Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 30 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 74 (5281)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Eveniment cultural

„Sărbătorile Memoriei”, la Gura Humorului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Consiliul Judeţean (CJ) Suceava, Centrul Cultural Bucovina - Centrul pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, Muzeul Bucovinei, Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera”, Grupul Editorial „Muşatinii” şi publicaţiile Crai Nou şi Monitorul de Suceava au organizat miercuri, în Sala de festivităţi a Primăriei Gura Humorului, un nou eveniment cultural circumscris ciclului de manifestări cu genericul „Sărbătorile Memoriei”.

 

Diplome şi Premii „Opera Omnia” pentru Emil Havriliuc şi Marin Constantin Gheorghe 

În cadrul acestei manifestări omagiale, închinate antecesorilor Iraclie Porumbescu (cel care a deschis calea literaturii în Bucovina) şi Epaminonda Bucevschi (ctitorul artelor frumoase din Ţara Fagilor) au fost lansate cărţile „Drum fără sfârşit - Romanţe, lieduri şi cântece interbelice”, de Emil Havriliuc, „Jocuri tradiţionale şi melodii de nuntă”, de Marin Constantin Gheorghe, „Cămaşa de trecere”, de Ion Beldeanu, „Bucovina mărturisită”, de Radu Bercea, şi a fost prezentat un spectacol susţinut de baritonul Cezar Mititiuc şi pianistul Ionuţ Ciubotaru (cu audierea unei înregistrări a mezzosopranei Viorica Daud-Corjan), prof. Cristian Milici şi interpreţii Doina şi Ciprian Petroaie.

Evenimentul, organizat din iniţiativa scriitorului Ion Drăguşanul, s-a desfăşurat într-o sală arhiplină (în prezenţa prefectului Florin Sinescu, a subprefectului Constantin Harasim, a preşedintelui CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a vicepreşedintelui CJ Ilie Niţă şi a deputatului Ştefan Alexandru Băişanu) şi a constituit momentul conferirii Diplomelor şi Premiilor „Opera Omnia” dirijorului şi compozitorului Emil Havriliuc şi muzicianului şi poliinstrumentistului Marin Constantin Gheorghe. 

Premiile au fost înmânate de preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, care a prezentat şi câte un respectuos „laudatio”, pentru cei doi premianţi.

 

„Niciodată, poate cu excepţia unui revelion, Sala de Festivităţi a Primăriei Gura Humorului nu a mai fost atât de plină!”

„Sărbătorile Memoriei” de la Gura Humorului i-au acordat atenţia cuvenită şi cetăţeanului de onoare al urbei, artistul plastic Radu Bercea, care şi-a lansat acum acasă albumul „Bucovina mărturisită” (după evenimentul de la Suceava, din data de 31 ianuarie, când a fost onorat la rândul său cu Premiul „Opera Omnia”, cu prilejul deschideri Galeriei personalităţilor bucovinene „Vrednici de Bucovina” şi a lansării albumului).

Concluzia primarului-moderator Marius Ursaciuc a fost că „Niciodată, poate cu excepţia unui revelion, Sala de Festivităţi a Primăriei Gura Humorului nu a mai fost atât de plină!”

Aşa că evenimentul, care s-a prelungit apoi în noapte într-un cadru mai restrâns, s-a transformat într-o adevărată „academie muzical-artistică”, în care Marius Ursaciuc (cu splendide poeme de Minulescu, Sorescu, dar şi cu versuri proprii) şi prof. Constantin Logigan (excelent interpret de doine şi romanţe) au ieşit la scenă deschisă alături de Gabriela Teişanu (care a cântat mai multe doine şi romanţe) şi de poetul Mihai Vicol (care a recitat câteva poeme).

Un nou episod din „Sărbătorile Memoriei”, care se înscrie în rândul evenimentelor culturale memorabile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Sărbătorile Memoriei”, la Gura Humorului.
 Vizualizări articol: 4042 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.89/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.9 din 9 voturi
„Sărbătorile Memoriei”, la Gura Humorului4.959

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   EXTAZ DE WEEK END trimis de
(30 mar 2013, 14:01:28
MULTI DIN CEI PREZENTI SI-AR FI PUTUT PREZENTA OPERELE,,AMINTIRI DE LA SECU-KGB''!
INFO-ALINE,TE CREDEM!SUNTETI MULTI INCA!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei