Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 34 (5241)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Inconştienţi

Şoferi prinşi cu 173 şi 130 de km/h, în condiţii grele de trafic, după un control cu radare în cascadă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Poliţiştii rutieri din Suceava şi Neamţ au organizat timp de două zile, la finele săptămânii trecute, o acţiune de control cu radare în cascadă, fiind vizat în principal DN 2 – E 85. Surprinzător şi pentru poliţişti, în ciuda faptului că în cea mai mare parte a judeţului Suceava a nins, iar carosabilul a fost departe de o stare normală, radarele au înregistrat câţiva şoferi cu viteze foarte mari. Vârful a fost atins de un tânăr în vârstă de 28 de ani care gonea cu 173 de kilometri la oră, urmat de un şofer înregistrat cu 130 de kilometri la oră.

 

Şosele împânzite de radare

După cum a precizat inspectorul Bogdan Bercea, locţiitor la comanda Serviciului Rutier Suceava, controlul s-a desfăşurat sâmbătă şi duminică între orele 9.00 şi 13.00.

În judeţul Suceava au fost dispuse patru radare pe DN 2. Unul pe sectorul Roşiori-Oniceni-Drăguşeni, altul la Vadu Moldovei, unul de la Fălticeni la Buneşti şi un al patrulea pe sectorul Cumpărătura-Suceava. De asemenea, maşinile cu radar au mai fost dispuse pe DN 15C Praxia-Boroaia, DN 17B Broşteni-Ortoaia şi pe DN 2E Fălticeni – Gura Humorului. „Cascada” radarelor a fost asigurată în colaborare cu poliţiştii rutieri de la Neamţ, care au avut maşini pe DN 2 Roman-Hanu Ancuţei, DN 15 Piatra Neamţ – Costişa, DN 15C Târgu Neamţ – Brusturi, DN 15 Bicaz – Tarcău, DN 17B Borca – Poiana Teiului. 

Inspectorul Bogdan Bercea a declarat: „În total, în cele opt ore de controale, au fost aplicate 240 de sancţiuni contravenţionale, din care 147 pe raza judeţului Suceava. Din cele 147 de amenzi, 107 au fost pentru depăşirea limitelor de viteză, iar restul pentru alte abateri, printre care depăşirile neregulamentare, defecţiuni tehnice sau lipsa centurilor de siguranţă”.

 

Vitezomani indiferent de condiţiile de deplasare

Cel mai mare vitezoman din cadrul acţiunii a fost depistat sâmbătă, pe DN 2E, în apropiere de satul Sasca, comuna Cornu Luncii. Pe o porţiune de drum aflată în afara localităţii, unde limita de viteză este de 90 de kilometri la oră, radarul a înregistrat un autoturism Opel Vectra cu 173 de kilometri la oră. La volan a fost identificat Pavel B., în vârstă de 28 de ani, din Râşca. Pentru că circula cu o viteză cu 83 de kilometri la oră peste limita admisă, şoferul a fost amendat şi lăsat fără permis de conducere pe o perioadă de 90 de zile.

Într-un alt caz, Iurie S., cetăţean din Republica Moldova, aflat la volanul unui BMW, a fost prins de radar pe DN 2, pe raza localităţii Oniceni, cu 130 de kilometri la oră. Pe respectiva porţiune, viteza admisă este de 60 de kilometri la oră.

 

„Luat” de radar în timp ce depăşea pe linie continuă

Nu au lipsit nici cazurile în care camerele video de pe maşinile poliţiei rutiere au înregistrat şoferi care au comis duble abateri. De exemplu, pe DN 2, la Buneşti, a fost depistat un şofer în vârstă de 62 de ani, din Suceava, la volanul unui autoturism Dacia Logan MCV, care a depăşit pe linie continuă cu 113 kilometri la oră.

În total, în cadrul acţiunilor cu radare în cascadă de sâmbătă şi duminică, poliţiştii de la Serviciul Rutier Suceava au reţinut nouă permise de conducere. În şapte cazuri a fost vorba de şoferi care au depăşit cu mai mult de 50 de kilometri la oră limita de viteză admisă pe porţiunea de drum pe care se deplasau, în timp ce doi şoferi au fost înregistraţi în timp ce depăşeau neregulamentar. De precizat că doi dintre şoferii vitezomani lăsaţi fără permis au fost prinşi în timpul unor depăşiri neregulamentare.

La nivelul judeţului Suceava, radarele Serviciului Rutier Suceava au înregistrat ca recorduri absolute doi şoferi care rulat cu 186, respectiv 182 de kilometri la oră pe DN 2, raza localităţii Româneşti. Cei doi au fost prinşi în vara anului trecut. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şoferi prinşi cu 173 şi 130 de km/h, în condiţii grele de trafic, după un control cu radare în cascadă.
 Vizualizări articol: 931 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Şoferi prinşi cu 173 şi 130 de km/h, în condiţii grele de trafic, după un control cu radare în cascadă5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei