Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 52 (5259)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Decizie

S-a dat sancţiunea în cazul grefierei care îşi băga în buzunar banii din cheltuieli judiciare: excluderea din profesie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Preşedintele Curţii de Apel Suceava, Cezar Hâncu, a decis ieri excluderea din profesie a grefierei Mioara Gogălniceanu (59 de ani), de la Biroul de executări penale din cadrul Judecătoriei Suceava, acuzată că fura din banii încasaţi drept cheltuieli judiciare către stat în dosarele penale.

Sancţiunea a fost dată pentru mai multe abateri disciplinare reţinute în sarcina grefierei în perioada 2009-2012: întârziere nejustificată în efectuarea lucrărilor, omisiune gravă de a-şi îndeplini atribuţiile ce-i revin potrivit legii, nerespectarea prevederilor cuprinse în codul deontologic al personalului auxiliar de specialitate al instanțelor judecătorești şi al parchetelor de pe lângă acestea. „Decizia menţionată nu este definitivă, termenul de formulare a contestației fiind de 30 de zile de la comunicare”, se precizează într-un comunicat al Curţii de Apel Suceava.

Cazul grefierei Gogălniceanu a fost făcut public săptămâna trecută de preşedintele Curţii de Apel Suceava, care a anunţat abuzurile făcute de grefiera care lucrează de peste 20 de ani la Judecătoria Suceava.

Aceasta încasa contrar atribuţiilor de serviciu cheltuielile judiciare datorate statului în dosarele penale şi îşi însușea din acești bani diferite sume, falsificând apoi chitanţe şi măsluind registre ale instanței, pentru a-şi acoperi urmele.

Ilegalitățile au ieșit la iveală chiar cu câteva zile înainte ca grefiera să iasă la pensie, aceasta fiind suspendată din funcţie.

Șefii Judecătoriei au depus plângere penală împotriva Mioarei Gogălniceanu, pentru fals în înscrisuri oficiale, uz de fals, fals intelectual, abuz în serviciu contra intereselor publice şi înşelăciune.

Grefiera, care şi-a recunoscut faptele, motivând că avea probleme financiare şi că s-a gândit că va pune la loc banii „împrumutaţi”, le-a prezentat şefilor ei şi o listă cu dosarele în care ar fi falsificat chitanţe pentru a sustrage din sumele cheltuielilor judiciare, însă rămâne de văzut dacă evidenţa cu învârtelile ilegale ale Mioarei Gogălniceanu corespunde cu situaţia ce va fi constatată în urma verificărilor.

Potrivit președintelui Curții de Apel Suceava nu se cunoaşte deocamdată un prejudiciu exact, însă la o primă verificare au fost găsite cel puţin 19 dosare în care grefiera Mioara Gogălniceanu a făcut abuzurile de care este acum acuzată.

„Acțiunile doamnei grefier au fost de natură a aduce prejudicii justițiabililor, în condițiile în care aceștia au crezut că au plătit, în tot sau în parte, cheltuielile judiciare datorate statului, însă în realitate acești bani au fost însușiți de doamna grefier, şi de a aduce un prejudiciu prestigiului instituției”, se mai arată în comunicatul Curţii de Apel Suceava.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului S-a dat sancţiunea în cazul grefierei care îşi băga în buzunar banii din cheltuieli judiciare: excluderea din profesie.
 Vizualizări articol: 2009 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
S-a dat sancţiunea în cazul grefierei care îşi băga în buzunar banii din cheltuieli judiciare: excluderea din profesie5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Respect trimis de
( 5 mar 2013, 11:57:37
felicitari continuati asa si in alte cazuri depistate afara cu ei

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei