Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 141 (5348)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Festivitate

Călătorie pe “aripi de lumină”, alături de elevii Şcolii Gimnaziale “Miron Costin”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pentru elevii Şcolii Gimnaziale „Miron Costin” Suceava clopoţelul care a vestit vacanţa mare a sunat miercuri, 19 iunie, aceştia încheind oficial încă un an de lecţii, teste şi învăţătură, şcolarii instituţiei marcând evenimentul terminal printr-o serbare găzduită de Casa de Cultură a municipiului.

Spectacolul ”Aripi de lumină”a cuprins momente artistice variate, susţinute atât de elevii ciclului primar, cât şi gimnazial, evoluţiile micilor artişti ai şcolii fiind arbitrate pozitiv prin aplauze de auditoriul care a luat parte la eveniment.

 

Premierea celor mai buni elevi

Evenimentul a debutat cu premierea elevilor care au obținut rezultate deosebite la fazele județeană și națională ale olimpiadelor școlare şi a profesorilor coordonatori, inițiativă a conducerii școlii care se bucură de sprijinul Asociației de părinți. Momentul a fost moderat de directorul şcolii, prof. Constantin Sârghi, care a mulţumit şi a felicitat întreg colectivul de elevi şi profesori care şi-a adus aportul pentru ca instituţia să încheie încă un an rodnic, „cu rezultate bune şi foarte bune la învăţătură şi disciplină”.

„Intrat deja în tradiția acestei instituții de învățământ, evenimentul demonstrează, încă o dată, că elevii de la <Miron Costin> obțin performanțe deosebite nu doar în domeniul școlar, ci și în cel artistic, şi ne fac cinste oriunde”, a menţionat Sârghi.

La ceas de bilanţ a fost prezent şi inspectorul şcolar general din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ), prof. Gheorghe Lazăr, care a declarat: „Şcoala dumneavoastră a obţinut rezultate foarte bune, elevii clasei pregătitoare s-au integrat cu succes, cei de clasa a V-a au învăţat ce înseamnă gimnaziul, iar cei de clasa a VIII-a se pregătesc pentru testarea naţională. Important e că în acest an şcolar fiecare a câştigat ceva.”

La invitaţia directorului şcolii, Constantin Sârghi, şeful învăţământului preuniversitar sucevean i-a premiat pe cei mai merituoşi elevi ai şcolii şi pe mentorii acestora.

Pentru rezultate remarcabile în cadrul olimpiadelor naţionale au fost premiaţi următorii: Alexandra Faraon (premiul special la Olimpiada de Limba şi Literatura Română), îndrumată de prof. Carmen Radu, Miruna Ungurenaşu (premiul special la Olimpiada de Limba şi Literatura Română), pregătită de prof. Gabriela Apetrei, Lavinia Ivan (Olimpiada de Biologie), pregătită de prof. Camelia Alexandriuc, Nicoleta Nistor (Olimpiada de Religie), îndrumată de Maria Lucaci.

Totodată, au fost premiate fetele din echipa de fotbal pentru titlul de campioane naţionale la Olimpiada Sportului Şcolar (clasele I-IV). Echipa a fost coordonată de prof. Vasile Corbu şi Petru Codreanu. Festivitatea a continuat cu premierea numeroşilor elevi care au obţinut rezultate bune la olimpiadele judeţene.

 

Incursiune în lumea copilăriei

În cadrul celei de-a doua părţi a evenimentului, spectatorii au fost invitaţi“să călătorească pe aripi de lumină alături de elevii şcolii”. După ce au repetat zile la rând numerele pregătite pentru serbarea ”Aripi de lumin㔺i s-au deprins cu mişcările de dans, miercuri a sosit vremea ca şcolarii să împărtăşească şi părinţilor din cunoştinţele lor.

Suita momentelor artistice a debutat cu delicatul dans al fluturilor, evoluţia micuţilor clasei a II-a D fiind urmată de câteva momente muzicale susţinute de Desire Paiu şi grupul vocal al clasei a II-a B.

După ce publicul a răsplătit munca şi prestaţia micilor artişti, scena a fost din nou pregătită pentru a-i primi pe elevii clasei a II-a A şi D, şcolarii antrenând publicul în energicele ritmuri de samba şi country, numărul acestora fiind urmat de grupul vocal al clasei I B şi de momentul de interpretare al elevei Beatrice Robciuc.

Frumuseţea cântului, a portului şi a dansului popular au fost redate de numeroşi elevi ai şcolii, aceştia întreţinând voioşia şi buna dispoziţie pe scena de spectacol, prestaţiile lor fiind bine cotate de publicul spectator.

Totodată, un alt moment special l-a constituit evoluţia pe scenă a elevei Ana Gavrilescu, care a recitat o sensibilă poezie a lui Grigore Vieru, prestaţie urmată de interpretarea lui Sebastian Pînzari, la pianină, a unor variaţiuni de Mozart.

Programul şcolarilor a continuat cu o serie de pastile muzicale, numere coregrafice, dramatizări, dar și alte reprezentații inedite (dans sportiv, vals, reprezentaţii de beat-box şi Qwan Ki Do, muzică uşoară şi folk), numerele pregătite de elevi mergând la sufletul tuturor, indiferent de vârstă. Reuşita spectacolului se datorează, în egală măsură, atât şcolarilor, cât şi profesorilor, diriginţilor şi învăţătorilor, care şi-au adus contribuţia în pregătirea tuturor momentelor. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Călătorie pe “aripi de lumină”, alături de elevii Şcolii Gimnaziale “Miron Costin”.
 Vizualizări articol: 1521 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Călătorie pe “aripi de lumină”, alături de elevii Şcolii Gimnaziale “Miron Costin”5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei