Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 11 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 106 (5313)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Disponibilitate

Primăria pune la bătaie un milion de euro pentru a scăpa de mirosul greu din zona ”Iulius Mall”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, este nemulţumit din cauză că şefii de la Mediu nu au soluţii pentru rezolvarea problemei mirosului greu degajat de staţia de epurare din Lunca Sucevei. Vineri, la Palatul Administrativ din Suceava a avut loc o întâlnire în care s-a discutat în legătură cu mirosul greu din zona complexului comercial „Iulius Mall”. La întâlnire au fost prezenţi prefectul Florin Sinescu, preşedintele Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor, primarul Ion Lungu, şefa Gărzii de Mediu, Adriana Iordache, directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului, Vasile Oşean, şi directorul firmei de utilităţi ACET, Ştefan Groza. Problema mirosului din Lunca Sucevei a apărut din cauză că linia de tratare a nămolului de la staţia de epurare aparţinînd „ACET” este defectă. Staţia a fost recent modernizată de firma spaniolă „Dytras”, iar lucrările sunt în garanţie. Însă, „Dytras” este în insolvenţă. Primarul Sucevei, Ion Lungu, a spus că municipalitatea este dispusă să aloce un milion de euro pentru rezolvarea situaţiei, dar numai dacă responsabilii de la Mediu vin cu o soluţie. În cadrul discuţiilor, Ion Lungu a declarat: „Mă nemulţumeşte că nu ştim soluţia tehnică”. În timpul întâlnirii, Adriana Iordache şi Vasile Oşean au oferit câte o soluţie pentru rezolvarea situaţiei, însă primarul nu a fost de acord cu nici una dintre ele. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria pune la bătaie un milion de euro pentru a scăpa de mirosul greu din zona ”Iulius Mall”.
 Vizualizări articol: 3447 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.14/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.1 din 14 voturi
Primăria pune la bătaie un milion de euro pentru a scăpa de mirosul greu din zona ”Iulius Mall”2.1514

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bordurile de langa Ambro trimis de
(11 mai 2013, 12:06:18
De un an de zile de cand s-au pus pavele, nimeni nu a fost in stare sa ridice bordurile care stau gramada de pe langa Ambro.
Halal primarie. Alo, domeniul public, e treaz cineva acolo? sau dormiti in continuare in birouri si putin va pasa de orasul asta.
Va place cum arata Suceava? Plin de praf. Oamenii se imbolnavesc de astm. Ganditi-va si la copii vostri.
Cum vreti ca Romania sa arate ca o tara din Europa daca romanii sunt lenesi si asteapta sa le cada totul din cer?
2.   Rahatei prin aer trimis de
(11 mai 2013, 12:14:00
Un oras de  ☭  condus de niste oameni de  ☭  intr-o tara de  ☭ .Solutia tehnica ar fi ca oamenii de  ☭  amintiti mai sus si pusi pe functii de conducere sa lase tot ce au furat si sa se duca frumos la puscarie.Asta mi se pare cea mai tehnica solutie.Pana atunci evitati primaria orasului suceava si Iulius mall suceava ca pute a rahat in aceste zone.Solutia tehnica am spus-o mai sus.Spor
3.   Solutia trimis de
(11 mai 2013, 12:59:36
Si Mihaita Boss a venit cu o solutie pentru rezolvarea situatiei. Solutia lui suna cam asa "Lua-mi-ai c0@iele-n gura!"

Niste dobitoci nesimtiti.
4.   Lungule? trimis de
(11 mai 2013, 13:34:27
da cind a-ti modernizat statia de epurare nu va-ti gindit, sau asta era singura solutie de a scote spaga LUNGULE . Ca solutie ar fi cea mai ieftina mutarea terasei si a pub-l lu fiutu la statia de epurare, sau sa donezi 10/ din TVA-ul luat
5.   In garantie ? trimis de
(11 mai 2013, 13:47:10
Situația cu mirosul ăsta trebuie clar rezolvată cât mai repede.
Normal, pentru o astfel de lucrare se constituie si o garanție bănească "de bună execuție" reținută din suma totală de plată, care intră in contul executantului doar la expirarea perioadei de garanție a lucrărilor executate.
De ce nu s-a procedat așa în acest caz și primăria trebuie să pună la bătaie UN MILION de euro pentru a scăpa de mirosul greu din zona ”Iulius Mall” ?
Nu e cumva o suma imputabila cuiva care din prostie sau mai degraba interesat n-a constitui aceasta garantie si s-a grabit sa faca platile cat mai repede ?
Mă întreb și eu .. așa...ca cetățean care-și plăteste impozitele și din ai cărui bani se "pune la bătaie" UN MILION de euro, se plătesc lucrari supraevaluate și se incasează apoi "parandarăt" .
6.   SPAGĂ trimis de
(11 mai 2013, 13:58:51
Statia veche nu înprăștia miresme de rahat în atmosferă.Recomandările noasatre pentru cei care au luat atenții necuvenite pentru demararea investiției moderenizare stație de epurare la care sa făcut recepția cu surle și trîmbețe este ;
-să ozonizeze orașul cu tone de parfum dealtfel onorabilii nu au soluții de rezolvare a problemei decît prin luarea altei spăgi.
-pecarea din sistemul administrativ a celor ce au gre;it și nu au pregătirea necesară pentru a gestiona situația prezentată în articol
-pînă la rezolvarea situatiei folosirea wc-urilor în localitățile limitrofe orașului ,spre ex. SALCEA ,PRELIPCA ect.
7.   ..... trimis de
(11 mai 2013, 14:47:10
Sper ca banii sa fie din buzunarul lui.....
8.   Nu era destula mizerie, avem si duhoare scirboasa! trimis de
(11 mai 2013, 15:37:41
Unde-s oamenii competenti care sa se gindeasca la problemele orasului si la viitorul lui?
Cei care ajung in functie si mai au si o situatie materiala de invidiat, nu nu sunt afectati de duhoarea persistenta in oras. Acestia asteapta totdeauna sa rezolve altii problema, ei sunt oamenii de guma, servili regimului, oricare ar fi si in orice conditii!
Este umilitor, revoltator, sa asistam la toate aceste neputinte, nepriceperi ale primariei pe banii nostri sau ai Europei, iar noi doar sa constatam si sa nu putem face nimic! Pasivitatea si automultumirea dumneasvoastra ,,lasa ca-i bine si asa” dupa cum se vede, nu duce la nimic.
Tot ce am scris mai sus ar trebui sa fie preocuparile administratiei urbei .
9.   Nu numai mall trimis de
(11 mai 2013, 16:02:51
Ne sufocam in case si cei care stam in centru. De rahat e conducerea, rahat respiram. Am avur pana acum statie de epurare, iar acum avem un mare C.A.C.A.T. Eu i-l servesc domnului primar Lungu si doamnei Iordache. Si sa scoata milionul de euro de la el din buzunar nu din banii mei. Mai spune si public idiotul ca e dispus sa dea un milion de euro!!! NESIMTIRE SI HOTIE!!!
10.   MOE lungu! trimis de
(11 mai 2013, 16:18:38
Acest primar jegos, iesit parca din statia de epurare, A DISTRUS ACEST ORAS!!! Am ajuns sa fim mai rau ca astia din botosani! Praf, mizerie, jeg, terasa in centru', pavele, vanzari de terenuri, distrugerea fotbalului sucevean si a industriei etc etc etc! Acu' mai face un 'mijmas' si o sa mai sustraga o parte din banii acestia (1 mil. euro)! URMEAZA stadionul Areni! ATENTIE SUCEVENI! Trebuie sa scapam cat mai repede posibil de acest jegos!
11.   ... trimis de
(11 mai 2013, 17:26:47
a ajuns parfumul pana la terasa lu junioru de te incordezi asa ?
12.   Milionul de euro trebuie platit de cei vinovati trimis de
(11 mai 2013, 18:10:33
Staţia de epurare este investiţia pentru care s-au cheltuit nu mai puţin de 14 milioane de euro, bani provenind din bani împrumutaţi de Primăria Suceava, de la bugetul de stat şi din fonduri europene. Iar această investiţie a fost inaugurată cu mare fast în iulie 2011, în urmă cu mai puţin de doi ani, iar oficialităţile declarau despre staţia de epurare că este „o bijuterie”.
O fi o bijuterie doar în ceea ce priveşte preţul, pentru că ceea ce se întâmplă acum este departe de pretenţiile unei staţii de epurare la nivelul unui oraş european, aşa cum se doreşte a fi Suceava.

13.   Milionul de euro trebuie platit de cei vinovati trimis de
(11 mai 2013, 18:13:05
Articol 6 iunie 2011
*Primarul Sucevei s-a declarat mulţumit de cele realizate:"Sunt convins că avem o staţie modernă de tratare-epurare, care corespunde normelor europene. Ştiu foarte bine cum arăta înainte această staţie. Astăzi ea este o bijuterie”, a spus Ion Lungu.Primarul Sucevei i-a mulţumit directorului tehnic al firmei Dytras, Javier Sanchez de Cueto,responsabilului de proiect ISPA Ion Postolache,conducerii ACET, care s-a implicat mult în acest program dar şi firmei subcontractoare ACI AG.

14.   Milionul de euro trebuie platit de cei vinovati trimis de
(11 mai 2013, 18:16:54
Mi se pare de mare comicareala sa faci o statie de epurare ,sa dai pe ea 14 milioane euro,sa te imprumuti ca primarie sa achiti partea ta si sa nu construiesti un depozit ecologic pentru namolul deshidratat.Pai unde s-au gandit proiectantii ,constructorii si beneficiarii ca vor depozita namolul?Il vor trimite in luna?Mai dam odata factorii responsabili.Primarul Sucevei,directorul tehnic al firmei Dytras, Javier Sanchez de Cueto,responsabilului de proiect ISPA Ion Postolache,conducerea ACET director Stefan Groza care zace pe functia asta de un secol, firma subcontractoare ACI AG.Acestia trebuie sa plateasca milionul de euro .Asteptam cu mare interes concluziile corpului de control al prefectului care trebuie sa se autosesizeze si auditul Uniunii Europene.

15.   Primaria Suceava in deriva totala trimis de
(11 mai 2013, 18:35:32
Trebuie sa constatam ca Primaria Suceava pe zi ce trece este total incapabila de a rezolva problemele urbei si ale sucevenilor.Acest lucru este explicabil.In primul rand avem acelasi primar de 9 ani ceea ce mi se pare exagerat.Este nevoie de un suflu nou de primenire,de oameni noi ,ambitiosi,inteligenti si dedicati orasului.Mai mult,oamenii din jurul primarului sunt tot acceasi.Dupa atatia ani pe functie te plafonezi si te blazezi.E cazul ca societatea civila sa intervina.Vom face analiza activitatii primariei la milimetru si vom sta cu ochii pe ea ca pe butelie.
16.   Primaria Suceava trimis de
(11 mai 2013, 18:38:50
In 2011 primaria Suceava avea 600 de posturi din aparatul propriu şi de la Direcţia Domeniului Public şi Administraţia Pieţelor.Poliţia Locală avea 107 angajaţi, în timp ce Serviciul de Evidenţa Populaţiei avea 33 salariati şi Compartimentul pentru proiecte europene10 salariaţi.Deci per total in 2013 ar fi cam 1000 de salariati.Sunt multi ,sunt putini?Cine stie?Ce ma intereseaza este ca serviciile vitale sa fie formate din oameni foarte bine pregatiti profesional.Si aici ma refer la biroul dirigintilor de santier care trebuie sa controleze investitiile,la biroul de licitatii publice,la biroul de urbanism,la arhitectul primariei,la biroul achizitii,la biroul de fonduri europene..Aici trebuie sa fie oameni profesionisti ,integrii si dedicati orasului.Vi se pare ca sunt asemenea oameni?
17.   Primaria Suceava trimis de
(11 mai 2013, 19:00:15
Sa facem putin comparatie cu o alta primarie,Primaria Piatra Neamt.
In 2011 Primaria Piatra Neamt avea 256 de angajati proprii, Politia Comunitara 129, iar 53 de cadre medicale au fost preluate de la Ministerul Sanatatii (conf. OUG 162/2008) si isi desfasoara activitatea in unitatile de invatamant din oras.
Directia Taxe si Impozite Piatra Neamt avea 47 de angajati.deci Primaria Piatra Neamt ar avea in jur de 500 de angajati.Adica jumatate cat Suceava.La ultimul recensamant Piatra neamt avea o populatie de 77.393 locuitori.Suceava avea o populatie de 86.282 locuitori.Diferenta este mica.Si atunci cum reuseste Primaria Piatra Neamt sa functioneze cu 500 de oameni ???Aici eu nu inteleg,ori primaria Piatra neamt are prea putini oameni ori primaria Suceava are prea multi.Sa mai vorbim de felul cum a reusit Pinalty sa faca din Piatra Neamt o bijuterie de oras?Nu mai are rost,toti stim acest lucru.
18.   De ce e rau, cind ar putea fi si bine!? trimis de
(11 mai 2013, 19:52:22
Noi cei de pe forum scriem obsesiv despre toate acestea gindindu-ne la alesii nostri, la primarul nostru, la toti cei de care depinde rezolvarea acestor disfunctionalitati, gindindu-ne ca isi vor reconsidera prioritatile. Nu numai ca n-au facut-o, dar se incapatineaza sa ne convinga ca tot ce a facut ei pentru oras este laudabil.
S-au impopotionat la conducere falsii patrioti, lichelele, care urasc visceral oamenii necajiti. Adevarati semidocti, care au in cap innavutirea si preamarirea cu orice chip!.

"Tara de secaturi, tara minora, cazuta rusinos la examenul de capacitate in fata Europei...Aici ne-au adus politicienii ordinari, hotii improvizati astazi in moralisti, ministrii care s-au vandut o viata intreaga, deputatii contrabandisti...Nu ne prabusim nici de numarul dusmanului, nici de armamentul lui, boala o avem in suflet, e o epidemie infricosata de meningita morala".
Octavian Goga - 1916
19.   Hai cu proiectele trimis de
(11 mai 2013, 23:03:21
Acest mare om de urbe, ne-a pus borduri pe mijlocul drumului ca in grajdurile cu animale, a revolutionat statia de epurare transformand-o intr-o bijuterie de 14 milioane, pentru care mai da el 1 milion sa ii puna capac.
Ultimul mare proiect a fost inchiderea centralei Termica, cu aceleasi vorbe bine alese si mestesugite, si cu marea promisiune ca la iarna vom avea o noua centrala ecologica, deosebita, care va functiona cu deseurile... desigur de la statia de epurare...
mare domn schimba dioptriile ochelarilor si vezi ca nimeni nu este multumit de marile realizari, mai gandeste-te si la oameni, la noi cei care traim in lumea pe care o manevrezi tu.
Dar sunt foarte sigur ca la iarna toata suceava va fi multumita de caldura primita si de apa calda, si atunci se vor scrie ode.
Sunt sigur ca in acel milion de euro pe care il dai cu atata usurinta, fara sa ne intrebi se afla si cei 10 lei ai mai restanta la impozit pe care a trebuit sa ii platesc si pentru care am primit apostrofari ca nu sunt un bun cetatean pentru ca am restante. eu poate nu sunt , dar altii care au daruit 14+1 milioane de euro sunt?
„Mă nemulţumeşte că nu ştim soluţia tehnică” cel mai in voga banc al zilei.
20.   De unde e milionul de euro al primarului? trimis de
(12 mai 2013, 10:14:45
Faptul ca domnul primar scoate un milion de euro asa tam nisam ca pe un iepuras din joben e de mare mirare.Nu stiam ca Suceava e un oras asa bogat incat banii de la buget zac in depozite imense si poti sa iei de acolo cand vrei.Nu discutam acum de faptul ca deficientele de la statia de epurare trebuie platite de cei responsabili si nu din banii cetatenilor.Si totusi dupa indelungi cercetari am descoperit de unde provine milionul de euro.La statia de epurare a apei Sawa din provincia Nagano, la nord-vest de Tokyo, au fost descoperite in ulimul an mai mult de 1890 de grame de aur per tona de namol..Deci probabil ca milionul de euro pe care il ofera primarul cu generozitate proivine din vanzarea aurului din namolul statiei de epurare Suceava .Problema e cum l-a extras.
21.   Fonduri europene primaria Suceava trimis de
(12 mai 2013, 10:43:26
Cu fondurile europene cu statia de epurare au cam dat-o in bara.Sa vorbim acum de fondurile europene "Reabilitarea si modernizarea centrului municipiului Suceava".Piata este cenusie,guguloaiele alea placate cu marmura neagra parca sunt cavouri iar zona a fost botezata de cineva "Memorialul Durerii".In schimb avem o bila alba.Pentru lucrarea "Reabilitarea si modernizarea pub OSCAR WILDE plus terasa aferenta".Zona recent renovată in centrul Sucevei , fără prea mult bun gust, ce-i drept, aștepta parcă o pată de culoare… iar pata de culoarea a și venit. De la griul excesiv de pe esplanadă, umbrelele terasei Oscar Wilde încălzesc atmosfera cu reclame. Singura terasă existentă în acest moment în buricul târgului s-a mutat acum, fără jenă, pe spațiul amenajat în fața Casei de Cultură.Ma gandesc
ce se intampla cu dalele de granit de China proaspat pus in momentul cand zeci de scaune cu picioare metalice se hatana de colo colo pe ele.

21.1  RE: Fonduri europene primaria Suceava trimis de
(12 mai 2013, 15:19:15
Ca să profit de denumirile nemțești ale lui Cosovanu ,pot să spun că gradul tău nemțesc este de porkereinazist !
22.   Treaba noastra... trimis de
(12 mai 2013, 11:22:51
Ar trebui sa punem la bataie referendumul pentru demiterea primarului!
23.   Referendum pentru destituirea primarului trimis de
(12 mai 2013, 12:33:51
Legea numarul 215/2001 se refera la organizarea referendumului pentru destituirea primarului.Actul normativ specifica faptul ca organizarea referendumului trebuie sa fie solicitata, in scris, de cel putin 25% dintre locuitorii cu drept de vot.Societatea civila din Suceava studiaza modalitatea legala de a initia lista de semnaturi.
24.   Radio Erevan trimis de
(12 mai 2013, 16:05:44
Intrebare:Cu ce trece mirosul pestilential din lunca Sucevei?
Raspuns: Cu timpul.
24.1  RE: Radio Erevan trimis de
(12 mai 2013, 16:39:06
Soluția tehnică este foarte simplă. Costă foarte puțin, așa că îl rog pe dl. primar să-mi dea mie 900.000 euro, iar restul vor fi pentru implementarea proiectului.

Iată în ce constă această soluție tehnică:

Cu toții știm că cei mai mari mâncători de rahat sunt politicienii. Prin urmare, propun ca ședințele Consiliului Local și ale Consiliului Județean să se țină pe halda de rahat deshidratat de la stația de epurare. Toți politicienii își vor putea tăia porții pe săturate. Dl. C.N. are dreptul la porție dublă.

După câteva întruniri ale celor două consilii, problema va fi rezolvată pentru că motto-ul politicienilor este: "Nu vă puteți voi käká cât putem noi mânca".

De asemenea, politicienii vor putea să-și practice și sportul favorit - împroșcarea cu rahat.

Așa-i că soluția este fezabilă? Aștept și părerile voastre.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei