Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 dec 2012 - Anul XVII, nr. 296 (5201)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Biserica Romano-Catolică Suceava

„Bijuterii imperiale vieneze”, concert simfonic aplaudat la scenă deschisă de suceveni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un număr mare de suceveni a luat parte la concertul simfonic „Bijuterii imperiale vieneze”, susţinut de Royal Simphony Orchester din Viena, dirijor Michael Beck, duminică seară, la Catedrala Romano-Catolică „Sf. Ioan Nepomuk”. Evenimentul, oferit cu generozitate publicului iubitor de cultură, de muzică de calitate, de Consiliul Judeţean Suceava şi Muzeul Bucovinei, se înscrie în cadrul programului „Crăciun în Bucovina”.

În prima parte a concertului, Royal Simphony Orchester, sub bagheta cunoscutului dirijor Michael Beck, care s-a adresat publicului în limba română, a prezentat Concertul pentru pian şi orchestră în re major, de Joseph Haydn, având-o ca solistă, la pian, pe Tatiana Pocinoc. A urmat „Ave Maria”, de Franz Schubert, moment la care ar fi trebuit să aibă o intervenţie tenorul Florin Gusgă. Din păcate, după cum a explicat şi dirijorul Michael Beck, tenorul nu a mai putut ajunge la Suceava, din cauza vremii nefavorabile pe traseul Iaşi-Suceava.

 

„Să ne vedem şi la anul, dacă v-a plăcut concertul nostru”

În partea a doua a concertului, sucevenii au ascultat Uvertura opereteiWaldmeister (Maestrul pădurilor) de Johann Strauss II. Înainte de momentul muzical, dirijorul Michael Beck le-a spus sucevenilor că ar trebui să fie fericiţi “pentru că aveţi o ţară aşa frumoasă. Aveţi păduri, sper să le păstraţi, pentru că din ele ne încărcăm plămânii”. Programul concertului a continuat cu Polca „Ohne Sorgen”, de Joseph Strauss, Polca „Feuerfest” (polca fierarului), „Schatzwalzer”, de Johann Strauss II, „Jokey – Polka”, de Joseph Strauss şi „Trisch-Trasch Polka”, de Johann Strauss.

La finalul concertului, publicul a fost invitat să cânte colinda românească „O, ce veste minunată”, moment care a ridicat oamenii în picioare, seara încheindu-se cu aplauze la scenă deschisă.

Dirijorul Michael Beck, îmbrăcat pe tot parcursul concertului în costum de epocă, a mulţumit Bisericii Romano-Catolice (părintelui decan) pentru găzduire, preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, şi directorului Muzeului Bucovinei, Emil Ursu, pentru invitaţie, ambii fiind prezenţi la eveniment, alături de prefectul Sucevei, Florin Sinescu. „Vă urez Crăciun fericit, cu multă sănătate, An Nou cu multe lucruri bune şi să ne vedem şi la anul, dacă v-a plăcut concertul nostru şi ne mai invitaţi”, a conchis dirijorul  Michael Beck.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Bijuterii imperiale vieneze”, concert simfonic aplaudat la scenă deschisă de suceveni.
 Vizualizări articol: 1134 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
„Bijuterii imperiale vieneze”, concert simfonic aplaudat la scenă deschisă de suceveni5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei