Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 2 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 26 (5233)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

BCR va taxa persoanele care îşi plătesc facturile la ghişeele băncii

Banca Comercială Română (BCR) va taxa, de la 1 februarie, persoanele care-şi plătesc facturile la ghişeele băncii cu numerar, aplicând un comision de 4 lei per plată factură pentru clienţii instituţiei şi 8 lei pentru restul, dorind astfel să încurajeze utilizarea echipamentelor automate de plată.

"BCR va continua să încurajeze plata facturilor prin echipamente automate în detrimentul plăţilor la ghişeele băncii, recent banca instalând o reţea de 400 de astfel de aparate. Dacă urmărim evoluţia numărului de tranzacţii făcute de clienţi cu ajutorul unui casier şi cele făcute fără ajutorul unui casier, adică de client însuşi prin internet banking, POS, ATM, automate bancare, observăm o creştere de la o medie anuală de 68% în 2011, la 73,5% în 2012, ajungând în decembrie 2012 la aproximativ 76%", a declarat într-un comunicat Bogdan Marin, director executiv Canale Retail din cadrul băncii.

Astfel, reiese că există un apetit tot mai mare al clienţilor BCR pentru operaţiuni cu numerar prin canalele automate (ATM, self service) şi fără numerar prin canalele electronice (POS, internet banking).

Depunerea de numerar în conturile curente proprii efectuate la echipamentele acceptatoare de numerar sau ghişeele băncii este gratuită.

BCR a dezvoltat conceptul de Self Service prin instalarea unei reţele de 400 de ghişee automate, valoarea investiţiei ridicându-se la circa două milioane de euro.

Clienţii persoane fizice ai băncii au realizat anul trecut tranzacţii prin internet şi telefon în valoare de peste 20 miliarde lei, cu aproape 30% mai mult decât în anul anterior.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului BCR va taxa persoanele care îşi plătesc facturile la ghişeele băncii.
 Vizualizări articol: 1532 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
BCR va taxa persoanele care îşi plătesc facturile la ghişeele băncii5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   NU automatelor trimis de
( 2 feb 2013, 11:19:24
personal prefer sa dau banii unei persoane nu unei ``cutii``,la fel cum imi place sa beau berea din sticla nu din pet sau tabla,cafeaua vreau sa o beau stand la masa nu pe marginea strazii la pahare de plastic date tot de automate.totul se vrea automat servit de ``cutii``.Ar trebui sa refuzam aparatele si sa lasam oamenii sa lucreze .Un aparat probabil inlocuieste un numar de angajati.Sa nu ne miram de ce tot mai multi nu au unde lucra.Peste tot reduceri de personal si inmultiri de ``cutii``.
1.1  RE: NU automatelor trimis de
( 2 feb 2013, 12:33:03
Preferi să dai banii unei persoane după ce ai făcut nșpe ore de coadă ?
Bravos !(și care se uită la tine când ai ajuns la ghișeu ca la un rahat ?)Trăim în evul mediu și sunt eu rupt de realitate ?În toate țările civilizate așa se procedează și nimeni nu comentează.Fără răutate...
1.2  RE: NU automatelor trimis de
( 2 feb 2013, 13:21:28
Atunci să o luăm altfel;această opțiune este adresată categoriilor de persoane care au un cont și automat dețin un card .Problema banilor îndoiți dispare.Singurul lucru ce nu sunt de acord sunt prețurile practicate.Să luăm un exemplu:în cazul meu care muncesc în Italia,pentru o factură(etc) achitată prin această modalitate plătesc în jur de 1 euro(chiar 1,25).Dar...salariul meu e diferit de cel din Ro și atunci mi se pare un pic nesimțită atitudinea băncilor care încă mai continuă să profite de populație.Să nu uităm că această criză prin care trecem este datorată lor.Prețul corect era undeva în jur de 0,25 eurocent în cazul României.Ca la poker rămâne,plângi și plătești ! Cu umor îti spun să te înarmezi cu ceva ziare când stai la coadă.Preferabil ceva de scandal poate mai vede vreo babă ziarul tău și fuge împușcată.Așa mai câștigi un loc în plus.Ciao !
2.   Comentariu trimis de
( 2 feb 2013, 13:05:07
nu o inteleg cu nici o rautate,dar cred ca coada de la ghiseu se va muta in cazul asta la automat.si tot ai sa stai la coada si tot ai sa te enervezi cand o sa vezi ca automatul nu-ti primeste bancnota ca e putin indoita happy.Nu sunt total contra automatelor.Rolul lor e in gari,aeroporturi.......in locuri cu multa circulatie.Si fara sa te supar pe cineva nu cred ca platitul unei facturi la un ghiseu ne duce in evul mediu.Si....apoi si sediile de banci in orasele de la noi cred ca sunt mai dese ca frizeriile .......asa ca estetic vorbind prefer coada in interiorul bancilor decat in fata lor la automat.
3.   Ii usor de jecmanit prostimea .... trimis de
( 2 feb 2013, 17:07:02
Hrapareti sunt peste tot, bunul simt, este o rara avis!
4.   * trimis de
( 3 feb 2013, 09:08:34
interpretând un rău necesar ca fiind un bine
românaşu-şi reazămă speranţa pe sistemul bancar
ce cumpără el cu banii băncii Băncii-i aparţine
iar el (în genunchi, cu gura la şliţ* ) n-are habar
că picurii banilor săi (viitori) sunt în a lor palme
şi că travaliul ce-l consumă e şurubul strâns de ei
că "funcţionarea reciproc avantajoasă" e ..din filme
căci sistemul bancar, în general, are alţi "Dumnezei"

relevanţa utilizării prolifice a unui card e fadă
se urmăreşte un control al banilor ( EVIDENT )happy
clientul băncii e vinovat mereu, prins în "ambuscadă"
tot pierde bani şi se consolează: deh, n-am fost atent !

4.1  RE: * trimis de
( 3 feb 2013, 09:09:45
Banca mulgându-l eficace până la ultimu' centhappy
4.2  RE: * trimis de
( 3 feb 2013, 10:04:50
Am uitat că tu vrei ca banca să-ți facă degeaba plățile.Ei naca brânza...
4.3  RE: * trimis de
( 3 feb 2013, 10:53:22
di fapt eu vreu ca banca să mă respecte aşa cum eu n-o respecthappy
4.4  RE: * trimis de
( 3 feb 2013, 11:15:41
Asta nu se va întâmpla niciodată.Băncile,împ cu firmele de asigurări sunt hoți legali.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei