Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 2 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 26 (5233)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Suceava

Reprezentanţii Adrem Invest, chemaţi în faţa Consiliului Local să prezinte situaţia construirii noii centrale termice

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Momentul în care Termica Suceava îşi va înceta activitatea de producţie, predând ştafeta unei noi societăţi de termoficare, private, se apropie cu paşi repezi. Astfel, în doar trei-patru luni, odată cu încălzirea vremii, aproape jumătate din angajaţii Termica urmează să fie disponibilizaţi – 230 de persoane, alţii 100 de salariaţi urmând să devină şomeri în a doua parte a anului, probabil din luna septembrie.

Numai că, în vreme ce planurile de a trage Termica pe linie moartă sunt deja făcute, mari semne de întrebare se ridică în privinţa construirii noii centrale termice a Sucevei de către firma Adrem Invest.

Tocmai de aceea, luna aceasta, reprezentanţii Adrem Invest vor fi chemaţi în Consiliul Local, să răspundă întrebărilor consilierilor locali, care s-au arătat nemulţumiţi de faptul că deşi noua centrală termică ar trebui să intre în producţie din toamnă, nu se mai ştie nimic de construirea ei.

„Cei de la Adrem s-au angajat ferm ca de anul acesta să înceapă furnizarea apei calde şi a căldurii şi sunt convins că vor face această investiţie. Au deja pregătit terenul lângă Termica, aşteaptă doar să se facă vremea bună să înceapă în forţă lucrările”, a spus primarul Ion Lungu, care a promis că îi va invita pe reprezentanţii firmei la viitoarea şedinţă de Consiliu Local, pentru a da toate lămuririle necesare.

„Chiar şi miercuri cei de la Adrem au avut întâlniri cu oameni de afaceri, pentru a încheia contractele necesare demarării construcţiilor, încât problema e ca şi rezolvată. Nu mai pot da înapoi, au investit deja mult prea mult şi au făcut deja aproape toate demersurile necesare pentru a intra de anul acesta în producţie”, a adăugat şeful municipalităţii sucevene.

Noua centrală termică, care va funcţiona în cogenerare, producând energie termică şi energie electrică, va avea drept combustibil atât gazul metan cât şi resurse regenerabile, precum deşeuri de masă lemnoasă sau culturi energetice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reprezentanţii Adrem Invest, chemaţi în faţa Consiliului Local să prezinte situaţia construirii noii centrale termice.
 Vizualizări articol: 1774 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.7 din 6 voturi
Reprezentanţii Adrem Invest, chemaţi în faţa Consiliului Local să prezinte situaţia construirii noii centrale termice2.756

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   INVESTIȚIE MORTALĂ trimis de
( 2 feb 2013, 12:11:51
Tovarășe Lungu ,dumneata o să fii fochist la cazanele de cogenerare alimentîndule cu coceni să nu se stingă focul după ce se va constata cîtă spagă ai luat să bagi în groapă actualul CET și săl vinzi la fier uzat .Eu de aș ocupa funcția dv. aș gîndi de multe ori înainte de a înfinge mîna în comisioane opropo a se vedea cazul NASTASE nu cumva să pierdeți casa din salcea și să fiți forțat să vă mutați la bloc unde vă veți încălzi cu paie.
1.1  RE: INVESTIȚIE MORTALĂ trimis de
( 2 feb 2013, 13:23:01
Lasa-l bre, asta nu stie cate urechi are. Botosaniul s-a descurcat excelet luand bani europeni, iar asta vinde gogosi date de unul care-l chiama `cinta. Sfatul meu dat sucevenilor e sa-si protejeze banii, si sa faca presiune pe asociatii astfel incat sa plateasca punctiform. Adica, daca cet-ul e in groapa, mai vedem, iar cu restul la zi. Nu e vina mea ca primaria a sters 70 mil. datorie catre cet, hot. consiliu local pe data de 22 12 2009. Toata lumea asteapta sa treaca iarna. Cea mai mare prostie e ca anul asta sa nu fii independent din cauza caldurii, adica centrala proprie, calorifere cu infrarosii si convectoare de caldura. Datoriile oricum se sterg dupa 3 ani.
2.   TROK FALIMENTAR trimis de
( 2 feb 2013, 14:50:28
Peste câteva zile însă, SC Termica Suceava se va îmbogăţi. Nu cu bani, ci cu terenuri. În scurt timp, cele 150 de hectare pe care se află instalată societatea de termoficare vor intra din proprietatea Consiliului Local Suceava în cea a societăţii. Transferul se va face în contul acelor aproximativ 700 de milioane de lei datoraţi de CL ca subvenţie la energie termică, bani pe care doar în basme i-ar fi putut plăti administraţia locală. Propunerea ce se va concretiza, din câte se pare, până la 1 octombrie, a fost făcută de primarul Ion Lungu în perioada când se mai spera găsirea unui investitor cu destui bani şi curaj destul să cumpere societatea de termoficare. Acel potent investitor nu a mai apărut, dar ideea de a şterge dintr-o mişcare datoriile Consiliul Local către societatea la care este unic acţionar a persistat.
Din păcate, cele 150 de hectare nu vor aduce nici prosperitate şi nici linişte SC Termica. Deşi CL s-a intabulat pe această suprafaţă şi o poate ceda, fie şi în compensaţie, ea este contestată, aproape toată, de primăriile Salcea şi Ipoteşti, care cer în instanţă restituirea a 68 şi, respectiv, a 74 de hectare.
Dacă Ilie Lungu, primarul de la Salcea a fost concesiv cu fratele său Ion Lungu, edilul Sucevei, primăria din Ipoteşti s-a adresat deja unui celebru cabinet de avocatură din Bucureşti pentru a contesta în instanţă actul de deposedare a comunei de cele 74 de ha luate cu japca de un act normativ „istoric”.
Astfel, Termica nu că nu va avea niciun câştig din compensarea subvenţiei cu terenul, dar va mai prelua şi litigiile ce vor apărea dacă cele două comune nu renunţă la pământ. Mai mult, pe sutele de mp nefolosiţi din jurul societăţii, Termica nu va putea nici măcar să cultive cartofi, pentru că cedarea celor 150 de ha de teren se da face doar cu respectarea actualei destinaţii, aceea de parc industrial.

Sus
2.1  RE: TROK FALIMENTAR trimis de
( 2 feb 2013, 15:23:30
Mai, ca sa fie treaba corecta, datoria era a primariei si nu a consiliului local. ERA VORBA ATUNCI DE 800 MILD LEI VECHI, DECI 80 MIL LEI NOI. Propunerea a fost a primarului impreuna cu ` cinta, sa se stearga 70 mil lei ,ce reprezentau subventii catre Termica. Consiliul local de atunci a facut rocada, luam banii de la primarie si ii stergem si ca un bonus pentru Termica, aprobam scaderea capitalului social cu 70 mil lei noi. Adica si cu banii stersi si cu actiunile la firma micsorate. Ca sa dreaga busuiocul au dat vina pe pamant, ceea ce face tot prostul in tara asta. E pamantul meu, nu, e al tau, ba nu, e al lui Stefan cel Mare. Mai cititi odata hotararea consiliului local de atunci. Apare in Monitorul de Suceava pe data de 23.12.2009.
2.2  RE: TROK FALIMENTAR trimis de
( 2 feb 2013, 15:45:20
Pe scurt, cine era in AGA la Termica atunci sa raspunda penal petru stergerea datoriilor, si intrarea in faliment. Daca Termica intra in faliment e blocat si `cinta, ca se deschide masa credala si Adremul nu mai face o miscare fara judecatorul sindic. Totul s-a propagat pana acum din prostia lor, pacat de oamenii care lucreaza acolo. Daca as fi in locul lor as inainta urgent insolventa si as incerca pe parte sindicala sa obtin drepturile ca parte credala, precum si anularea Hotararii C.L. de atunci, pe motiv de fals procedural, si finalitate zero. D-nul Dontu a cerut acum comisie de ancheta la C.L., dar a fost prea tarziu, inca a facut un rau si mai mare prin faptul ca a blocat Termica de la orice finantare.
2.3  RE: TROK FALIMENTAR trimis de
( 2 feb 2013, 16:39:36
Sa vedem ce fac astia actualii, ca treaba pute rau, mai vine acusi si scadenta de la utilitati si mediu, cea cu funda rosie, iar dupa mine nu se iese din rahat nici in 7 ani. Cam 4 ani ii trebuie la U.E., iar de noi o doare-n pix, asa ca mai la coada. Singura noastra salvare e agricultura si sa nu mai faca astia imprumuturi. Doamne-ajuta la minte si sanatate, iar cand aveti un leu nu-l dati cu usurinta.
3.   * trimis de
( 2 feb 2013, 16:55:31
cetăţeanu-i ars prin "prezumţia de confort"happy
cetăţean ce priveşte chiorâş (printre dinţi) la Termica
Primăria recomandă: vreţi să vă-ncălziţi? faceţi sport!
şi economisiţi mâncând mai rar (doar duminica)happy !!!

peste neigiena socială vine repulsia "Lungu"-listă
manifestată prin cantităţi de minciuni vulgar de mari
în conferinţe de presă-l jeleşte pe sucevean în batistă
dar (în realitate) în panoplie nu-i printre gospodari
3.1  RE: * trimis de
( 2 feb 2013, 17:41:31
Salut, e tardiv de acum, de doi ani ma chinui sa le deschid ochii. Daca se externalizau din timp cei care puteau sa se descurce ca profil, adica aveau utilaje si minte, era bine. Acum se aleg cu praful de pe toba si poate ceva bani. Prima-r-t-ul e uns cu de toate, mie mi-ar fi rusine sa intru in parcare si sa nu dau 1 leu.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei