Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 141 (5348)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Delăsare

Ca-n junglă, pe trotuarele din zona Gării Iţcani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un loc istoric al Sucevei, zona Gării Iţcani, care reprezenta pe vremuri graniţa Imperiului Austro-Ungar, este acum părăginit şi distrus de nepăsarea autorităţilor, dar şi a celor care locuiesc acolo.

Cine ajunge acolo pentru prima dată sau după o lungă perioadă de timp poate crede că a nimerit într-un oraş părăsit, pe care vegetaţia pune stăpânire, încet dar sigur, aşa cum vezi doar la televizor, în documentarele despre oraşe antice, acaparate de junglă.

Din trotuarele care duc spre Gara Iţcani, o bijuterie arhitecturală, mânjită de noroiul nepăsării şi al veşnicului pretext “lipsă de fonduri”, nu au mai rămas decât poteci străjuite de o parte şi de alta de arbuşti şi ierburi înalte cât un stat de om, crescute prin asfaltul crăpat.

Fiind domeniu public, curăţarea vegetaţiei luxuriante care transformă zona Gării Iţcani într-o junglă urbană ar fi trebui să fie făcută de salariaţii societăţii de salubrizare a oraşului, adică Rosal, fiindcă licitaţia de salubrizare bate încă pasul pe loc, din cauza contestaţiilor.

La cât de mult sunt crescute buruienile ieşite prin asfalt, e clar că anul acesta nu s-a deranjat nimeni să le tundă măcar, încât, atunci când Fanfara Primăriei Suceava va veni să cânte acolo mâine, cântăreţii pot trece pe lista lor de performanţe şi un concert în... tufe.

 

Mormane de mizerie, într-un parc bine îngrijit

Dezolantă este şi priveliştea pe care o oferă parcul din faţa Gării Iţcani, care este printre cele mai frumoase spaţii verzi amenajate din Suceava. Pe cât de bine arată trotuarele noi, băncile de fontă montate în 2012 şi amenajările peisagistice executate anul trecut, pe atât de hidoase sunt mormanele de mizerii care lucesc în iarbă, sub soarele puternic de vară.

Zeci şi zeci de ambalaje colorate, aruncate pe jos cu nesimţire crasă, sticle de plastic, pungi, pahare de cafea şi alte dovezi ale nesimţirii celor care au trecut prin parc lasă un gust amar celui care merge acolo să se bucure de umbra unui copac şi de un colţ de verdeaţă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ca-n junglă, pe trotuarele din zona Gării Iţcani.
 Vizualizări articol: 2568 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 5 voturi
Ca-n junglă, pe trotuarele din zona Gării Iţcani4.655

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Asta e cultura ! trimis de
(21 iun 2013, 13:25:40
Nu numai in Suceava se intampla asa ci peste tot unde mergi dai de mizerii si de distrugeri voite ale unor nesimtiti. Nu pot sa-mi dau seama de ce se comporta asa cei care distrug cosurile de gunoi , lampadare si chir garduri . Este mare pacat ca se investesc bani pentru infrumusetarea parcurilor si a locurilor pentru joaca copiilor , si alti vin si distrug . Ar trebui inasprita legea si paza mai eficienta.
2.   Cita indolenta!? trimis de
(21 iun 2013, 14:56:13
…si trotuarul, prin padure, de la Lidl pina la podul de la Scheia, pe care trece calea ferata, nu a mai fost refacut de 30 ani! Dar, nici in continuare nu exista trotuar si suntem nevoiti sa trecem pe sosea, printre masini! Cita indolenta!?
3.   Re trimis de
(21 iun 2013, 17:50:22
zona e neatractiva din mai multe cauze,obiective,subiective,dar daca o minte mai luminata facea zona mai circulabila cu autorizatia locativa a mai multor banci....e doar un exemplu.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei