Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 19 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 14 (5221)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Necăjiţi

Au rămas fără haine pentru copii, rechizite, mobilier, în urma unui incendiu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O familie din Pătrăuţi, care are trei copii minori, şi-a pierdut aproape toată agoniseala, după ce, luna trecută, un incendiu pornit de la o sobă necurăţată, le-a „înghiţit” toate lucrurile dintr-o cameră: haine, rechizitele copiilor, paturi, dulap, parchet, chiar şi alimente. Veniturile familiei Zlotariu sunt formate din ajutorul social primit de la Primăria Pătrăuţi, în valoare de 120 de lei lunar, şi alocaţiile copiilor. Marius Zlotariu, tatăl minorilor, ne-a spus că tocmai terminase de amenajat camera în care locuiau copiii. „Cumpărasem dulap nou, pat, am pus parchet, într-un colţ pusesem şi făina primită de la primărie, doar că atunci când m-am întors acasă, anul trecut, de Sf. Nicolae, am găsit scrum tot ce adunasem. Am încercat să sting focul. I-am chemat pe cei de la primărie şi de la poliţie, pentru a face constatarea pagubelor. Din păcate, acum stăm şase persoane, trei copii, eu, soţia şi un frate al soţiei, în vârstă de 17 ani, într-o singură cămăruţă, care a scăpat de foc”, ne-a povestit bărbatul. Familia a primit un ajutor de la Primăria Pătrăuţi, în valoare de 300 de lei.

 

Au nevoie de ajutor

Cei trei copii minori, Călin, în vârstă de 10 ani, Diana, în vârstă de 9 ani, şi Ionuţ, în vârstă de 8 ani, nu mai au cu ce să se îmbrace, nu mai au caiete, dar nici pat unde să doarmă. Ei sunt cei mai afectaţi. Cel mai mic dintre copii, Ionuţ, suferă de o afecţiune cardiacă, ce îi pune viaţa în pericol. Tot din lipsa banilor, părinţii nu au reuşit să-l ducă la o clinică de specialitate, pentru investigaţii. Tatăl copiilor ne-a mai povestit că anul trecut a muncit, împreună cu soţia, o perioadă scurtă de timp, în Italia, iar cu câştigul de acolo a amenajat camera copiilor. În perioada cât au fost plecaţi, copiii au rămas în grija unchiului.

„Iarna nu avem unde să muncim. Nu mai avem bani puşi deoparte. Ce am avut, am băgat în casă. Dacă aş avea materiale de construcţii, aş putea să refac singur camera. Pot să pun parchet. Acum nu ne permitem. Trăim din alocaţia copiilor”, a mai completat Marius Zlotariu.

Familia are nevoie de un dulap pentru haine, un pat, lenjerie, parchet, materiale pentru refacerea sobei. Persoanele care pot să-i ajute pe cei trei frăţiori cu haine, încălţăminte, rechizite, alimente pot să ia legătura cu familia Zlotariu, la numărul de telefon 0749 917 042, sau cu Primăria Pătrăuţi, la numărul de telefon 0230 528 020.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Au rămas fără haine pentru copii, rechizite, mobilier, în urma unui incendiu.
 Vizualizări articol: 1533 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Au rămas fără haine pentru copii, rechizite, mobilier, în urma unui incendiu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei