Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 34 (5241)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Antonescu: Scrisoarea propusă de Ponta pe Schengen urma să fie semnată şi de Barroso şi Van Rompuy

Marţi, 12 Februarie 2013 (18:17:29)

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat, marţi, că scrisoarea propusă de premierul Victor Ponta pe tema aderării la Schengen urma să fie semnată de preşedintele Traian Băsescu, şefii celor două Camere ale Parlamentului, dar şi de Jose Manuel Barroso şi Herman Van Rompuy.

Antonescu a fost întrebat cum vede sugestia făcută de preşedintele Traian Băsescu privind o scrisoare comună semnată de premier şi preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului în care aceştia să-şi asume rezolvarea a ceea ce nu este "în regulă" cu privire la MCV.

"Sunt oameni, oameni de seamă, cu care dumneavoastră sunteţi contemporani, toţi suntem contemporani, care par a fi prins gustul hârtiilor semnate. Nu mă număr printre ei. (...) Nu am spus că nu voi semna, dar să fac planuri, să schiţez scrisori. Eu cred că nu scrisorile sunt decisive în această privinţă şi cred că acest joc în care văd că intră şi domnul Băsescu e unul neserios. Noi trebuie să rezolvăm problema Schengen sau trebuie să rezolvăm problema MCV, nu trebuie să ne procupăm doar cum dăm vina unii pe alţii, că din cauza celuilalt nu s-a rezolvat", a spus Antonescu.

De asemenea, el a precizat că între semnatarii documentului ar fi fost inclusiv preşedintele Comisiei Europene şi cel al Consiliului European.

"Eu cred că, aşa cum i-am răspuns premierului atunci când m-a contactat în legătură cu posibilitatea unei scrisori apel - să fie semnată şi de preşedinţi celor două Camere din România, alături de nume ilustre - Barroso, Băsescu, îi iau în ordine alfabetică, van Rompuy - nu am avut nimic împotrivă, pentru că avea nişte valenţe politice documentul. Acum, acest ping-pong cu semnăturile şi cu formatele de scrisori pe care domnul Băsescu îl propune, riscă să nu mai fie serios", a mai declarat Antonescu.

El a fost întrebat dacă scrisoarea propusă era în plan să fie semnată şi de Barroso şi Van Rompuy, sau se referă la declaraţia de la Bruxelles pe tema Schengen.

"Nu mă refer la declaraţie, mă refer la un text care să fie adresat decidenţilor europeni ca o pledoarie şi cu argumentele respective pentru intrarea României în Schengen. Adică despre ceea ce propusese premierul Victor Ponta", a mai spus Antonescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Antonescu: Scrisoarea propusă de Ponta pe Schengen urma să fie semnată şi de Barroso şi Van Rompuy.
 Vizualizări articol: 894 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Antonescu: Scrisoarea propusă de Ponta pe Schengen urma să fie semnată şi de Barroso şi Van Rompuy0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei