Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 2 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 26 (5233)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Suspiciune

O ştampilă „suspectă” a dus la invalidarea a doi consilieri locali USL în deliberativul rădăuţean

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Uniunea Social Liberală (USL) va fi reprezentată în deliberativul rădăuţean, în continuare, de doar cinci din cei opt consilieri aleşi vara trecută, după ce Consiliul Local Rădăuţi a invalidat doi supleanţi, joi seară, într-o şedinţă ordinară maraton, de aproape 11 ore. Un al treilea supleant, care trebuie să-l înlocuiască pe Nistor Tătar, aşteaptă de mai multă vreme să fie validat de Consiliul Local, dar primarul Aurel Olărean a făcut tot ce se putea pentru a împiedica această numire. Totul a pornit de la observaţia făcută de preşedintele şedinţei, consilierul PDL Cezar Radu, căruia i s-a părut suspectă o ştampilă aplicată pe două documente ataşate proiectelor de hotărâre pentru validarea noilor consilieri, documente emise de USL Suceava, prin care Uniunea înştiinţa deliberativul rădăuţean cine sunt supleanţii care vor ocupa locurile deţinute anterior de demisionarii Lăcrămioara Loghin, actualmente administrator public al judeţului, respectiv Constantin Galan, deputat USL ales în decembrie trecut. Mai precis, preşedintelui de şedinţă, care apoi a fost susţinut de grupul din care face parte, i s-a părut că ştampila cu amprenta „Partidul Social Democrat – Consiliul Judeţean Suceava 2”, de pe documentul menţionat mai sus, este falsificată, în condiţiile în care „instituţia Consiliului Judeţean Suceava nu are nimic de a face cu Partidul Social Democrat Suceava”. Chiar dacă consilierul Radu a fost contrazis de consilierii USL, care au argumentat că ştampila este reală şi „Consiliul Judeţean Suceava al Partidului Social Democrat” este structura de conducere a PSD-ului judeţean, voturile consilierilor din opoziţie au decis ca proiectele de hotărâre să nu fie avizate pozitiv. Apoi s-a hotărât ca deliberativul rădăuţean să trimită o adresă la vârful PSD-ului judeţean prin care solicită lămuriri vizavi de veridicitatea „ştampilei buclucaşe”. În aceste condiţii, USL-ul rămâne în continuare, cel puţin până la următoarea şedinţă ordinară a Consiliului Local, cu cinci reprezentanţi din totalul celor 19 consilieri locali rădăuţeni.

Preşedintele PSD Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat că aceasta este o nouă găselniţă a primarului Aurel Olărean pentru a împiedica validarea celor doi consilieri locali ai USL. „Demersul nostru este perfect legal şi justificat, iar primarul trebuia să ţină cont de el. Statutul partidului prevede mai multe structuri, cea mai importantă dintre ele fiind Consiliul Judeţean al PSD Suceava, care nu are nici o legătură cu instituţia administrativă numită Consiliul Judeţean Suceava”, a explicat Cătălin Nechifor. Preşedintele PSD Suceava a mai precizat că va veni cu informaţii suplimentare în perioada următoare şi speră ca primarul din Rădăuţi va respecta legislaţia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O ştampilă „suspectă” a dus la invalidarea a doi consilieri locali USL în deliberativul rădăuţean.
 Vizualizări articol: 2290 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.75/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.8 din 4 voturi
O ştampilă „suspectă” a dus la invalidarea a doi consilieri locali USL în deliberativul rădăuţean3.854

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei