Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 28 dec 2012 - Anul XVII, nr. 301 (5206)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pacienţi mulţi

Număr record de prezentări la Urgenţele Spitalului Suceava, în 2012

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Activitate intensă la Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Suceava în 2012, când cadrele medico-sanitare care lucrează în acest sector au contabilizat un număr de 70.900 de pacienţi, faţă de maxim 64.000 în anii anteriori. „S-a depăşit orice record de prezentări, iar anul încă nu s-a încheiat”, a declarat ieri purtătorul de cuvânt al unităţii sanitare, dr. Tiberius Brădăţan.

Responsabilul de relaţiile cu presa al Spitalului Suceava a adăugat că şi de Crăciun numărul bolnavilor care au ajuns la Urgenţe a fost mai mare decât de obicei, în medie fiind înregistrate câte 180 de prezentări pe zi. Din totalul consultaţiilor, 20% au fost pentru pacienţii cu afecţiuni digestive după abuzul de alimente. Un procent important din totalul prezentărilor l-au reprezentat şi sucevenii cu traumatisme provocate de căderile pe gheaţă, respectiv contuzii, luxaţii, entorse şi fracturi. Tabloul cazuistic a fost completat de pacienţii cu leziuni în urma agresiunilor, majoritatea produse pe fondul consumului de alcool.

 

Trei cazuri de tentative de sinucidere, de Crăciun

De Crăciun, multe intervenţii au fost şi pentru persoanele rănite în accidente rutiere, dar nu au lipsit nici solicitările pentru vârstnici cu afecţiuni cronice acutizate sau pentru copii cu afecţiuni respiratorii. Conform dr. Tiberius Brădăţan, în această perioadă au mai fost înregistrate cazuri de pacienţi cu depresii, fiind contabilizate trei cazuri de tentative de sinucidere. Astfel, a încercat să-şi ia viaţa o femeie de 53 ani, din Suceava, diabetică, care, din motive necunoscute, a luat o supradoză din medicamentele prescrise de doctori pentru tratarea acestei afecţiuni. De Crăciun, a mai încercat să se omoare o femeie de 34 ani, care, pe fondul unei deziluzii sentimentale, a înghiţit 20 de tablete de Prozac şi 16 de Aspacardin. În această perioadă, o tentativă de sinucidere a avut şi o femeie de 44 ani, din Bursuceni, care a combinat medicamentele pentru inimă şi răceală cu alcoolul, în urma unei dispute familiale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Număr record de prezentări la Urgenţele Spitalului Suceava, în 2012.
 Vizualizări articol: 1324 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Număr record de prezentări la Urgenţele Spitalului Suceava, în 20120.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei