Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 30 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 74 (5281)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Programul Job Shadow Day

90 de liceeni din Suceava vor petrece o zi în umbra angajaţilor din companii şi instituţii locale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

În cadrul săptămânii „Să ştii mai multe! Să fii mai bun!”, în data de 3 aprilie, 90 de elevi din clasele a XI-a şi a XII-a din două licee sucevene vor petrece o zi la un loc de muncă într-o companie sau instituţie, în umbra unui angajat care are meseria dorită de elev,  pentru a se familiariza cu activităţile şi responsabilităţile pe care le presupune meseria. Iniţiativa face parte din programul internaţional de orientare profesională Job Shadow Day, derulat de organizaţia Junior Achievement România.

Liceenii sunt elevi ai Colegiului Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava şi ai Colegiului Tehnic „Petru Muşat” Suceava, aceştia urmând să facă „shadowing” la instituţii sucevene, cele mai dorite meserii de anul acesta fiind: lucrător bancar, economist, inginer, agent comercial, educator, jurnalist, agent de turism.

Potrivit prof. Florentina Elena Sfichi, de la Colegiul Economic “Dimitrie Cantemir”, coordonator local al proiectului Job Shadow Day, „programul internaţional de orientare profesională Job Shadow Day 2013, aflat la a XI-a ediţie, este derulat de organizaţia Junior Achievement România, cu sprijinul profesorilor coordonatori din peste 65 de localităţi din toată ţara. Programul are ca scop principal promovarea în rândul elevilor a unei mai bune înţelegeri a profesiei pe care o doresc şi a modului de funcţionare a unei companii şi ajută elevii să înţeleagă care sunt responsabilităţile şi activităţile unui angajat din domeniul în care doresc tinerii să lucreze, prin accesul direct la locul de muncă al acestuia”.

Aceasta a mai declarat că experienţa unei zile de lucru în “umbra” unui angajat poate să ofere elevilor răspunsuri mai clare la întrebările „Ce vreau să devin după ce termin şcoala?” sau „Care este cel mai potrivit loc de muncă pentru mine?”. În acelaşi timp, şi angajatorii pot afla mai multe despre aşteptările tinerilor de la viitorul loc de muncă şi despre nivelul de cunoştinţe şi abilităţi pe care le au viitorii angajaţi. 

 

Colaborare între mediul de afaceri local şi şcoli

Partenerii locali de anul acesta ai proiectului sunt: SC Raiffeisen Bank - agenţia Iţcani, SC Mob Expres, SC Railex, SC Romtelecom, SC Defelcom, agenţia de turism Money Travel, agenţia de turism Juventus Travel, Biblioteca Judeţeană „I.G. Sbiera”, săptămânalul Jupânu’, Grădiniţa Nr. 5 şi Grădiniţia Nr. 8 Suceava.

Ziua de „shadowing” se încheie cu o ceremonie la care vor participa toţi elevii şi reprezentanţii companiilor şi instituţiilor participante la Job Shadow Day 2013, derulată în cadrul Colegiului Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava.

„Programul a pornit de la ideea de a oferi elevilor o imagine reală asupra comunităţii de afaceri şi a viitorului loc de muncă vizat, prin implicarea activă a acestora în lumea reală a companiilor, a economiei de piaţă. Consider că această activitate poate fi o experienţă fericită pentru toţi elevii care şi-au propus un anumit traseu profesional deoarece contribuie la formarea unei imagini cât mai complete asupra responsabilităţilor şi abilităţilor necesare într-o anumită profesie”, a mai declarat Florentina Elena Sfichi, coordonator local program Job Shadow Day.

“Cu câteva ore petrecute alături de un elev şi cu mult suflet pus în activităţile din ziua respectivă, orice angajat, fie dintr-o companie privată sau instituţie, poate schimba destinul unui tânăr. Orice experienţă la un loc de muncă însemnă o şansă în plus pentru un tânăr să îşi aleagă o meserie ştiind ce responsabilităţi şi ce pregătire presupune aceasta”, declară Daniela Staicu, marketing & communication manager la Junior Achievement România.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 90 de liceeni din Suceava vor petrece o zi în umbra angajaţilor din companii şi instituţii locale.
 Vizualizări articol: 1420 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 3 voturi
90 de liceeni din Suceava vor petrece o zi în umbra angajaţilor din companii şi instituţii locale4.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei