Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 2 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 76 (5283)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În perioada 2-4 aprilie

Centrul de Recuperare pentru Persoane cu Dizabilităţi, cu porţile deschise

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Astăzi, de Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului, Centrul de Recuperare pentru Persoane cu Dizabilităţi din Suceava va fi deschis publicului larg, între orele 13:00-16:00. Centrul sucevean va avea porţile deschise şi în zilele de 3 şi 4 aprilie, în acelaşi interval orar, pentru oricine doreşte să obţină mai multe informaţii legate de modul în care se desfăşoară activităţile terapeutice cu beneficiarii, oportunităţi de înscriere a copiilor în cadrul centrului, expoziţia cu lucrările copiilor realizate în cadrul şedinţelor de ludoterapie, asistenţa psihologică acordată familiilor beneficiarilor, personalul implicat în activităţile de recuperare şi tehnicile utilizate, instrumente specifice de lucru şi transfer competenţe pentru continuarea terapiei la domiciliu, modalităţi de a sprijini activităţile cu beneficiarii de către posibilii sponsori interesaţi, orice alte întrebări referitoare la specificul centrului.

 

Copii cu Tulburări din Spectrul Autist

Şefa centrului, Sabine Bordeian, a explicat că doreşte să ofere cât mai multe informaţii persoanelor din comunitate interesate de „misiunea” Centrului de Recuperare pentru Persoane cu Dizabilităţi din Suceava. Centrul aparţine Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Suceava şi este situat în bdul George Enescu, nr. 16, în spatele sălii de sport a Liceului Sportiv (căsuţa albă).

Beneficiarii centrului sunt copii cu dizabilităţi din sistemul de protecţie socială, precum şi din comunitate. De-a lungul timpului, personalul care îşi desfăşoară activitatea în cadrul acestuia a lucrat în cea mai mare parte cu copii cu Tulburări din Spectrul Autist - TSA, iar Fundaţia Romanian Angel Appeal, prin intermediul proiectului „Şi ei trebuie să aibă o şansă!, program de sprijin pentru integrarea socială şi profesională a persoanelor cu tulburări de spectru autist”, a asigurat instruirea psihologilor implicaţi în activitatea centrului, precum şi dotarea cu materiale specifice de lucru.

 

Diagnosticarea din timp şi tratamentul adecvat

Psihologul Sabine Bordeian a explicat că „autismul este o tulburare care se răsfrânge asupra abilităţii de a comunica şi de a relaţiona cu cei din jur. Se caracterizează, în general, printr-o extremă dificultate de a răspunde la contactele sociale. Este afectat, de asemenea, modul în care persoana în cauză percepe şi procesează informaţia senzorială. De regulă, copiii cu autism nu au o dezvoltare normală a vorbirii şi pot să <pară> surzi, deşi testele de audiometriesunt normale. Deşi această afecţiune durează toată viaţa şi determină diferite grade de izolare socială, tratamentul şi terapia specifică pot aduce o ameliorare semnificativă în viaţa persoanelor cu TSA”.

Şefa Centrului de Recuperare a mai spus că diagnosticarea din timp şi tratamentul adecvat au dus la creşterea numărului de persoane cu autism care sunt capabile să trăiască independent atunci când ajung la vârsta adulta. „Semnele autismului se dezvoltă aproape întotdeauna înaintea împlinirii vârstei de 3 ani, deşi această afecţiune este uneori diagnosticată abia mai târziu. În mod tipic, părinţii devin îngrijoraţi atunci când observă că fiul/fiica lor nu începe să vorbească şi nu răspunde sau nu interacţionează ca şi ceilalţi copii de aceeaşi vârstă”, este de părere Sabine Bordeian.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Centrul de Recuperare pentru Persoane cu Dizabilităţi, cu porţile deschise.
 Vizualizări articol: 1362 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Centrul de Recuperare pentru Persoane cu Dizabilităţi, cu porţile deschise5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei