Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 2 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 76 (5283)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Mărturisiri terifiante

„Am pus bebeluşul într-un canal, că poate-l găsește cineva”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Suspecta în cazul pruncuciderii de la Fălticeni de acum aproximativ două săptămâni, când un bebeluş de sex femeiesc a fost găsit mort într-un bazin de decantare al staţiei de epurare de la Fălticeni, a fost internată din dispoziţia procurorilor la Secţia de psihiatrie Burdujeni a Spitalului Judeţean Suceava.

Aşa cum vă informam în exclusivitate în ediţia de ieri, e vorba despre o tânără de 25 de ani, Simona M., din comuna Hârtop, care locuieşte fără forme legale pe raza municipiului Fălticeni.

Respectiva urmează să fie expertizată psihiatric pentru a se stabili dacă a avut sau nu discernământ atunci când ar fi comis monstruoasa faptă.

Din primele date de anchetă, s-a stabilit că bebeluşul s-a născut viu, a fost aruncat de viu într-un canal şi a murit înecat în apele menajere ale municipiului Fălticeni.

Moartea bebeluşului, au stabilit legiştii, s-a petrecut la câteva ore, cel mult o zi de la naşterea acestuia.

Surse din rândul anchetatorilor ne-au mărturisit că tânăra şi-a recunoscut fapta şi a povestit cum, pe 20 martie a.c., a născut pe un câmp, după care s-a gândit să scape de copil.

„Am pus bebeluşul într-un canal, că poate-l găseşte cineva”, le-ar fi declarat tânăra respectivă anchetatorilor.

Ea ar mai fi povestit că a vrut să abandoneze bebeluşul la Maternitatea Spitalului Fălticeni, însă s-a răzgândit pentru că era prea multă lume prin zonă.

Pentru a fi siguri că tânăra spune adevărul şi că într-adevăr ea a comis îngrozitoarea faptă, anchetatorii au prelevat de la Simona M. probe ADN, care au fost trimise la Institutul de Criminalistică de la Bucureşti.

Dacă se va confirma că Simona M. este autoarea pruncuciderii şi aceasta va fi găsită cu discernământ, atunci încadrarea juridică a faptei va fi schimbată în omor calificat, faptă pedepsită cu închisoarea de la 15 la 25 de ani.

 

Mai are patru copii

Tânăra în vârstă de 25 de ani a mai adus pe lume alţi patru copii, însă nici unul dintre aceştia nu mai este în îngrijirea ei.

Simona M. este în evidenţa Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASP) Suceava încă din luna iulie a anului 2011.

La acea vreme, pe 7 iulie 2011, femeia abia născuse un băieţel, într-o locuinţă insalubră de la marginea Fălticeniului, sub ochii copilului mai mare, născut pe 6 decembrie 2008.

Reprezentanţii Protecţiei Copilului Suceava au fost anunţaţi de către asistenţii sociali din cadrul Primăriei Fălticeni cum că cei doi minori se află în situaţie de risc, mai ales că tânăra a născut fără asistenţă medicală.

Mamaa fost convinsă de reprezentanţii Protecţiei Copilului să se interneze în Centrul Maternal Suceava împreună cu cei doi copii .

În perioada 15 iulie 2011 – 1 martie 2012, mama şi cei doi copii minori au fost internaţi în centrul maternal sucevean.

Din ce ne-au spus reprezentanţii Protecţiei Copilului Suceava, Simona M. mai are doi copii. O fetiţă în vârstă de 8 ani, care este crescută de bunica maternă şi o mătuşă din partea mamei, şi o altă fetiţă, în vârstă de 7 ani, care a fost luată, imediat după naştere, de Protecţia Copilului Suceava, în regim de urgenţă. Minora a fost dată spre îngrijire doi ani la un asistent maternal, după care a fost adoptată de o familie din Fălticeni.

 

Doi dintre copiii suspectei, găsiţi flămânzi şi neîngrijiţi într-o scară de bloc 

La începutului lunii martie 2012, tânăra a solicitat externarea din centrul maternal, pe motiv că vrea să se căsătorească cu concubinul ei, un bărbat din Mitocu Dragomirnei.

În urma unei anchete sociale efectuate acasă la respectivul bărbat, s-a constatat că acesta are condiţii materiale corespunzătoare pentru a o întreţine pe concubina sa, împreună cu cei doi copii. În aceste condiţii, femeii i s-a aprobat cererea de externare din centrul maternal.

Din declaraţiile ulterioare ale femeii rezultă că a locuit la domiciliul concubinului circa şase luni, după care a ajuns iar pe drumuri. I s-a propus internarea din nou în centrul social sucevean, însă o mătuşă de-a femeii, care locuieşte în Fălticeni, şi-a luat răspunderea că o va lua în spaţiu şi va avea grijă de ea şi de copii.

La sfârşitul lunii ianuarie a acestui an, Protecţia Copilului Suceava a fost anunţată de autorităţile fălticenene că cei doi minori se află în situaţie de risc, fiind găsiţi flămânzi, neîngrijiţi, într-o scară de bloc. Serviciul de urgenţă din cadrul Protecţiei Copilului Suceava a luat cei doi copii, cu acordul mamei, şi i-a dat spre îngrijire unui asistent maternal profesionist, unde se află şi acum.

 

Copiii găsiţi în scara de bloc vor fi daţi în adopţie

Şefa Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, Margareta Isăilă, a declarat că în perioada următoare se vor face demersurile pentru a deschide o procedură de adopţie pentru cei doi minori aflaţi în asistenţă maternală, pentru ca mama să nu mai aibă acces la creşterea şi educaţia lor. „În general, decăderea din drepturile părinteşti se face atunci când copiii au fost  agresaţi, loviţi, abuzaţi, în situaţie de risc maxim. În cazul acestei mame, cei doi copii luaţi în grija statului nu au fost agresaţi, ci doar neglijaţi. În perioada următoare, cel mai sigur, ea va fi supusă unui test psihiatric. În funcţie de rezultatul testului, din care trebuie să reiasă dacă a avut discernământ, şi dacă se va stabili că ea a făcut fapta, vom lua şi noi măsuri. Oricum, cazul rămâne în atenţia noastră, mai ales că doi dintre copiii femeii sunt în sistemul de protecţie”, a completat Margareta Isăilă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Am pus bebeluşul într-un canal, că poate-l găsește cineva”.
 Vizualizări articol: 3167 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
„Am pus bebeluşul într-un canal, că poate-l găsește cineva”5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Tratament profilactic ! trimis de
( 2 apr 2013, 16:24:24
Tratament profilactic: legate trompele uterine mai intai!
2.   Sa nu judecam numai femeia..... trimis de
( 2 apr 2013, 18:54:37
cine stie ce monstru sta in spatele acestui scenariu......si barbatul poate are o vina....dar femeia ca mama trebuia macar sa o doara sufletul, daca il mai mare, pentru fiinta ce a purtat-o in pantece 9 luni....sunt atatea femei care lupta cu tratmente de zeci de milioane sa aiba un copil, iar altele ii arunca in canale....putea sa il lase intr-o scara e bloc, poate asa ar fi trait micutul...!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei