Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 11 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 106 (5313)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Călători prin Europa (III)

 

În perioada 24-28 aprilie 2013, Şcoala Gimnazială ,,Petru Comarnescu” Gura Humorului a avut onoarea de a fi gazda celei de-a treia întruniri de lucru în cadrul Proiectului Multilateral Comenius  ”Where do you live? I live in….”, cu numărul de referinţă 12-PM-765-SV-ES.Programul a reunit elevii şi profesorii din şcoala noastră cu oaspeţii de la Şcoala Primară ,,La Eria” din Oviedo, Spania şi de la Şcoala Gimnazială ,,Kalogeropoulou” din Limassol, Cipru.

Programul reuniunii a cuprins: prezentarea şcolii, a oraşului şi a zonei, ateliere de lucru separate, dar şi comune pentru cadre didactice şi pentru elevi şi vizite de documentare. Activităţile desfăşurate au permis extinderea competenţelor socio-culturale ale participanţilor, culegerea de informaţii referitoare la oamenii, locurile şi tradiţiile zonei bucovinene, comunicarea într-o limbă internaţională. În cadrul atelierelor de lucru s-au analizat activităţile din programul proiectului desfăşurate de fiecare din parteneri, s-a stabilit planul următoarelor întâlniri, s-a asistat la o lecţie ce a îmbinat tot ce este tradiţional românesc cu metode noi de predare şi evaluare şi s-a ales logo-ul proiectului. Am anunţat cu mândrie faptul că logo-ul câştigător a fost cel al şcolii noastre. Workshop-ul elevilor condus de doi voluntari, foşti elevi ai şcolii noastre, le-a dat ocazia de a interacţiona pentru a se cunoaşte mai bine, de a exersa comunicarea în limba engleză şi de a lucra în echipă, stimulând totodată toleranţa culturală.

Primirea tradiţională cu pâine şi sare, urmată de programul artistic de bun-venit oferit de elevii noştri, ce a cuprins cântece şi dansuri tradiţionale româneşti, îmbinate cu cele spaniole şi greceşti, au încântat oaspeţii. Informaţiile privitoare la colaborarea şcolii cu comunitatea locală, priorităţile în dezvoltarea economică şi socială a localităţii şi a judeţului, probleme legate de educaţie, de promovarea zonei noastre au fost oferite cu generozitate de reprezentanţii Consiliului Judeţean Suceava şi ai primăriei oraşului.

După-amiaza zilei de joi a fost dedicată vizitării Muzeului Obiceiurilor Populare Gura Humorului, unde elevii noştri au fost ghizi desăvârşiţi în limba engleză, a Mănăstirii Voroneţ– ”Capela Sixtină a Orientului” şi a Parcului Ariniş, cu admirarea panoramei oraşului de pe pârtia de ski Şoimul, urmate de o seară autentic românească, în care elevii şi profesorii străini au descoperit, la Vama, câteva aspecte legate de gastronomia zonei, încondeierea ouălor, ţesut şi împletit, dar şi de ritmurile de dans bucovinene. Vineri s-a vizitat oraşul Suceava, având ca obiective: Palatul Administrativ, Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică, Muzeul de Istorie, Muzeul Satului, Cetatea de Scaun a Moldovei, precum şi Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, iar sâmbătă dimineaţa s-au vizitat: biserica de la Arbore, mănăstirile Suceviţa şi Moldoviţa, Muzeul internaţional al ouălor încondeiate Lucia Condrea, şi nu în ultimul rând, atelierele de la Marginea, unde am putut vedea cum iau naştere obiecte din mâinile dibace ale meseriaşilor în arta olăritului.

Seara festivă a reunit oaspeţii cu profesori, elevi şi părinţi care, prin dăruirea lor, s-au asigurat că au fost atinse cu succes toate obiectivele întâlnirii. Avem încredere că musafirii noştri vor fi nişte ambasadori ai zonei noastre şi vor împărtăşi frumoasele experienţe trăite aici şi peste hotare.

Menţionăm că proiectul este realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene în cadrul Programului Sectorial Comenius al Programului de învăţare pe tot parcursul vieţii. Informaţiile furnizate in acest articol reprezintă responsabilitatea exclusivă a echipei de proiect, iar A.N.P.C.D.E.F.P şi Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care ele sunt folosite.

 

Coordonator proiect la nivel de şcoală: prof. Eniko Lămăşanu

Director: prof. Argentina Smiganoschi

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Călători prin Europa (III).
 Vizualizări articol: 1129 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Călători prin Europa (III)0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei