Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 34 (5241)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Polițiști, la pușcărie

Nouă percheziții la penitenciar, în cazul înșelăciunilor prin metoda fiului care a avut un accident

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

 

Polițiștii suceveni din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au reușit să dea de urma autorilor înșelăciunilor prin metoda fiului care a avut un accident, suspecții fiind identificați în persoana unor deținuți închiși în penitenciarul din Galați.

Cu ajutorul unor complici din afara unității de detenție, deținuții în cauză au reușit să facă mai multe victime în perioada decembrie 2012 –ianuarie 2013, păcălind mai mulţi suceveni cu peste 100.000 de lei.

„Suspecțiitelefonau victimele, susțineau că sunt rude apropiate ale acestora, că au fost implicate în diferite evenimente rutiere şi au nevoie de sume de bani pentru plata unui avocat sau pentru spitalizare”, a explicat ieri purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Politie Județean Suceava, inspectorul principal Ionuț Epureanu.

 

11 suspecți, dintre care 9 deținuți, aduși la audieri la Suceava

Ieri dimineață, polițiștii suceveni au efectuat nu mai puțin de 12 percheziții, dintre care nouă în penitenciarul de la Galați, două la adrese de pe raza municipiului Galaţi şi una în județul Brăila.

Aseară, la sediul Inspectoratului de Poliţie Județean Suceava au fost aduși 11 suspecți, dintre care șapte deținuți, încarcerați pentru furturi şi tălharii.

Celelalte persoane acuzate, aflate în libertate, aveau rolul de a scoate banii trimiși de victime prin serviciile de transfer bancar.

„În urma executării perchezițiilor au fost ridicate 30 de telefoane mobile şi încărcătoare (20 dintre acestea de la deţinuţii din Penitenciarul Galaţi), 28 de cartele SIM, un laptop, memory card-uri, sume de bani şi înscrisuri cu valoare probatorie în cauză”, a mai anunțat Epureanu.

Cercetările în acest caz sunt coordonate de procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți.

 

Deținuții au sunat la aproximativ 30 de familii din județ

 Printre victime se număra şi o femeie din comuna Moara, care, disperată după ce a primit telefon că fiul ei e în spital, în străinătate, s-a împrumutat de la o rudă cu 3.000 de euro şi, cu ce a mai avut prin casă, vreo 2.000 de lei, le-a trimis escrocilor.

Și-a dat seama că nu e vocea băiatului ei, dar aşa-zisul fiu i-a spus că este în ghips şi de asta vorbește mai răgușit. Mai ales că „avocatul” i-a spus să nu-l sune pe băiatul ei, pentru ca acesta este în audieri şi nu trebuie deranjat.

Culmea tupeului, după ce escrocii au primit 3.000 de euro prin Western Union, aceștia au sunat-o pe femeia din Moara şi i-au mai cerut bani în plus. Atunci femeia şi-a dat seama că ceva nu e în regula şi, printr-o consăteancă, al cărei fiu era plecat şi el la muncă în străinătate, a reușit să dea de băiatul ei şi să afle că a fost victima unei înșelăciuni.

Gheorghe M., în vârstă de 72 de ani, din Fântâna Mare, a fost apelat pe telefonul fix de o persoană care i-a spus că este fiul său, că a provocat un accident de circulaţie şi se află internat în spital. Interlocutorul a precizat că nu poate să discute prea mult, deoarece are leziuni, şi l-a dat la telefon pe „avocatul” său. De această dată, victima închipuită a accidentului avea picioarele rupte, iar bătrânului i s-au cerut pentru căderea la înţelegere 15.000 de lei.

„Victima, fără să ia legătura cu fiul, pentru a verifica dacă a produs vreun accident rutier, s-a deplasat la o agenţie bancară din Fălticeni, de unde a trimis suma de 15.000 lei, în două tranzacţii. Ulterior şi-a apelat telefonic fiul, care i-a spus că nu a avut accident şi că a fost victima unei înşelăciuni”, se arată într-un comunicat al poliţiei.

Sunt doar câteva exemple, însă lista celor păgubiţi este mai mare.

În total, numai pe raza judeţului, detinuţii au încercat această metodă de înșelăciune la vreo 30 de familii, iar de câteva ori victimele chiar au căzut în plasa lor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nouă percheziții la penitenciar, în cazul înșelăciunilor prin metoda fiului care a avut un accident.
 Vizualizări articol: 2607 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Nouă percheziții la penitenciar, în cazul înșelăciunilor prin metoda fiului care a avut un accident3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei