Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 26 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 20 (5227)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Estimări

Judeţul Suceava, creştere economică de 2,6% pentru acest an

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Judeţul Suceava se situează la coada clasamentului naţional în ceea ce priveşte nivelul creşterii economice care va fi înregistrat în acest an. Potrivit site-ului economic econtext.ro, care a publicat estimările Comisiei Naţionale de Prognoză (CNP), economia judeţului Suceava va creşte în 2013 comparativ cu 2012 cu 2,6%, ceea ce ne va plasa undeva pe locul 35 la nivel naţional. Creştere economică similară cu a judeţului Suceava este estimată şi pentru judeţele Vrancea, Covasna, Călăraşi şi Caraş Severin. Botoşaniul ocupă ultima poziţie în topul naţional. Economia botoşăneană va consemna în acest an un salt economic de doar 2,4%.

În general, cam toate judeţele Moldovei se află la coada clasamentului. Judeţele Bacău şi Vaslui figurează cu o creştere economică de 2,5%, judeţul Iaşi cu o creştere a Produsului Intern Brut (PIB) de 2,7%, judeţul Neamţ cu 2,9%, iar judeţul Galaţi cu 3%. Pe primele poziţii se plasează judeţele Argeş, Dolj şi Ilfov. Toate trei vor consemna un avans al PIB-ului de 3,6% în acest an, comparativ cu 2012. Explicaţia rezidă în faptul că primele două judeţe au o industrie puternică, prin prezenţa producătorilor auto Dacia şi Ford, în timp ce tranzacţiile imobiliare şi activităţile logistice din Ilfov sunt în continuare o sursă uriaşă de creştere economică. Pe a patra poziţie se situează judeţul Arad, unde economia va urca cu 3,4%, la fel ca şi Constanţa. Bucureştiul nu se află pe podium, Capitala plasându-se de abia pe locul şase, cu o creştere economică estimată în acest an la 3,2%.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Judeţul Suceava, creştere economică de 2,6% pentru acest an.
 Vizualizări articol: 1045 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Judeţul Suceava, creştere economică de 2,6% pentru acest an5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei