct? uita-te si in estul europei. Trupele de Interne ale MAI din Rusia, Trupele Ministerului de Interne din Ucraina, cele din Belarus sunt tot jandarmerii, care functioneaza in acelasi timp cu politia. pana si moldovenii au trupe de carabinieri. sunt atatea natii care au jandarmerii, si natii puternice, care au alta parere decat tine.
4.   Pt RUSTIC trimis de
(21 iun 2013, 17:43:28
Te rog sa citesti ceva interesant aici : ☭  a
5.   J trimis de
(21 iun 2013, 22:04:40
Ciobani cu b�te.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei