Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 26 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 20 (5227)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Alarmă

Primele două cazuri de gripă de tip A, confirmate în municipiul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Laboratorul Institutului Cantacuzino din Bucureşti a fost confirmat diagnosticul de gripă cu virus de tip A în cazul a doi pacienţi din municipiul Suceava, o tânără de 19 ani şi un adult de 34 de ani. Cei doi sunt internaţi în cadrul Secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, prezentând iniţial complicaţii pulmonare. În prezent, evoluţia bolii, în cazul celor doi pacienţi, este favorabilă.

Caracteristicile tulpinilor acestei gripe indică faptul că acestea corespund celor din vaccinul antigripal distribuit gratuit de Ministrul Sănătăţii.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Suceava au declarat că, „în săptămâna 14- 20 ianuarie 2013, s-a înregistrat debutul sezonului gripal la nivel naţional. Publicul larg trebuie să fie conştient de faptul că virusul gripal se transmite prin contact între persoane”.

Aceştia au mai precizat că spălarea mâinilor este cea mai eficientă metodă de reducere a transmiterii. Respectarea regulilor privind igiena respiratorie poate, de asemenea, să prevină transmiterea virusului gripal.

„Igiena respiratorie se referă la a tuşi sau strănuta ţinând batista de hârtie la nas şi gură sau, în lipsa acesteia, la a tuşi sau strănuta la nivelul plicii cotului şi nu în palmă”, mai recomandă reprezentanţii DSP.

Persoanele cu febră trebuie să evite părăsirea domiciliului şi deplasarea către spaţii publice, până la dispariţia febrei.

Virusul gripal de tip A produce îmbolnăvirea de gravitate medie sau mare, fiind responsabil de apariţia pandemiilor sau a epidemiilor extinse. Virusul infectează atât omul, cât şi animale domestice (porci, cai, păsări), fiind cunoscut ca fiind cel mai agresiv virus de tip gripal.

Primele manifestări ale gripe sunt: febra, tusea neproductivă, oboseala persistentă, durerea musculară, de cap şi toracică şi infecţiile în gât.

 

41 de cazuri de gripă au fost confirmate în sezonul rece 2011- 2012

Cele mai recente date puse la dispoziţie de DSP Suceava evidenţiază faptul că în săptămâna 14 - 20 ianuarie s-au efectuat un număr de 1.013 vaccinări. Pentru sezonul rece 2012- 2013, Ministerul Sănătăţii a repartizat judeţului nostru 11.560 de doze de vaccin antigripal, în stoc mai rămânând un număr de 640 de doze.

În sezonul rece 2011- 2012, în judeţul nostru au fost confirmate 41 de cazuri de gripă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primele două cazuri de gripă de tip A, confirmate în municipiul Suceava.
 Vizualizări articol: 1133 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Primele două cazuri de gripă de tip A, confirmate în municipiul Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei