Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 47 (5254)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Lipsă de combustibil

Nechifor le solicită companiilor Egger şi Schweighofer să sprijine cu rumeguş municipiul Vatra Dornei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a anunţat în cursul zilei de ieri că dornenii riscă să rămână fără căldură până la sfârşitul acestei ierni în situaţia în care primăria nu va găsi soluţii pentru asigurarea rumeguşului necesar funcţionării centralei termice. Cătălin Nechifor a arătat că aceleaşi probleme legate de stocurile de combustibil necesar pentru centrala termică se înregistrează şi în Suceava.

„Atât la Suceava, cât şi la Vatra Dornei, avem dificultăţi majore, în sensul că există riscul ca autorităţile locale să nu poată asigura livrarea agentului termic în această perioadă. În toate prognozele meteo se anunţă încă o perioadă rece, şi asta înseamnă că, teoretic, cel puţin până pe data de 15 martie, va trebui să asigurăm agent termic”, a declarat Nechifor.

El a arătat că la Vatra Dornei se asigură în continuare căldură, însă doar după ce compania Kronospan a acceptat să vândă primăriei acestui municipiu o parte din rumeguşul pe care îl colectează de la gaterele din judeţul Suceava şi pe care în mod normal îl folosea în producţie.

„Vreau să mulţumesc public firmei Kronospan, care a înţeles această problemă socială din municipiul Vatra Dornei, şi începând de luni am asigurat pentru o perioadă limitată de timp cantităţile de rumeguş necesare”, a spus Nechifor.

„În acelaşi timp”, a adăugat Nechifor, „vreau să fac o invitaţie publică către alte două companii, Egger şi Schweighofer, care până acum nu au găsit de cuviinţă să participe şi ele la rezolvarea acestei chestiuni sociale. Şi vreau să avem din nou o rundă de discuţii cu reprezentanţii acestor companii,  pentru a putea găsi acele cantităţi de rumeguş atât de necesare pentru funcţionarea centralei termice din Vatra Dornei. Este o chestiune limită, în condiţiile în care stocurile de rumeguş sunt aproape spre zero. Cu rumeguşul oferit de Kronospan am rezolvat în parte această problemă, dar nu e suficient. Din acest motiv mi-am permis să fac acest apel, pentru că Egger şi Schweighofer sunt două companii puternice, care fac profituri foarte mari din judeţul Suceava, şi cred că e important ca în acest moment să fie solidari cu locuitorii din Vatra Dornei”, a declarat Nechifor. El a adăugat că la Vatra Dornei ar fi nevoie de o cantitate de 10.000 de metri cubi de rumeguş pentru a se putea asigura agentul termic până la finalul acestei ierni.

Şeful administraţiei judeţene a spus că primăria din Vatra Dornei plăteşte pentru rumeguşul pe care ar urma să-l preia de la aceste companii.

 

La Suceava, cărbunele de la Termica mai ajunge pentru încă aproximativ o săptămână

Pe de altă parte, el a arătat că şi în Suceava există probleme cu asigurarea cărbunelui pentru furnizarea agentului termic până la sfârşitul acestui sezon rece. Cătălin Nechifor a declarat că va avea discuţii la Bucureşti pentru ca Primăria Suceava să poată accesa un credit de 140 de miliarde de lei vechi, bani care ar urma să acopere datoriile pe care municipalitatea le are către SC Termica SA. Nechifor a făcut apel şi la abonaţii societăţii de termoficare din Suceava să-şi achite restanţele astfel încât Termica să dispună de fonduri pentru achiziţionarea cărbunelui. „Plăţile către Termica au fost mai mari în această perioadă de iarnă, dar din păcate au fost defavorizaţi alţii. Şi mă refer  aici în special la ACET, care a încasat mai puţin în această perioadă. Lucrurile au fost cât de cât echilibrate. S-a plătit la Termica, dar s-a plătit mai puţin la ACET. Şi fac şi eu la rândul meu un apel către populaţie să înţeleagă acest moment. Noi suntem alături de Primăria Sucevei pentru a găsi soluţii, dar este important ca şi cei care beneficiază de agent termic şi apă caldă să-şi plătească la timp aceste datorii către Termica şi ACET”, a spus Cătălin Nechifor. El a mai adăugat că în această perioadă va trebui să fie folosită şi „ultima bucăţică de cărbune” aflată în stocul Termica Suceava. Preşedintele Consiliului Judeţean a arătat că Termica mai are cărbune pentru încă aproximativ o săptămână.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nechifor le solicită companiilor Egger şi Schweighofer să sprijine cu rumeguş municipiul Vatra Dornei.
 Vizualizări articol: 1367 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nechifor le solicită companiilor Egger şi Schweighofer să sprijine cu rumeguş municipiul Vatra Dornei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   :)))))) trimis de
(27 feb 2013, 12:00:31
cum???nu este biomasa la vatra dornei????"cind termina ADREM-ul centrala de la suceava o sa trimita biomasa si la vatra dornei!!!:))))

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei