Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 11 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 106 (5313)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Evaluare

Liceenii de clasa a XII-a susţin, începând de luni, a doua simulare a bacalaureatului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Începând de luni, peste 7.000 de liceeni de clasa a XII-a trec prin focurile evaluărilor ce precedă examenul de bacalaureat, aceasta fiind cea de-a doua sesiune de simulări la care elevii participă.

Testările vor avea loc în condiţii identice celor de la bac, cu subiecte structurate asemănător, pentru ca elevii să se familiarizeze cu atmosfera de examen.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ), „în vederea bunei organizări a examenelor naționale în anul școlar 2012-2013, IŞJ Suceava a decis aplicarea unor măsuri care să vină în sprijinul pregătirii și gestionării eficiente a bacalaureatului 2013. Cu scopul unei evaluări inițiale care să permită aplicarea de măsuri remediale în școli, Inspectoratul Școlar va organiza simulări ale probelor de examen în toate unitățile de stat și particulare din județ cu clase terminale liceale”. Scopul acestui demers este monitorizarea stadiului de pregătire al elevilor, analiza rezultatelor, stabilirea măsurilor de remediere şi, în final, creşterea promovabilităţii la examenul maturităţii, în 2013.

Cea de-a doua sesiune a simulărilor debutează luni cu evaluarea la Limba şi Literatura Română, urmând ca în zilele de 15 mai şi 17 mai, elevii să susţină testarea la disciplinele Matematică sau Istorie şi materia la alegere în funcţie de specializarea elevilor.

Examenele vor începe la ora 9.00, elevii având la dispoziţie trei ore pentru a rezolva cerinţele.

Supravegherea elevilor în timpul elaborării lucrării scrise va fi asigurată de cadrele didactice ce au în mod normal ore de curs la clasele la care se organizează simularea, conform orarului unităţii şcolare, dar şi de echipamente video, acolo unde este posibil. Notele obţinute vor fi trecute în catalog.

La finalul evaluărilor, fiecare unitate şcolară va realiza statistici ale rezultatelor obţinute, acestea urmând a fi analizate în cadrul Consiliilor profesorale din şcoli şi fi prezentate părinţilor.

 

Rezultate mediocre la prima simulare a bacalaureatului

În luna februarie a acestui an, elevii claselor a XII-a au susţinut prima sesiune a simulărilor examenului maturităţii. Rezultatele au evidenţiat o slabă pregătire a liceenilor, proba de matematică fiind piatra de moară a acestora. Din cei 5.225 de elevi care au fost prezenţi, au luat note peste 5 doar 1.297 de elevi, de unde rezultă faptul că 3.928 nu au luat calificative de promovare la această probă. La proba de limba şi literatura română, aproape 59% dintre elevii care în câteva luni vor încheia socotelile cu ciclul liceal au promovat examenul.

În total, au fost obţinute 11.404 de calificative între 1 şi 4,99. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Liceenii de clasa a XII-a susţin, începând de luni, a doua simulare a bacalaureatului.
 Vizualizări articol: 1159 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 4 voturi
Liceenii de clasa a XII-a susţin, începând de luni, a doua simulare a bacalaureatului4.554

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei