Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 2 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 26 (5233)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Rădăuţi

Majorarea taxelor şi impozitelor locale cu 16,05%, respinsă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Valoarea taxelor şi impozitelor locale pe care le au de plătit rădăuţenii rămâne incertă, deşi consilierii locali au respins, în şedinţa ordinară de joi, proiectul de hotărâre care prevedea majorarea dărilor locale cu 16,05%, conform ultimei ordonanţe de modificare a Codului Fiscal, ordonanţă care obligă toate primăriile ce înregistrau arierate la data de 31 decembrie 2012 să majoreze taxele şi impozitele locale. Aleşii locali nu au validat proiectul de majorare, însă nivelul taxelor rămâne „în coadă de peşte”, chiar dacă Consiliul Local a decis la începutul anului în curs ca rădăuţenii, persoane fizice, să plătească aceleaşi dări locale ca şi în anul 2012. Şeful Serviciului Impozite şi Taxe din Primăria municipiului Rădăuţi, Silviu Ursescu, preciza la 11 ianuarie 2013: „Am avut în vedere păstrarea cotelor din anul 2012 a taxelor şi impozitelor locale pentru persoane fizice. Modificare în ceea ce priveşte cota de impozitare a fost propusă pentru calculul impozitului pe clădiri aferent persoanelor juridice, care creşte de la 1% la 1,2 la sută. În acelaşi timp a fost eliminată bonificaţia de 10% în cazul persoanelor juridice, bonificaţie acordată celor care achitau integral dările locale până la 31 martie, iar aceasta rămâne valabilă numai pentru persoane fizice. Au mai fost modificate câteva taxe, dar au fost introduse şi trei taxe noi. Modificările au vizat taxele speciale pentru autorizarea şi viza anuală a funcţionării spaţiilor comerciale pentru unele activităţi care nu erau specificate clar până acum, e vorba de schimb valutar, intermedieri financiare şi amanet, prestări servicii telecomunicaţii, prestări servicii curăţare chimică, activităţi de vulcanizare, spălătorie auto, înfrumuseţare şi coafură. La propunerea Serviciului Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor a fost introdusă o taxă specială de o mie de lei pentru oficierea căsătoriilor în afara sediului primăriei, după ce s-a constatat că au fost foarte multe solicitări de oficiere în alte locaţii, iar la propunerea Serviciului de Impozite şi Taxe a fost introdusă o taxă de zece lei pentru eliberarea în regim de urgenţă a certificatului fiscal, precum şi o taxă pentru ocuparea domeniului public sau privat al municipiului Rădăuţi în subteran, în cuantum de 2 lei/ml/lună”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Majorarea taxelor şi impozitelor locale cu 16,05%, respinsă.
 Vizualizări articol: 1221 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Majorarea taxelor şi impozitelor locale cu 16,05%, respinsă3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sa aveti parte sa simtiti apreierea oamenilor! trimis de
( 2 feb 2013, 17:25:20
Sa aveti parte sa fiti apreciati si sa va bucurati de recunostinta oamenilor.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei