Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 26 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 20 (5227)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Nemulţumire

Prefectul l-a apostrofat pe şeful SGA, Corneliu Vornicu, pentru că a venit nepregătit la Colegiul Prefectural

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prefectul judeţului Suceava, Florin Sinescu, l-a apostrofat pe şeful Serviciului de Gospodărire a Apelor, Corneliu Vornicu, precizând că acesta „nu a venit cu toate temele făcute” la şedinţa Colegiului Prefectural. Corneliu Vornicu a prezentat în şedinţa de ieri a Colegiului Prefectural un raport cu privire la calitatea apelor subterane şi de suprafaţă din judeţul Suceava. Din raport a reieşit faptul că doar 22% din apele uzate deversate în cursurile de apă sunt epurate, motiv pentru care prefectul a solicitat informaţii suplimentare legate de această problemă. După răspunsul primit, Florin Sinescu a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că „directorul SGA nu a venit cu toate temele făcute şi de aceea am solicitat să avem o imagine foarte clară a acestei probleme”. Sinescu s-a declarat îngrijorat de faptul că doar 22% din apele uzate deversate în cursurile de apă sunt epurate, precizând că este necesară identificarea tuturor acestor poluatori.

„Trebuie să vedem ce planuri şi ce măsuri de conformare pot fi aplicate la nivelul celor 95 de agenţi economici potenţiali poluatori, astfel încât să creştem acest procent. În mod evident, a aplica o amendă fără alte măsuri nu ajută la nimic. Este important să găsim acele măsuri care pot îmbunătăţi aceste cifre şi care să ducă la creşterea calităţii apei”, a mai spus Sinescu.

 

Peste 20 de milioane de metri cubi de ape uzate au fost deversate în reţeaua hidrografică din judeţ

Potrivit raportului prezentat de Corneliu Vornicu, în cursul anului 2012 a fost monitorizată lunar calitatea apelor uzate evacuate de 95 agenţi economici potenţial poluatori, care evacuează în resursele de apă de suprafaţă, din care 41 au ca activitate exploatarea agregatelor minerale.

„Apa dulce disponibilă suferă an de an procese de pierdere a calităţilor naturale prin intense procese de poluare, făcând imperios necesară monitorizarea apelor uzate evacuate din zonele cu aglomerări umane şi platforme industriale care trebuie să fie epurate înainte de a fi restituite în receptorii naturali”, se arată în raportul SGA Suceava.

Corneliu Vornicu a arătat că pentru operatorii de apă sau agenţii economici care evacuează ape uzate a căror încărcare cu diverşi poluanţi depăşesc limitele maxime admise se aplică principiul “poluatorul plăteşte”. El a arătat că în anul 2012, 53 de agenţi economici au fost penalizaţi pentru depăşirea concentraţiilor maxime admise ale poluanţilor din apele evacuate.

Corneliu Vornicu a mai spus că în urma analizelor făcute în laboratorul SGA s-au constat frecvente depăşiri faţă de limitele maxime admise la mai mulţi indicatori, respectiv substanţe organice, reziduu fix, amoniu, suspensii, depăşiri cauzate de exploatarea necorespunzătoare a instalaţilor de epurare şi de uzura morală a acestora.

„Apele uzate provenite din aceste surse de impurificare sunt ape menajere şi ape industriale din ramurile extractivă, alimentară, prelucrare lemn, precum şi din alte activităţi. În cursul anului 2012, în reţeaua hidrografică a judeţului Suceava a fost evacuat un volum total de 20,2 milioane de metri cubi de ape uzate, epurându-se corespunzător doar 22% din acest volum”, a mai declarat Vornicu. El a adăugat că pentru îmbunătăţirea calităţii apelor de suprafaţă şi subterane se impune retehnologizarea şi dotarea staţiilor de epurare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prefectul l-a apostrofat pe şeful SGA, Corneliu Vornicu, pentru că a venit nepregătit la Colegiul Prefectural.
 Vizualizări articol: 1707 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prefectul l-a apostrofat pe şeful SGA, Corneliu Vornicu, pentru că a venit nepregătit la Colegiul Prefectural0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Vornicu e doar un idiot promovat politic trimis de
(27 ian 2013, 13:28:08
Vornicu e doar un idiot promovat politic. Ce sa ne asteptam de la el?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei