Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 16 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 38 (5245)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Siguranţă precară

Doar 20% din şcolile sucevene au asigurată paza

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Inspectoratul Şcolar al Judeţului Suceava (IŞJ) a organizat vineri, cu începere de la orele 10:00, „Reuniunea semestrială de management instituţional”, eveniment la care au luat parte toţi directorii unităţilor şcolare de învăţământ preuniversitar de stat şi particular din judeţ.

Inspectorul şcolar general, prof. Gheorghe Lazăr, a prezentat raportul privind activitatea desfăşurată de IŞJ Suceava, de unităţile conexe şi unităţile de învăţământ în primul semestru al acestui an şcolar, expunere ce a fost precedată de informări ale reprezentanţilor instituţiilor partenere privind relaţia şcoală- comunitate.

Reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului- Florin Sinescu, ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU)- Ion Burlui, ai Consiliului Judeţean- Cătălin Nechifor, ai Inspectoratului de Poliţie- Marcian Colman, ai Jandarmeriei- Bogdan Cornaci au expus eforturile instituţiilor ai căror exponenţi sunt şi au asigurat un climat favorabil desfăşurării în cele mai bine condiţii a activităţii didactice.

Cât priveşte siguranţa elevilor în şcoli, prefectul judeţului, Florin Sinescu, a tras un semnal de alarmă cu privire la numărul redus al unităţilor (176) care fie sunt dotate cu supraveghere video, fie au asigurată paza şcolii prin gardieni sau portari.

Conform acestuia, „securitatea elevilor şi profesorilor în cadrul unităţilor şcolare este o chestiune care ne preocupă. Trebuie să avem în vedere o serie de măsuri, iar aici avem nevoie de implicarea autorităţilor locale. Paza şi supravegherea video trebuie să fie asigurată pentru ca numărul faptelor cu caracter infracţional din jurul şcolii să scadă”. 

În 2012 au fost înregistrate 29 de fapte de violenţă în şcoli şi alte opt în zonele limitrofe unităţilor şcolare.

 

25 de intervenţii ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă în cadrul şcolilor

Potrivit colonelul Ion Burlui, şeful ISU Suceava „în decursul anului 2012, pompierii militari din cadrul ISU au intervenit în 25 de situaţii de urgenţă. Totodată, pe parcursul anului, s-au înregistrat zece victime sub 18 ani, din care trei morţi şi şapte răniţi. Nu e o centralizare îmbucurătoare, însă remarcăm o scădere a numărului victimelor din rândul copiilor, asta şi poate datorită campaniilor noastre de prevenţie şi informare pe care le demarăm”.

Acesta a mai declarat că, în prezent, ISU are încheiate 14 parteneriate cu şcolile din judeţ, un parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Suceava, iar un altul cu Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi Fălticeni. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doar 20% din şcolile sucevene au asigurată paza.
 Vizualizări articol: 1296 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Doar 20% din şcolile sucevene au asigurată paza5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei