Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 16 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 38 (5245)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Băsescu, după primirea la Papă: O întâlnire unică. Nu voi mai avea vreodată un sentiment asemănător

 

Preşedintele Traian Băsescu a spus, vineri, după ce a fost primit de către Papa Benedict al XVI-lea, că a avut o întâlnire unică, ce va rămâne în sufletul său pentru tot restul vieţii, fiind convins că nu va mai trăi vreodată un sentiment asemănător.

"Am avut astăzi o întâlnire care va rămâne în sufletul meu pentru tot restul vieţii. Întâlnirea cu Papa Benedict al XVI-lea va rămâne un eveniment nu politic, unul de suflet, în care am întâlnit un om, un Papă, mai puternic decât acela cu care m-am întâlnit în 2008, la Palatul Gandolfo. Am avut sentimentul că în faţa mea era un papă care nu avea decât un mesaj: «vreau să fii bun». Un om care prin privire, prin vorbă, prin inteligenţa frazelor nu spunea decât că are de comunicat pentru viitor", a spus Traian Băsescu.

Preşedintele a adăugat că el crede că Papa i-a comunicat în primul rând că "avem nevoie de o lumă mai bună şi că avem nevoie să fim mai buni unii cu alţii".

"Din faptul că vizita mea nu a fost anulată am înţeles respectul Papei Benedict al XVI-lea pentru poporul român. Am înţeles respectul Papei Benedict al XVI-lea pentru ecumenism. Am înţeles mâna întinsă creştinilor ortodocşi de creştinii catolici. Am transmis Papei Benedict al XVI-lea mesajul catolicilor şi ortodocşilor din România. Un mesaj de solidaritate, de respect, un mesaj de înţelegere", a adăugat Băsescu.

El a aspus că a avut onoarea să întâlnească unul din cei mai mari teologi şi filosofi ai lumii de astăzi. "Şi am sentimentul că cele 47 de cărţi excepţionale pe care le-a scris sunt doar începutul. Sentimentul întâlnirii de astăzi este că m-am întâlnit cu un papă, mai bun poate ca noi toţi la un loc şi gata să ne dea din bunătatea lui pentru totdeauna", a adăugat preşedintele.

"Să mă scuzaţi pentru sinceritate, dar dacă nu aş fi sincer, mai bine nu aş vorbi. Sentimentul cu care am plecat a fost acela că am avut o întâlnire unică, care nu se va mai repeta, şi care nici nu va mai putea avea vreodată un sentiment asemănător", a continuat Traian Băsescu.

Preşedintele a vorbit şi despre relaţiile dintre România şi Vatican.

"Relaţiile noastre diplomatice sunt excelente, au o frecvenţă ridicată chiar şi la cel mai înalt nivel şi nici nu ar putea fi altfel atât timp cât Vaticanul, prin vocea Papei Benedict al XVI-lea, a susţinut românii care se află în Spania, Italia, în Franţa şi în altă parte. Mesajul Papei pentru imigranţi a fost acela de susţinere pentru milioane de români care se află în afara graniţelor ţării şi practic s-a pus ca un scut pentru aceştia. Procesele la CEDO din ultimii trei ani, când ori România a susţinut Vaticanul, ori Vaticanul la solicitarea României a dat sprijin în procese României sunt o altă mărturie a relaţiilor excelente dintre ţara mea şi Vatican", a spus Traian Băsescu.

El a mulţumit Vaticanului şi Bisericii Catolice pentru punerea la dispoziţia ortodocşilor români a sute de biserici în Italia şi în Spania pentru ca în acestea să slujească preoţi ortodocşi români.

Preşedintele a făcut aceste afirmaţii în discursul ţinut la recepţia organizată la Palazzo Brancaccio din Roma, unde au fost prezenţi reprezentanţii comunităţilor religioase ortodoxe, catolice şi greco-catolice româneşti de la Roma, români din Italia, cardinalii şi episcopii preşedinţi de Dicasterii, membri ai organizaţiilor şi mişcărilor catolice care au proiecte de colaborare cu România, membri ai corpului diplomatic acreditat la Vatican.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu, după primirea la Papă: O întâlnire unică. Nu voi mai avea vreodată un sentiment asemănător.
 Vizualizări articol: 1637 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Băsescu, după primirea la Papă: O întâlnire unică. Nu voi mai avea vreodată un sentiment asemănător2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
(16 feb 2013, 11:09:31
mda.Înţeleg.Satana a vrut o-ntâlnire cu Papa ?!
el-Băse-i cel mai bun ( din partea sa de iEuropă)
a mers în calitate de gropar , sau de..popă ?
defapt, NU : ( "spiritual" ) să-i sape, cuiva, groapa ?happy

1.1  RE: * trimis de
(16 feb 2013, 11:38:55
Băse a fost la ăl' de pleacă
Ponta va merge la ... cine vine
se-ascute sabia (în teacă )
(nu între ei, între ei .. şi tine)happy
2.   Vizita de taina trimis de
(16 feb 2013, 12:34:34
Traian Băsescu nu s-a dus la Vatican pentru a gusta din vinul catolic de împărtășanie, așa cum au dorit să ne convingă gurile rele, ci pentru a încerca să-l convingă pe Papa Benedict al XVI-lea să renunțe, asemenea lui, la demisia pe care și-a anunțat-o la începutul acestei săptămâni.„Drag
3.   Vizita prezidentiala trimis de
(16 feb 2013, 12:48:21
Obama, Putin si Basescu se intalnesc cu papa
Obama:- Doamne cand se va termina criza asta in USA?
Papa - Nu in mandatul tau!
Putin:- Doamne cand va deveni Rusia cea mai mare putere din lume?
Papa - Nu in mandatul tau!
Basescu:- Doamne cand se va termina coruptia din Romania?
Papa - Nu in mandatul meu si nici in mandatul urmatorilor 100 de papi.
4.   Demiurgul basescu trimis de
(16 feb 2013, 13:25:55
De ce a demisionat papa: Este vorba de sacrificiul extrem, traumatic, al unui pontif intelectual invins de un aparat administrativ prea acaparat de putere si prea autoreferential pentru a fi reformat. Papa Benedict a incercat o emancipare a Papalitatii si a Bisericii Catolice insa a devenit o victima.Asistam acum la un simptom extrem, final, irevocabil al crizei unui sistem de conducere si unei forme a papalitatii. Este vorba de revolta unui Sfant Parinte fata de o deriva a unei Biserici-institutie care in ultimii ani a trecut de la statutul de «maestru al vietii» la cel de «pacatos».Pai papa e mic copil.El a incercat sa reformeze un sistem corupt,dictatorial si autocrat.Basescu a creat un asemenea sistem,deci ele un demiurg.
4.1  RE: Demiurgul basescu trimis de
(16 feb 2013, 13:42:29
A demisionat ca să poți tu mânca rahat .
4.2  RE: Demiurgul basescu trimis de
(16 feb 2013, 15:50:07
Un răspuns urât și fără gândire,păcat...
5.   Catre fantomas trimis de
(16 feb 2013, 15:28:17
Sincer sunt uimit ca in prezenta sanctitatii sale Papa poti sa vorbesti asa mizerabil si disgratios.Ma intreb ce ai sa faci cand o sa demisioneze basescu? Ai sa plangi terminat de durere?
6.   Papa e per la vita stronzi ! trimis de
(16 feb 2013, 20:13:41
Sopra ci sono due pezzi di merda .Uno si chiama pesce bruciato e un altro si chiama testa di cazzo .Traducerea:andate afaren culo tutti due con vostro papa di merda .Baciatelo in culo ortodosi di merda .Non siete catolici.Radule,bagă-ți lumțnarea în fund să simți candoarea papei insieme con tuo idolo Băișanu.Notaio di merda che sei tu ! Fără gramatică,e pe direct cornuților !
6.1  RE: Papa e per la vita stronzi ! trimis de
(16 feb 2013, 20:36:04
erată: lumânarea(sempre in culo)
7.   Papa e per la vita stronzi trimis de
(16 feb 2013, 20:39:08
traducerea e importanta ,cuvint cu cuvint asa ce inteleg astia ? mai ales pentru amicul nostru radu,si nu numai
7.1  RE: Papa e per la vita stronzi trimis de
(16 feb 2013, 20:55:59
M1R3LA , este așa: tu mi fai un bocchino e quei altri un pompino.O se preferisci cambiate ruolo,per me e uguale.Ciao puttanela ! A presto !Adică ține aproape .
7.2  RE: Papa e per la vita stronzi trimis de
(16 feb 2013, 21:25:05
ba debilule bochino si pompino sa-ti faca mata ,sa-i traduci ei eu cunosc lb italiana analfabetule
ba tu stii sa scrii in italiana ce asta e scris?invata idiotule mai bine lb.romana
 ☭  cu ochi te dai mare?
7.3  RE: Papa e per la vita stronzi trimis de
(16 feb 2013, 21:43:39
Băi vaca încălțată tu nu știi cum te cheamă cu buletinul în mâna.Te-am căutat pe centură în seara asta dar nu erai.Non ti piace piu il cazzo? Hai dimenticato quando mi lo ciuciavi come una troia.
7.4  RE: Papa e per la vita stronzi trimis de
(16 feb 2013, 21:53:26
ba boule invata lb romana ,ca lb italiana scrisa e un dezastru mai stii si altceva ca pina acum ai demonstrat ca nu ai creier Bafta in italia
8.   Catre marlanul fantomas trimis de
(16 feb 2013, 21:26:23
Nu stiu daca esti in italia sau ai un proxy fals si esti in Suceava.In ambele cazuri te faci de ras si aici si acolo si esti de o marlanie infecta.Basist marlan si arogant,vii aici si spurci forumul cu porcariile si cu vomele tale nenorocite.Sa-ti fie rusine marlanule.
8.1  RE: Catre marlanul fantomas trimis de
(16 feb 2013, 21:44:30
asta e un mare nenorocit stie 2-3cuvinte in italiana normal ca ce inveti intai acolo,injuraturi sau un limbaj de mahala.
acum se da mare , trimite comentarii la monitorul din Italia scrie in italiana !?
nesimtitul , se vede ca are putina scoala
un ciuruc ,nu a inteles nimic din ce am scris eu !
8.2  RE: Catre marlanul fantomas trimis de
(16 feb 2013, 22:06:48
Dar cine poate înțelege inepțiile tale ? Eu știu 2-3 cuvinte în italiană dar tu nici măcar în limba română nu le știi.Ești o rușine națională .În locul tău mi-aș ține gura,dar na,tu faci bani la greu cu gura aia,TROIA !Mai ai și curajul să postezi să-ți arăți prostia întruchipată.Ciao puttanela !
8.3  RE: Catre marlanul fantomas trimis de
(16 feb 2013, 22:11:41
Iar cât privește Pesce bruciato,țin să-ți amintesc că nu e forumul tău nici al mă-tii din care provii.Este cel al societății civile cu care te lauzi tu,pezzo di merda,notaio di tre soldi.VFNC !
9.   Catre marlanul fantomas trimis de
(16 feb 2013, 22:33:19
Daca citesti toate comentariile de astazi de la toate articolele vei vedea ca esti singurul care bagi la greu injuraturi si pornografii.Mai educa-te domnule ca nu esti in crasma din capu satului unde se bea tuica din pufoaica.Ne faci de ras in Italia.
9.1  RE: Catre marlanul fantomas trimis de
(16 feb 2013, 22:48:00
Cel care ne face de râs ești tu, notaio di merda .Eu te citesc pe tine, nu tu pe mine.Ce vrei să spui cu „Ne faci de râs” ? Cine ești tu ? Sei un notaio di merda !Cei ca tine trebuiesc înjurați. Mi se rupe-n paișpe de toată politica ta și de toți ratații tăi. Am înțeles că ai vreo lună de când nu te-ai spalat la ☭ că nu aveți apa prin SV.Vezi că deja îți pute și gura.E jalnic când cineva nu-ți împărtășește ideile tale comuniste,nu-i așa?Eu nu o să comentez la merdatele tale,eu o să te înjur,notaio di merda!
9.2  RE: Catre marlanul fantomas trimis de
(16 feb 2013, 23:33:19
Și încă ceva berbecule !Țuica e una singură:din prună(e).Rachiul în schimb poate avea mai multe origini.Din cel de pufoaică a băut mămicuța ta,s-a îmbătat ca scroafa,a găsit un râtan cu care și-a tras-o și...guarda guarda,sei uscito tu ,pezzo di merda.Acum e momentul să zici ceva de preferatul tău, Băselu.Să o înghiți bine !
10.   Fantomas toparlan din italea trimis de
(17 feb 2013, 08:40:17
Fantomas, du-te mai bine si te omoara, mocofanule nefericit ce esti, degeaba ai ajuns in Italia ca tot prost ca noaptea esti, bata-te Dumnezeu sa te bata de gunoi...
10.1  RE: Fantomas toparlan din italea trimis de
(17 feb 2013, 10:02:14
Ciocul mic, pocăit împuțit .
11.   Catre Fantomas trimis de
(17 feb 2013, 09:15:30
Daca esti in Suceava e normal sa vorbesti asa deoarece esti un taranoi imputit care bei bere la pet ,vodka Vorona si asculti manele pana iti ia foc creierul.Daca esti in italia ti-ai rupt carca carand saci de ciment si roabe pline de balast.Seara bei vin la damigeana de 5 euro si creierii tai sunt inundati in prostie.Ai depasit orice limita de bun simt cu pornografiile tale imbecilule.Tu esti roman care hamalesti in italia.Ti-ai pierdut identitatea.Esti doar un dobitoc care nu mai stii pe ce lume te afli.
11.1  RE: Catre Fantomas trimis de
(17 feb 2013, 09:59:43
În fiecare zi car 100 de găleți cu rahat.Pentru fiecare găleată iau un euro.La sfârșitul lunii sunt 3000 euro.Tu în rromanica câștigi 7 milioane lei.BOULE !
11.2  RE: Catre Fantomas trimis de
(17 feb 2013, 10:08:20
contemporani ( dar neapropiaţi.. în gânduri )
ne certăm fiindcă ne iubim ( presupun )happy
jucând ping-pong verbal, orânduind în rânduri
ne credem unu' faţă de celălalt mai bunhappy

fiecare-i mai bun ( pe partea sa de Europă )
dar, consecvenţi ca tractoru-n brazdă
ne-mbrăcăm destinele c-o falsă anvelopă
uitând că ( aici) suntem, în "gazdă"happy
11.3  RE: Catre Fantomas trimis de
(17 feb 2013, 10:17:05
Roger !
12.   Catre MONITORUL trimis de
(17 feb 2013, 11:48:20
Pacat ca un ziar pe care-l respect lasa niste idioti gen FANTOMAS sa-i strice imaginea prin postarile sale mizerabile si negandite. Desi nu respecta niste reguli "Sunt interzise folosirea unui limbaj obscen,..." nimeni nu ia masuri, nu se respecta nimic...
Limbajul folosit de acesta vi se pare normal? si comentariile lui???
Va multumesc pentru intelegere
12.1  RE: Catre MONITORUL trimis de
(17 feb 2013, 12:10:55
Idiot ești tu „jitănelule”.
13.   Catre fantomas trimis de
(17 feb 2013, 15:07:42
tu citeste INEPTIILE tale adica timpeniile pe care le scrii.
astea nu sunt o rusine nationala? idiotule
vad ca esti tare fercit cît castigi carind galeti de rahat,BUON LAVORO BUON APETITTO
scuze ptr.greselile de exprimare in ita
mi-am dat seama tirziu ca msg. mele pot fi citite de un asa expert ca tine.
dar acum ca ne-ai dezvaluit secretul muncii tale, inteleg calitatea mesajelor si a limbajului de mare clasa.
iata ca destinul te-a dus in peninsula ,sa desfasori activitati BIO - excremente
felicitari , buona fortuna sa nu te licentieze
13.1  RE: Catre fantomas trimis de
(17 feb 2013, 16:47:50
Siktir,Troia !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei