Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 72 (5279)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Învăţământ

Inspectoratul Şcolar Suceava a publicat lista circumscripţiilor şcolare pentru înscrierea în clasa pregătitoare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava a publicat pe site-ul instituţiei - www.isj.sv.edu.ro, la secţiunea ”Înscrierea în învăţământul primar 2013”, lista actualizată a circumscripţiilor şcolare pentru înscrierea în clasa pregătitoare şi în clasa I. Părinţii interesaţi pot găsi informaţii privind numărul de clase pregătitoare pentru anul şcolar 2013-2014, organizate în cadrul fiecărei şcoli în parte, şi unitatea de învăţământ la care sunt arondaţi.

De asemenea, sunt precizate şi adresele de internet ale şcolilor, unde, pe lângă oferta pentru înscrierea în învăţământul primar, unele unităţi au cuprins şi programul “Şcoală după şcoală”.

 

Metodologia de înscriere a copiilor în învăţământul primar, aprobată marţi

Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, a aprobat „Metodologia de înscriere a copiilor în învăţământul primar pentru anul şcolar 2013-2014”. Potrivit documentului care poate fi consultat pe pagina electronică a ministerului de resort, este obligatorie înscrierea în clasa pregătitoare a copiilor care împlinesc 6 ani până la 31 august 2013, iar la solicitarea părinţilor se pot înscrie în clasa pregătitoare şi copiii care împlinesc 6 ani până la 31 decembrie 2013, dacă evaluarea dezvoltării psihosomatice le permite acest lucru.

Potrivit metodologiei, copiii care împlinesc vârsta de 7 ani până la data de 31 august 2013 şi care nu au parcurs clasa pregătitoare pot fi înscrişi în clasa I. Tot în clasa I pot fi înscrişi, la solicitarea părinţilor, şi cei care împlinesc 7 ani în perioada 1 septembrie - 31 decembrie 2013, dacă evaluarea dezvoltării psihosomatice le permite acest lucru.

 

343 de clase pregătitoare în judeţ, dintre care 29 în municipiul Suceava

Potrivit inspectoarei Laura Hacman, purtător de cuvânt în cadrul IŞJ Suceava, „343 de clase pregătitoare în care vor fi cuprinşi 6.390 de copii, este estimarea făcută pentru anul şcolar 2013-2014. Cât priveşte numărul claselor care vor funcţiona în regim simultan, numărul acestora încă nu poate fi estimat cu precizie, însă această formă de învăţământ va funcţiona în continuare, mai ales în zonele rurale, acolo unde numărul minim de elevi pentru înfiinţarea unei clase nu va fi atins”.

Cât priveşte municipiul Suceava, vor fi organizate 29 de clase pregătitoare. La Şcoala Gimnazială Nr. 1 vor funcţiona trei clase, la Şcoala Gimnazială Nr. 3 vor fi organizate două clase, la Şcoala Gimnazială Nr. 4 - două clase, la Şcoala Gimnazială Nr. 5 “Jean Bart” - o clasă, la Şcoala Gimnazială Nr. 6 - două clase, la Şcoala Gimnazială Nr. 7 “Grigore Ghica Voievod” - o clasă, la Şcoala Gimnazială Nr. 8 - două clase, la Şcoala Gimnazială Nr. 9 “Ion Creangă” - patru clase, la Şcoala Gimnazială Nr. 10 – patru clase, la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” - două clase şi la Colegiul de Artă “Ciprian Porumbescu” - o clasă.

La Şcoala Gimnazială “Miron Costin” Nr. 11 vor funcţiona şase clase, cele mai multe de la nivelul întregului judeţ.

Cât priveşte municipiul Fălticeni, la Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 1 „Al.I. Cuza” se vor organiza trei clase pregătitoare, la Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 2 „Ion Irimescu” - trei clase, la Şcoala Gimnazială Nr. 3 „Mihail Sadoveanu” - două clase, iar la Şcoala Gimnazială Nr. 6 „I. Ciurea” - două clase.

La Gura Humorului vor funcţiona şase clase pregătitoare, câte două la Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 1, Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 2 şi Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 3 „Teodor Bălan”.

În municipiul Rădăuţi, la Şcoala Gimnazială Nr. 1 va funcţiona o clasă, la Şcoala Gimnazială Nr. 2 – o clasă, la Şcoala Gimnazială Nr. 3 „Mihai Eminescu” - trei clase,  la Şcoala Gimnazială Nr. 4 „Regina Elisabeta” - două clase, iar la Şcoala Gimnazială Nr. 5 „Bogdan Vodă” vor fi organizate două clase.

Cât priveşte oraşul Siret, la Şcoala Gimnazială „Petru Muşat” vor fi organizate patru clase, toate străzile oraşului fiind arondate acestei unităţi.

În municipiul Vatra Dornei vor funcţiona opt clase pregătitoare, câte două la Şcoala Gimnazială Nr. 1 şi Şcoala Gimnazială Nr. 4 şi patru clase la Şcoala Gimnazială Nr. 2.

În municipiul Câmpulung Moldovenesc vor fi organizate cinci clase pregătitoare, câte două la Şcoala Gimnazială Nr. 4 şi Şcoala Gimnazială Nr. 3 „Bogdan Vodă” şi una la Şcoala Gimnazială Nr. 2.

 

Începând cu săptămâna viitoare se vor organiza evaluările psihosomatice ale copiilor

În perioada 2-19 aprilie vor fi organizate evaluările dezvoltării psihosomatice ale copiilor, rezultatele urmând a fi comunicate părinţilor. Adresele instituţiilor unde vor fi evaluaţi copiii vor fi afişate în data de 28 martie în toate şcolile din judeţ şi pe site-ul IŞJ Suceava. Pentru realizarea acestei evaluări, părinţii trebuie să depună la Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE), o cerere tip.

 

Înscrierile debutează pe 2 aprilie

Înscrierile pentru clasa pregătitoare încep pe 2 aprilie şi se vor desfăşura de-a lungul a două etape. Spre deosebire de anul trecut, prima etapă este destinată înscrierii tuturor copiilor, atât la şcolile de circumscripţie, cât şi la celelalte şcoli. La etapa a doua de înscrieri participă doar cei care nu au fost cuprinşi într-o şcoală după prima etapă.
Anul acesta, părinţii care nu vor şcoala de circumscripţie trebuie să menţioneze, în cererea de înscriere, dacă vor ca locul de la şcoala de circumscripţie să le fie rezervat. În cazul în care sunt respinşi la înscriere în şcoala pe care o doresc şi nu au bifată rezervarea locului la şcoala unde sunt arondaţi, atunci părinţii trebuie să-şi înscrie copiii în a doua etapă, la şcolile cu locuri libere.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Inspectoratul Şcolar Suceava a publicat lista circumscripţiilor şcolare pentru înscrierea în clasa pregătitoare.
 Vizualizări articol: 2693 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 2 voturi
Inspectoratul Şcolar Suceava a publicat lista circumscripţiilor şcolare pentru înscrierea în clasa pregătitoare2.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei