Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 30 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 74 (5281)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Facilitate prelungită

Taxele şi impozitele locale pot fi plătite şi luni cu o reducere de 10%

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Sucevenii care nu şi-au achitat până acum taxele şi impozitele locale mai pot beneficia  încă de reducerea de 10% acordată celor care îşi achită integral obligaţiile către bugetul local.

Deşi vineri trebuia să fie ultima zi în care se mai acordau bonificaţii la plata integrală a taxelor şi impozitelor locale, sute de suceveni grăbindu-se să profite de această facilitate, cea mai bună dovadă fiind cozile formate în faţa ghişeelor şi casieriilor, cei care nu au avut timp sau banii necesari mai au încă o şansă.

Mai exact, cei care vor achita luni, 1 aprilie, taxele şi impozitele locale pentru întreg anul vor beneficia de asemeni de reducerea de 10% la impozitul pe terenuri şi clădiri.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a explicat că acest lucru este posibil conform legii: pentru că ultima zi de plată în care putea fi acordată această bonificaţie s-a nimerit să fie într-o zi nelucrătoare, adică duminică, 31 martie, această facilitate poate fi acordată şi în ziua următoare.

„Invităm sucevenii să profite de această oportunitate de a achita mai puţin în contul taxelor şi impozitelor locale, evitând totodată riscul de a avea de plătit majorări, care se percep conform legislaţiei în vigoare, pentru sumele neachitate la timp”, a declarat primarul Sucevei, Ion Lungu.

Mai exact, modificările aduse Codului Fiscal impun perceperea unor majorări de 2% lunar, pentru fiecare lună sau fracţiune de lună de întârzieri la plata impozitelor datorate pentru fiecare trimestru.

Practic, fie că întârzie cu plata impozitelor o zi sau o lună de zile, sucevenii au de plătit oricum acei 2% în plus pentru sumele necesare să fie achitate pentru a ajunge cu plata la zi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Taxele şi impozitele locale pot fi plătite şi luni cu o reducere de 10%.
 Vizualizări articol: 1602 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Taxele şi impozitele locale pot fi plătite şi luni cu o reducere de 10%0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Impozit trimis de
(30 mar 2013, 19:39:52
Cum se joaca guvernantii cu salarii si pensii asa si noi trebuie sa facem. Eu voi plati pe 31 decembrie 2013 la ora 13happy

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei