Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 34 (5241)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Alo, ce urgență aveți?

Aproape 1.000 de apeluri în fiecare zi la 112. Peste 74% sunt false

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Aproape 1.000 de apeluri se primesc în fiecare zi la numărul unic de urgenţă -112 din județul Suceava, iar peste 74% sunt apeluri false, se arată într-o statistică a Serviciului de  Telecomunicaţii Speciale (STS).

În cursul anului trecut, de exemplu, s-au înregistrat aproximativ 358.000 de apeluri, dintre care doar 25,83% au fost reale. Cele mai multe apeluri au fost transferate către Ambulanţă -48,60%, Poliție -26,55%, Pompieri şi SMURD -24,13% şi Jandarmerie -0,72%.

 „Majoritatea apelurilor false şi abuzive provin de la copii, tineri, persoane cu probleme psihice şi sunt în mare parte realizate de pe cartele prepay”, a declarat purtătorul de cuvânt al STS, colonelul Adrian Fulea, care a precizat că în cursul anului trecut nu mai puţin de 994 de cetăţeni au fost sancţionaţi conform legii pentru apeluri false şi abuzive către numărul 112.

„Multe persoane sună fără a avea o urgență, adresează injurii operatoarelor, râd, pun muzică sau nu vorbesc. Se solicită informaţii despre numere de telefon, se cere legătura cu diverse instituții sau persoane publice ori se solicită sfaturi medicale”, a completat colonelul Fulea, făcând apel la cei care sună abuziv să nu încarce inutil liniile de urgenţă 112, întrucât un apel fals poate duce la pierderea unei vieţi.

Şi în luna ianuarie a acestui an, din totalul de 29.005 apeluri primite la 112, 75% au fost false.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, inspectorul principal Ionuţ Epureanu, a atras şi el atenţia celor care sună abuziv la numărul unic de urgenţă.

„Convorbirile din sistemul 112 sunt înregistrate şi se păstrează zece ani. Aflarea automată a numărului şi locaţiei urgenţelor permite identificarea apelurilor false şi/sau injurioase. Apelarea abuzivă sau falsă a Numărului Unic de Urgenţă 112 este contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 100 la 500 de lei. Cei care sună şi anuntă amplasarea unui dispozitiv exploziv intra sub incidenţa legii penale şi pot fi acuzaţi de terorism sau tentativă de terorism. Pentru astfel de fapte legea prevede închisoare de la 3 la 10 ani”, a precizat Epureanu .

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 1.000 de apeluri în fiecare zi la 112. Peste 74% sunt false.
 Vizualizări articol: 1107 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Aproape 1.000 de apeluri în fiecare zi la 112. Peste 74% sunt false3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei