Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 19 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 14 (5221)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Capcanele iernii

„Ploaia de gheaţă” care a transformat Suceava într-un patinoar, combătută cu multă sare şi nisip

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vineri dimineaţă, iarna şi-a arătat „colţii” transformând municipiul Suceava într-un imens patinoar, o pojghiţă fină de gheaţă, dar extrem de alunecoasă, acoperind străzile şi trotuarele.

Fenomenul, numit de meteorologi „ploaie de gheaţă”, pentru că stropii de ploaie se transformă în gheaţă la scurt timp după ce ajung la sol, a dat serioase bătăi de cap şoferilor, dar şi pietonilor, riscul producerii de accidente fiind foarte mare.

În aceste condiţii, municipalitatea suceveană a trebuit să intervină în forţă, pentru a acoperi cât mai multe zone şi a face oraşul cât de cât circulabil, chiar dacă fenomenul s-a manifestat timp de mai multe ore.

„Am intervenit de la primele ore ale dimineţii cu toate utilajele aflate în dotarea Rosal, dar este foarte greu de stăpânit fenomenul deoarece această ploaie se transformă în gheaţă la scurt timp după ce ajunge la sol, formându-se polei peste tot. Facem eforturi pentru a asigura o circulaţie cât de cât normală în oraş şi suntem în alertă şi pentru a interveni pe durata codului galben”, a declarat ieri primarul Sucevei, Ion Lungu.

Eforturile de combatere a fenomenului „ploaie de gheaţă” au dus la consumarea unei cantităţi impresionante de material antiderapant - 10 tone de sare şi 20 de metri cubi de nisip.

„Ca de obicei, prioritate au avut drumurile principale, apoi cele secundare, după care a venit rândul trotuarelor, şi aici având prioritate mai întâi staţiile de autobuz, zona trecerilor de pietoni şi zonele în care se află unităţi şcolare. Pentru a stăpâni cât mai bine fenomenul am alocat pe fiecare cartier câte o maşină din care să fie aruncat pe trotuare material antiderapant, astfel încât să se poată circula acceptabil”, a explicat viceprimarul Gavril Vârvara măsurile luate vineri dimineaţă.

Cum în această iarnă mai putem avea parte de multe alte „surprize”, municipalitatea suceveană s-a asigurat că în curtea Rosal sunt stocuri suficiente de material antiderapant, în prezent mai fiind disponibile 540 de tone de sare şi 600 de metri cubi de nisip.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Ploaia de gheaţă” care a transformat Suceava într-un patinoar, combătută cu multă sare şi nisip.
 Vizualizări articol: 946 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
„Ploaia de gheaţă” care a transformat Suceava într-un patinoar, combătută cu multă sare şi nisip5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Evoluam si noi..?! Cand? trimis de
(19 ian 2013, 14:26:25
Oare cand o sa contracteze primaria o firma serioasa care sa folosesca solutii speciale si nu sare pt curatarea carosabilului?
La asfaltul prospat turnat si cu taieturile specifice pt. a rdica capacele de canal, o sa avem "buchete" de gropi de o frumusete rara la primavara. In alte tari vor unii sa faca autostrazi incalzite la noi sara pe asfalt cat de multa. Nimic nu vor sa invete din greselile trecutului.
2.   FARA trimis de
(20 ian 2013, 16:22:07
Tone de sare si nisip, sare de la cacica si nisip cu pietricele care sar in parbriz. In timp ce in tarile europene civilizate deszapezirea si dezghetarea strazilor se face ca la carte si cu solutii special concepute pt acest lucru. La noi inca se mai face treaba ca pe timpul lui stefan cel mare. nu stiu de ce dar articolul asta are un aer de lingator si de exagerare sau poate domnul e vreun lingau pe la primarie. Care dezghetare care deszapezire domnule care lupta seculara cu gheata ploaia si zapada. P mine crezi ca ma intereseaza ca au imprestiat astia sute d mii d tone de nisip cu pietricele care fac srazile sa arate ca o cocina de porci. Mai iesi din redactie sau uitate p geam domnule sa vezi zapada de 2 metri p trotuare si strazile mai inguste cu jumatate d banda de circulatie. Nisipul si sarea nu se mai folosesc in tarile civilizate pt ca
1 strica carosabilul
2 sunt mizerabile si lasa mizerie in urma imprastierii lor
3 pericol pt circulatie in cazul nisipului cu pietricele sparge geamuri
4 grabesc ruginirea autoturismelor
5 sunt greu si costisitor de imprastiat
etc etc
Avem printre cele mai scumpe deszapeziri din europa si zapada e de un metru pe trotuare, artera principala chiar de la intrare dinspre falticeni la metro jumatate de banda de circulatie e sub zapada, prin cartiere e jale.
Dar asta e traim intr-o tara frumoasa condusa de niste mizerabili si atunci apare domnul cu lupta lui seculara, a aparut sa il perie p spate pe hotul de lungu cu firmele lui de deszapezire. Bani aruncati aiurea treaba de mantuiala si viata merge innainte. Domnule t invit cu masina sau pe jos prin george enescu da o tura de cartier si dupa aceea vezi daca mai poti sa scrii aberatii, daca tot mergi p acolo treci si pe la garajele din zona dar vezi sa fie ziua ca sa fie cineva p acolo sa te scoata din zapada. I-al si p domnul lungu cu tine daca tot sunteti asa buni prieteni. Nu va e rusine sa pupati in dos niste hoti care fura o tara intreaga.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei