Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 dec 2012 - Anul XVII, nr. 299 (5204)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Solicitări multe

Iarna grea le-a adus clienţi buluc taximetriştilor din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Condiţiile grele de trafic cauzate de zăpada abundentă, o problemă serioasă în Suceava deja de două săptămâni, le-au adus şoferilor de taxi mult mai mulţi clienţi decât de obicei, în multe momente ale zilei o maşină liberă fiind extrem de greu de găsit.

Ieri, de exemplu, în jurul orei 12.00, când reporterii Monitorului de Suceava s-au deplasat la dispeceratul Euro Taxi, la cele mai multe apeluri comanda nu putea fi onorată. Dispecerul încerca în repetate rânduri să găsească, o maşină însă în cele din urmă îl anunţa pe client: “Nu avem maşini disponibile momentan. Vă rugăm să reveniţi”!.

 

Număr aproape dublu de comenzi

Alina Teşu, dispecer de serviciu la Euro Taxi, a declarat: „Avem un număr aproape dublu de comenzi.....probabil nu a putut toată lumea să scoată încă maşinile din zăpadă”.

Şoferii de taxi sunt greu de găsit şi în teren, în staţiile autorizate. În locuri în care de obicei stau numeroase taxiuri, ieri erau momente când nu era nici una.

O clientă ajunsă la staţia de taxi de lângă Casa de Cultură Suceava a fost nevoită să sune după un taxi. 

 „Eram obişnuită că taxiurile erau unul lângă altul aici, iar acum nu este nici unul. Am făcut comandă şi aştept să vină”, a spus femeia.

 

“Nici nu mai apucăm să oprim motorul când ajungem în staţii”

Gabi, un tânăr şofer de taxi ajuns la staţia din centrul Sucevei, ne-a declarat:

“Nici nu mai apucăm să oprim motorul când ajungem în staţii, E bine că măcar acum, de sărbători, mai merge treaba, că în rest nu prea ne merge bine. Avem şi comenzi foarte multe pe care nu le onorăm. Avem timp de ajuns la comandă undeva la trei minute şi cu traficul ăsta nu avem cum ajunge, iar dacă întârziem riscăm să ni se taie dispeceratul. Încercăm să ne descurcăm cum putem”.

Toţi şoferii de taxi cu care am discutat ieri s-au declarat nemulţumiţi de starea arterelor secundare, inclusiv din cartierele importante ale Sucevei. În aceste condiţii, taximetriştii au refuzat să plece în unele curse.

Majoritatea taximetriştilor au susţinut că aglomeraţia nu este cauzată doar de numărul mai mare de solicitări, ci şi de timpii de răspuns foarte mari din cauza condiţiilor de trafic.   

Marcel Davidiuc, şofer de taxi, a declarat: „Este foarte aglomerat, nu avem curăţate staţiile la taxi şi se circulă îngrozitor de prost. Pe străzile secundare se circulă groaznic, e infern, nu avem pe unde trece, trebuie să evităm şi pietonii de pe carosabil şi e foarte dificil”.

În prezent, în municipiul Suceava sunt autorizate pentru servicii de taxi 370 de maşini. Din ianuarie 2013 vor fi autorizate patru sute de maşini.

 

Trafic bară la bară în multe zone ale oraşului

În ultimele zile, traficul din municipiul Suceava, oricum îngreunat de iarna grea, s-a aglomerat şi mai mult, din cauza numărului mai mare de maşini ieşite pe străzi, aşa cum se întâmplă de fiecare dată înainte de sărbători. Vârful de până acum a fost atins ieri. S-a circulat bară la bară dinspre centrul oraşului spre Burdujeni, dar şi pe direcţia de mers Bancă-Policlinică-Spital. La fel de greu au circulat maşinile şi pe Bulevardul George Enescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Iarna grea le-a adus clienţi buluc taximetriştilor din Suceava.
 Vizualizări articol: 1519 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Iarna grea le-a adus clienţi buluc taximetriştilor din Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Aparat taxare trimis de
(22 dec 2012, 11:24:47
Dar nu ti-ar pune niciunul aparatul, la ei orice cursa incepe de la 10 lei si urca din 5 in 5 lei. Jaf pe fata dar daca nu ai alta alternativa mergi asa. Pe cand niste controale si la ei sa-i mai scuture putin de "praf".

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei