Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 16 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 38 (5245)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Anchetă DIICOT

Membrii unei grupări care exploata sexual sucevence în Grecia, arestaţi în lipsă de Tribunalul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Trei bărbaţi şi o femeie au fost arestaţi în lipsă, ieri, de Tribunalul Suceava, sub acuzaţia că au făcut parte dintr-o grupare care a dus mai multe minore în Grecia şi le-a obligat să se prostitueze. Faptele ar fi fost comise începând cu toamna lui 2011, iar anchetatorii au adunat probe în acest caz din februarie 2012. Victimele aveau în jur de 16-17 ani şi au fost momite cu locuri de muncă bine plătite în Grecia. Conform anchetatorilor, pentru a fi convingători, peştii le băteau pe fete şi le ameninţau cu moartea, în timp ce de „educarea” lor privind modul de abordare a clienţilor se ocupa femeia membră a grupării.

 

Trafic de persoane şi constituire de grup organizat

Din februarie 2012, poliţiştii de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Suceava, sub coordonarea unui procuror din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Suceava, au efectuat cercetări faţă de Mihai Adrian Doboş, zis Michi, în vârstă de 42 de ani, şi faţă de Daniela Grigorescu, fostă Syed, de 28 de ani, ambii din municipiul Suceava, consideraţi capi ai grupării, sub aspectul comiterii infracţiunilor de „trafic de persoane”, „trafic de minori” şi „iniţiere şi constituire a unui grup, în vederea săvârşirii de infracţiuni”. Pe parcurs s-au adunat indicii că cei doi au mai avut trei complici, care au avut şi ei sarcini prestabilite în comiterea de infracţiuni. Cei trei complici cercetaţi în dosar sunt Daniel Gheorghe Doroftei, zis „Ţuri”, în vârstă de 27 de ani, din municipiul Fălticeni, Constantin Cătălin Vîrlan, de 27 de ani, din municipiul Paşcani şi Ioan Burcea, zis „Nelu”, în vârstă de 43 de ani, din municipiul Suceava.

 

A plecat din ţară ca să se angajeze ca barman şi a ajuns prostituată 

Conform anchetei poliţiştilor de la „Crimă Organizată”, în octombrie 2011, sub promisiunea falsă a oferirii unui loc de muncă în calitate de barman, Daniela Grigorescu a racolat din județul Suceava o minoră în vârstă de 16 ani, pe care ulterior a transportat-o în Grecia, în Atena. Aici, alături de celălalt pion important al grupării, Mihai Adrian Doboş, i-a procurat fetei un act fals de identitate, după care au transportat-o pe insula Creta, la un bar administrat de doi greci. Timp de aproximativ cinci luni, fata ar fi fost obligată să se prostitueze, iar banii au ajuns la membrii grupării.

 

„Iubitul” a dus-o să se prostitueze în Grecia

În februarie 2012, Daniel Gheorghe Doroftei, zis „Ţuri”, ar fi păcălit o altă tânără din Suceava. Sub pretextul începerii unei relaţii de prietenie şi profitând de situaţia financiară precară a fetei, bărbatul ar fi dus-o în Grecia, la un loc de muncă bine plătit.  Inculpatul a luat legătura cu Ioan Burcea, care se afla în Grecia.  La indicaţiile acestuia, victima ar fi fost preluată de alt inculpat, Constantin Cătălin Vîrlan. După ce i s-au confiscat buletinul şi paşaportul, fata a ajuns în acelaşi bar din Grecia, unde a fost exploatată sexual timp de patru zile. Împotrivirea extremă a victimei a dus la aplicarea de bătăi crunte şi ameninţări cu moartea, arată anchetatorii.  În bar victima era supravegheată de Daniela Grigorescu, care  îi dădea indicații cu privire la modul în care să se comporte și să racoleze clienții.

 

Totul a plecat de la o descindere a autorităţilor elene din martie 2012 

Coşmarul fetei s-a terminat după doar patru zile, în condiţiile în care în noaptea de 9 spre 10 martie 2012 autorităţile elene au descins în club. Aici, pe lângă cele două victime amintite mai sus, poliţiştii au mai găsit încă trei, una din România şi două din Grecia. La vremea respectivă, doi greci au fost arestaţi preventiv.

Faţă de cei cinci suspecţi din România ancheta a continuat pentru adunarea de probe. Pe 5 februarie 2013, în urma probatoriului administrat, procurorul de caz a dispus începerea urmăririi penale, ulterior fiind solicitată arestarea în lipsă a celor cinci.

 

Patru din cinci au fost arestaţi în lipsă

Ieri, Tribunalul Suceava a dispus arestarea preventivă în lipsă a patru dintre inculpaţi: Mihai Adrian Doboş, Daniela Grigoraş, Ioan Burcea şi Daniel Gheoghe Doroftei. În cazul celui de-al cincilea, Constantin Cătălin Vîrlan, instanţa a dispus disjungerea cauzei, stabilind termen de judecată pentru data de 18 februarie 2013.               

„Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale, identificării şi tragerii la răspundere penală a tuturor participanţilor, precum şi pentru punerea în executare a mandatelor de arestare emise în lipsă”, se arată în comunicatul BCCO Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Membrii unei grupări care exploata sexual sucevence în Grecia, arestaţi în lipsă de Tribunalul Suceava.
 Vizualizări articol: 1492 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 6 voturi
Membrii unei grupări care exploata sexual sucevence în Grecia, arestaţi în lipsă de Tribunalul Suceava4.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei