Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 19 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 14 (5221)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În instanţă

Primarul Aurel Olărean, dat în judecată de preşedinţii PSD, PNL şi PC Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Război cu cuţitele pe masă între primarul din Rădăuţi şi liderii USL Suceava. Preşedinţii PSD, PNL şi PC Suceava au semnat un document prin care îl cheamă în judecată pe Aurel Olărean, pe care-l acuză că refuză cu rea-credinţă să respecte legea. Mai exact, edilul din Rădăuţi a fost chemat în faţa judecătorilor de la Tribunalul Suceava pentru a da socoteală în ceea ce priveşte validarea a trei consilieri USL în locul altor trei consilieri locali aleşi pe listele acestei formaţiuni şi care din diferite motive şi-au înaintat demisiile.

După alegerile locale desfăşurate în luna iunie 2012, Nistor Tătar, Loghin Lăcrămioara şi Galan Constantin au devenit consilieri locali pe listele USL. De-a lungul timpului, cei trei şi-au dat demisia din funcţia de consilieri locali, iar reprezentanţii USL au solicitat Consiliului Local al municipiului Rădăuţi să fie validaţi, în locurile rămase vacante, alte persoane aflate pe lista de supleanţi a USL, respectiv Vasile Alupoaie, Mihai Gavril şi Simion Sticleţ.

„Deşi, de exemplu, Nistor Tătar a demisionat din funcţia de consilier local încă din data de 06.07.2012, nici până în prezent Consiliul Local al municipiului Rădăuţi nu a luat act de vacantarea postului, şi să valideze altă persoană în funcţia de consilier local, refuzând să aplice dispoziţiile legale mai sus menţionate. Faţă de situaţia creată, au fost efectuate demersuri şi la Prefectura judeţului Suceava, această instituţie punând în vedere Consiliului Local al municipiului Rădăuţi să aplice şi să respecte dispoziţiile legale”, se arată în plângerea înregistrată la Tribunalul Suceava.

 

Daune morale de 10.000 de lei cerute primarului Olărean

Prin acţiunea în instanţă, liderii USL Suceava doresc reinstaurarea legalităţii. Mai exact, preşedinţii PSD, PNL şi PC Suceava cer ca în termen de 10 zile de la pronunţarea unei hotărâri judecătoreşti să-i înlocuiască pe cei trei consilieri locali care au demisionat cu supleanţii de pe listele USL. Atât primarului, cât şi secretarului municipiului Rădăuţi, Haralambie Herghiligiu, li se cer şi daune morale.

„Solicităm obligarea pârâţilor, primarul municipiului Rădăuţi-Aurel Olărean şi secretarul municipiului Rădăuţi- Herghiligiu Haralambie, la plata sumei de 10.000 lei cu titlu de daune morale pentru afectarea imaginii USL prin neîndeplinirea cu rea credinţă a obligaţiilor prevăzute de art. 12 din Legea nr. 393/2004”, se mai arată în plângerea reprezentanţilor USL Suceava.

Preşedinţii celor trei partide, PSD, PNL şi PC, consideră că prin neîndeplinirea atribuţiilor legale care le reveneau, Olărean şi Herghiligiu au prejudiciat imaginea USL. 

 

„Primarul Olărean nu a înţeles că a fost ales pentru a respecta legea”

Liderii principalelor partide din USL Suceava consideră că modul de acţiune al primarului din Rădăuţi este total incorect, iar acest lucru trebuie să se schimbe cât mai curând.

„Este reprobabil că primarul Aurel Olărean nu a înţeles că a fost ales pentru a respecta legea şi nu pentru a o încălca. Tocmai pentru că nu doreşte să respecte legea l-am acţionat în judecată, deşi nu am dorit acest lucru. Faptul că disturbă activitatea Consiliului Local Rădăuţi ne-a determinat pe noi, cei raţionali, să impunem aplicarea legii”, a declarat Alexandru Băişanu, preşedintele PNL Suceava.

Liderul liberalilor suceveni a mai adăugat că edilul din Rădăuţi trebuie să înţeleagă că reprezintă executivul şi că el nu conduce primăria, ci doar aplică hotărârile consilierilor locali.

„Este singurul municipiu al judeţului Suceava în care lucrurile trenează de când primar este Aurel Olărean, şi este mare păcat pentru locuitorii din Rădăuţi”, a completat Băişanu.

La rândul său, Cătălin Nechifor, preşedintele PSD Suceava, a menţionat că nimeni nu are ceva împotriva persoanei Aurel Olărean, ci a primarului Aurel Olărean.

„Demersul nostru este acela de a-l determina pe primarul Aurel Olărean să aibă un comportament în limitele legii. Oricum, nu-i nimic nou în modul său de acţiune, dar trebuie să înţeleagă că lucrurile nu vor mai continua în acest ritm”, a spus Cătălin Nechifor.

Preşedintele social-democraţilor suceveni a mai adăugat că banii ceruţi cu titlu de daune morale vor fi destinaţi ajutorării copiilor din aşezământul de la Rădăuţi.

 

Ce spune Olărean

De partea cealaltă, Aurel Olărean neagă că a tergiversat voit numirea noilor consilieri locali de pe listele USL Rădăuţi şi aruncă pisica în curtea acestora.

„Noi am făcut o adresă către USL pentru înlocuirea domnului Tătar, dar nu am primit nici un răspuns, aşa că încă aşteptăm, să vedem, poate până la şedinţa ordinară de la sfârşitul acestei luni ne vor comunica datele solicitate”, a spus primarul din Rădăuţi.

Edilul Aurel Olărean are o explicaţie şi pentru că în locul Lăcrămioarei Loghin nu a fost desemnat un alt consilier local.

„A fost o şedinţă ordinară la care trebuia discutată această înlocuire, dar domnii consilieri de la USL au plecat din sală, aşa că a fost imposibil să luăm o decizie”, a completat Olărean.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primarul Aurel Olărean, dat în judecată de preşedinţii PSD, PNL şi PC Suceava.
 Vizualizări articol: 862 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 3 voturi
Primarul Aurel Olărean, dat în judecată de preşedinţii PSD, PNL şi PC Suceava4.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei