Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 28 dec 2012 - Anul XVII, nr. 301 (5206)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Chiar în centrul Sucevei

Două maşini avariate de zăpada căzută de pe un bloc, în centrul Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

A treia zi de Crăciun a fost una plină de ghinion pentru doi şoferi care şi-au parcat maşinile pe strada Curtea Domnească din centrul municipiului Suceava. Pe fondul încălzirii vremii, zăpada de pe un bloc a căzut peste cele două maşini, una dintre acestea fiind avariată grav.

În cazul maşinii avariate grav, un Audi A6, şoferul,un tânăr din Costâna, venise la Suceava cu un grup de prieteni, pentru a participa la parada obiceiurilor de iarnă din centrul Sucevei. Tânărul de la volan, Mihai Constantin Jitari, a intrat pe strada Curtea Domnească, de la sensul giratoriu de la Orange spre fostul sediu Romtelecom, parcând în apropierea unui bloc. Când tinerii erau plecaţi din zonă, o mare cantitate de zăpadă s-a prăbuşit peste maşină, distrugând cupola autoturismului Audi A6.

Bogdan Niculică, un sucevean martor ocular la momentul când zăpada a căzut pe maşină, a declarat:

„A venit zăpadă mare de pe şarpantă şi efectiv a distrus această maşină. S-a auzit un zgomot ca şi cum s-ar rupe o bucată de sac şi apoi s-a prăbuşit zăpada pe acest Audi”.

Ajuns la maşină după aproximativ jumătate de oră, şoferul autoturismului Audi A 6 înmatriculat în Bulgaria şi-a pus mâinile în cap.

„Trebuiau să pună măcar o bandă că este pericol de căderi de zăpadă. Omul vine să vadă un pic obiceiurile şi nu are unde parca, e înzăpezit peste tot. Am dat 3.000 de euro pe maşină şi acum nu ştiu ce mai pot să fac cu ea”, era revoltatMihai Constantin Jitari.

La scurt timp după ce şoferul maşinii Audi A 6 a ajuns la faţa locului, de pe acelaşi bloc, un alt morman de zăpadă a căzut peste o altă maşină parcată, un Opel Vectra. În acest caz proprietara, locatară a blocului de pe strada Curtea Domnească, a scăpat ceva mai uşor. Zăpada i-a distrus geamul din faţă şi a îndoit capota maşinii.

 

Problema a rămas nerezolvată. Noi căderi de zăpadă erau iminente

În mod normal, obligaţia de a curăţa acoperişul de zăpadă revine asociaţiei de proprietari. Blocurile de pe strada Curtea Domnească au însă acoperişuri vechi, şubrede, din ţiglă, în plan înclinat, astfel că locatarii s-au plâns că nu au cum interveni.

Ioan Roman, unul dintre locatari, a declarat: „Aici nu ai cum da zăpada jos ca de pe alte blocuri. Este ţiglă şi probabil numai pompierii ar putea interveni. E şi foarte vechi acoperişul, blocul e din 1982 şi de atunci e şi acoperişul”

În urma unui apel la 112, la faţa locului a ajuns un echipaj de la Detaşamentul de Pompieri Suceava.  Aceştia însă nu au putut interveni, pe strada îngustă, plină de zăpadă şi de maşini parcate fiind imposibil accesul cu autospeciala dotată cu scară culisabilă.  De altfel, pompierii susţin că nici nu au oblogaţia de a interveni în astfel de cazuri, iar gestionarea problemei revine în responsabilitatea asociaţiilor de proprietari.

Grav este că de pe acoperişul aceluiaşi bloc alte calupuri de zăpadă erau gata să cadă în cursul zilei de ieri riscând să avarieze şi alte maşini ori, mai grav, să rănească un trecător.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Două maşini avariate de zăpada căzută de pe un bloc, în centrul Sucevei.
 Vizualizări articol: 6013 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Două maşini avariate de zăpada căzută de pe un bloc, în centrul Sucevei5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Parerea mea trimis de
(28 dec 2012, 11:13:06
Zona centrala trebuia gandita si proiectata de niste specialisti si nu de Lungu & Flutur intr-o zi de vara, probabil cu o bere-n mana, asa cum se lauda unu dintre ei pe la unul din posturile locale. Cu parcarile astea doua fara legatura intre ele, stramte si cu strazile de deasupra extrem de mult ingustate mai mult rau s-a facut decat bine. Ce s-a rezolvat? Loc de parcare subteran nu gasesti, bine ca au pus lifturi, deasupra circuli greu! La ce rost zecile de milioane de euro ??
2.   Zapada pe acoperis trimis de
(28 dec 2012, 11:59:48
Este problema asociatiilor.. Si cam cum ar vrea stimatul domn lungu si oamenii isteti din consiliul local sa mearga cetateanul sa dea zapada jos de pe acoperis .. aventual cu casca de protectie si atarnat de niste sfori.. in curand asociatiile .. adica cetateanul o sa duca gunoiul direct la botosani, sau falticeni, o sa asigure dezapezirea si caratul zapezii dintre blocuri.. iar daca cetateanul executa fara sa cracneasca.. sa se extinda actiunea si la drumurile judetene si nationale. E o tema de gandire pentru autoritati.. a si stimati cetateni nu uitati.. impozitele sa fie la zi . e tot o datorie
3.   . trimis de
(28 dec 2012, 12:11:46
Daca tot a mers la obiceiuri, l-a vazut si pe cel al caderii zapezii de pe acoperisuri peste automobile! Mai sunt cazuri de acestea prin oras: parcarea Lidl si alte zone care respecta obiceiurile!
3.1  RE: . trimis de
(28 dec 2012, 12:39:43
Iulian cei care au parcat in parcare la Lidl o sa aibe o surpriza dupa data de 1 ianuarie daca o sa mai parcheze acolo peste noapte sau care o lasa acolo non-stoptongue
4.   "parcare" trimis de
(28 dec 2012, 13:54:52
ar trebui sa plateasca primaria reparatia masinii caci a facut parcarile subterane doar pentru locatarii din zona centrala....eu unul cel putin nu am gasit niciodata loc de parcare indiferent ca am trecut la 10dimineata sau dupa amiaza.........ar trebui sa se trezeasca primarul si sa lase maxim 2 ore fara plata...in orice tara civilizata parcarile subterane se platesc......
5.   Asigurare trimis de
(28 dec 2012, 23:36:47
asigurarea o sa plateasca, e vina naturii. Nu are asigurare ?! Foarte rau pentru el. Cu banii pe care i-a economisit inmatriculand masina in B, putea sa plateasca o parte din polita de asigurare full...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei