Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 26 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 20 (5227)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Contract

S-a semnat contractul pentru construirea depozitului ecologic de la Pojorâta

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La sediul Palatului Administrativ a fost semnat ieri contractul pentru  „construirea şi punerea în funcţiune a depozitului ecologic de la Pojorâta, inlcusiv pentru proiectarea şi execuţia staţiei de tratare a levigatului” între beneficiarul lucrării, Consiliul Judeţean, reprezentat de preşedintele Cătălin Nechifor, şi asocierea formată din firmele Bilfinger din Viena-Austria şi Concret Construct AG SRL Gura Humorului, câştigătoarea licitaţiei, asociere reprezentată de Jurgen Holzheider şi Sorin Seteanu. Valoarea contractului este de 27,65 de milioane de lei fără TVA, iar lucrările sunt prevăzute a se finaliza în termen de 18 luni. Preşedintele Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor, a precizat că depozitul ecologic de la Pojorâta va avea o capacitate de 0,35 de milioane de toneşi va procesa deşeurile din localităţile din zona de munte a judeţului.

De altfel, la Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei vor fi amenajate două staţii de transfer care vor prelua deşeurile din localităţile limitrofe şi le vor dirija spre celula de depozitare de la Pojorâta, care va avea o suprafaţă de 4,4 hectare.

În afară de celula de depozitare şi de staţia de tratare a levigatului la Pojorâta se vor mai construi clădiri administrative, sistem pentru stingerea incendiilor, sistem de colectare a apelor uzate, instalaţie de colectare a gazului rezultat din depunerea deşeurilor, sistem de alimentare cu apă, sistem pentru monitorizarea mediului, sistem de cântărire, sistem de spălare a anvelopelor, drumuri de acces şi platforme, împrejumuri şi amenajări peisagistice. De asemenea, depozitul va fi dotat cu utilaje precum compactor cu picior de oaie, buldozer, măturătoare şi încărcător frontal. „Am convingerea că aceste companii care au câştigat licitaţia vor executa lucrări de calitate şi la timp, pentru că sunt companii care au experienţă în investiţii de acest gen”, a mai spus Nechifor.

La rândul său, reprezentantul societăţii Concret Construct, Sorin Seteanu, a ţinut să sublinieze că acest consorţiu a realizat mai multe lucrări în ţară precum sistemul de management al deşeurilor din municipiul Bacău şi închiderea gropilor de gunoi neconforme din Bistriţa. Sorin Seteanu a adăugat că în prezent cele două firme sunt implicate în reabilitarea sistemului de apă şi canalizare din municipiul Iaşi. „Avem resursele şi capacitatea să ne îndeplinim promisiunile”, a încheiat Seteanu. Reprezentantul firmei austriece Bilfinger, Jurgen Holzheider, a ţinut să vorbească la rândul său de experienţa companiei în investiţii din domeniul mediului şi să garanteze că proiectul de la Pojorâta va fi executat conform contractului. Trebuie spus că în judeţul Suceava se mai afla în construcţie încă un depozit ecologic în comuna Moara.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului S-a semnat contractul pentru construirea depozitului ecologic de la Pojorâta.
 Vizualizări articol: 1691 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
S-a semnat contractul pentru construirea depozitului ecologic de la Pojorâta5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   APEL trimis de
(26 ian 2013, 13:18:00
ATENTIE MARITA SI LA PADURI,NUMELE AUSTRIACULUI CONTINE SI CEVA ,,LEMNOS''!
UN WEEK END C-AN POVESTI!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei