Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 28 dec 2012 - Anul XVII, nr. 301 (5206)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ultima lecţie

Profesorul Dumitru Domnea a plecat să predea în Ceruri

La doar 67 de ani, unul dintre cei mai reputaţi profesori de fizică din municipiul Suceava a plecat să predea în Ceruri. Dumitru Domnea a murit în zilele Crăciunului, iar colegii, prietenii şi foştii elevi îl vor putea petrece pe ultimul drum astăzi, începând cu ora 12.00, la cimitirul din satul Corocăieşti. Cortegiul funerar va pleca din Suceava, de la Casa Mortuară, astăzi, în jurul orei 9.30.

Practic, întreaga viaţă a lui Dumitru Domnea se leagă de pasiunea sa pentru meseria de profesor, o meserie pe care şi-a făcut-o cu devotament şi pasiune. Şi-a început activitatea în 1969, ca îndrumător la Consiliul Judeţean al Pionerilor Suceava, loc unde a activat timp de trei ani. Apoi, în perioada 1972-1990 a pregătit mai multe generaţii de elevi la Liceul „Ştefan cel Mare” Suceava, iar ultimii ani ai carierei l-au prins ca inspector de fizică la Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, activitate pe care a încheiat-o în 1998.

În urmă cu câţiva ani, profesorul Dumitru Domnea mărturisea: „În această profesie nobilă nu poţi să faci faţă dacă nu ai chemare, pasiune, dăruire, pentru că elevul în faţa căruia de prezinţi este <judecătorul> tău, te simte şi nu te iartă, dar şi te urmează şi te răsplăteşte”.

Şi colegii cu care a lucrat de-a lungul timpului au avut numai cuvinte de laudă în ceea ce-l priveşte pe Dumitru Domnea.

„A avut un rol deosebit în obţinerea unor rezultate deosebite la Olimpiada de Fizică de elevii suceveni, prin modul cum organiza etapele locale şi judeţene ale acestei olimpiade. Nu este de mirare că, în perioada în care a fost inspector de fizică, elevii judeţului Suceava au obţinut cele mai bune rezultate la fazele naţionale şi internaţionale ale Olimpiadei de Fizică”, a arătat profesorul Costică Costan.

Despre probitatea morală şi calităţile profesionale ale lui Dumitru Domnea a vorbit şi profesorul Elisabeta Marchievici: „Fizica i-a fost pasiune Profesorului, şcoala, o bucurie a sufletului. ... Oare de ce a existat acea clipă care l-a oprit din drum?”

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Profesorul Dumitru Domnea a plecat să predea în Ceruri.
 Vizualizări articol: 2872 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Profesorul Dumitru Domnea a plecat să predea în Ceruri5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei