Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 dec 2012 - Anul XVII, nr. 296 (5201)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Probleme multiple

Asediată de nămeţi, Suceava îşi revine cu greu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ieri după-amiază, la 48 de ore de la începerea viscolului, Suceava era încă în stare de şoc. Drumuri blocate, ambulanţe care nu au putut ajunge la solicitări, şcoli şi grădiniţe închise şi gospodării fără energie electrică, cam aşa arăta pe scurt situaţia din judeţ.

Ca şi până acum, cele mai afectate zone sunt Rădăuţi, Siret, Suceava şi Fălticeni. La munte, vântul nu a suflat aproape deloc, iar problemele i-au ocolit pe oameni şi nu au dat bătăi de cap autorităţilor.

 

Vântul, inamicul public numărul 1

Vântul care a suflat cu aproximativ 60 km/h a afectat aceleaşi zone ca şi duminică. Aşa se face că o parte din drumurile care erau blocate în weekend au rămas impracticabile şi ieri.

Este vorba, în primul rând, de drumul naţional DN 17A Dorneşti – Ratoş, pe care circulaţia rutieră era întreruptă ieri după-amiază. Aceeaşi situaţie se consemna şi pe alte patru drumuri judeţene: DJ 209C Moara – Berchişeşti, DJ 208C Hârtop – Vultureşti, DJ 208E Forăşti – Manolea şi DJ 291 A  Zvoriştea – Frătăuţii Noi.

Dacă duminică erau înzăpezite 54 de drumuri comunale, ieri numărul acestora a ajuns la 72.

„Toate utilajele de deszăpezire sunt în teren, se intervine în permanenţă acolo unde este nevoie. Activitatea economică-socială şi administrativă a judeţului trebuie să funcţioneze în condiţii de normalitate“, a precizat Florin Sinescu, prefectul judeţului Suceava.

Între timp, autorităţile au reuşit să redeschidă Aeroportul „Ştefan cel Mare”, traficul aerian fiind reluat încă de ieri dimineaţă.

 

120 de gospodării erau şi ieri fără energie electrică

Echipele de intervenţie de la E.ON Moldova-filiala Suceava au avut şi încă mai au de furcă pentru a remedia defecţiunile apărute. De duminică şi până luni s-a reuşit reconectarea la reţeaua de energie electrică a unui număr de 330 de gospodării. Totuşi, alţi 120 de consumatori au reclamat deranjamente. Problemele de ieri erau în localităţile Băneşti (comuna Fântânele), Roşcani (oraş Liteni), Rotunda (Liteni), Dealu (Zvoriştea), Câmpulung Moldovenesc şi Calafindeşti.

 

Aproape 100 de şcoli şi grădiniţe au fost închise ieri

Vremea rea le-a adus o vacanţă nesperată unora dintre elevii şi preşcolarii din judeţ. Aproape 14.000 de elevi şi preşcolari care învaţă în 99 de şcoli şi grădiniţe din judeţul Suceava nu au mers ieri la cursuri după ce comitetele pentru situaţii de urgenţă din localităţile respective au decis ca unităţile de învăţământ să rămână închise ca urmare a viscolului.

În urma acestor măsuri, 47 de şcoli, în care învaţă 11.763 de elevi, şi 52 de grădiniţe, cu 2.051 de preşcolari, au rămas ieri închise.

Cursurile au fost suspendate în Fălticeni, Bălăceana, Drăgoieşti, Horodniceni, Buneşti, Bilca, Dorneşti, Milişăuţi, Satu Mare, satul Pleşeşti din comuna Vultureşti, Hârtop, satul Bereşti din comuna Hânţeşti, Bălcăuţi, Vadu Moldovei, satul Oniceni din comuna Forăşti, Măriţei - Dărmăneşti, Şcoala 3 din Baia, Fântâna Mare şi satul Baineţ din comuna Muşeniţa.

"Prioritară trebuie să fie siguranţa elevilor şi a persoanelor din unităţile de învăţământ", a declarat Florin Sinescu, prefectul de Suceava.

Este foarte posibil ca situaţia să rămână neschimbată şi astăzi în unele localităţi, decizia de a întrerupe cursurile revenind comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă.

 

Se opreşte viscolul, vine gerul

Vestea bună este că ninsorile se vor opri, iar vântul va scădea în intensitate chiar de astăzi.

Dacă viscolul ne părăseşte, peste Suceava se abate un noul val de frig. Temperaturile vor scădea treptat, iar noaptea se va ajunge la -15 sau -18 grade Celsius.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Asediată de nămeţi, Suceava îşi revine cu greu.
 Vizualizări articol: 2089 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 8 voturi
Asediată de nămeţi, Suceava îşi revine cu greu5.058

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Unde sunt utilajele dedicate pt. deszapezire? trimis de
(18 dec 2012, 13:34:37
sinescule, care esti tu prefect, misca-ti fizicul in teren si nu mai da ordine tampite politiei. abia dupa ce vezi care este situatia din teren ai sa te lamuresti de calitatea deciziilor tale si a ordinelor date.

si te rog eu , sinescule, nu mai numi utilaje de deszapezire acele utilaje care se chinuie acum in teren si care, de fapt, sunt utilaje dedicate pt. constructii si agricultura...nicidecum pt.deszapezire. si daca eu n-am dreptate, sinescule, atunci te invit sa iei manualul de utilizare al unui tractor, al unei vole, buldoexcavator sau autobasculanta si sa citesti care este destinatia lor.

toti cei care faceti managementul judetului, impreuna cu colegii de la achizitii ar trebui sa fiti pedepsiti macar cu o zi lumina la lopata, la deszapezit... sa va iasa aroganta si suficienta din cap.

din pacate, sinescule si toate tufele judetene de la achizitii, v-ati transformat in niste mosi gerila care aduceti suferinta in casele oamenilor prin incompetenta si indiferenta voastra.

sau n-ati stiut ca in romania, o tara cu clima temperat-continentala, dupa toamna vine iarna?!
2.   Incompetenti sunteti ...toti....de la primarie... trimis de
(18 dec 2012, 14:47:22
spuneti ca sa adunat zapada pe strazi in afara sucevei si va intrebati de ce.pai mai mergeti prin europa in tarile care au zapada ca si noi...si vedeti ce este pe marginea strazilor...si apoi va dati drumul la gura...si va mirati ca prostii.(ELVETIA,NORDUL GERMANIEI,POLONIA,NORDUL UCRAINEI)....si tot timpul aceeasi problema.....zapada,drum blocat,inca nu ati inteles...se vrea sa fie asa..de ce in unele tari cu clima mai rea si rece ca a noastra din suceava nu este niciodata pe timp de iarna blocat nimic nici macar un drum...ma intreb cum....raspunsul e simplu
ptr ca primariile de acolo se implica cu adevarat profesionalism si cu utilaje ptr dezapezit nu cu utilaje de santier.....sinescule lasa vrajeala si nu mai fi arogant....ca nu ma impresionezi.....si fii ceea ce tre sa fii ...un adevarat prefect nu un c...t de om ce esti acum....este vina ta ...ca daca tu iti faci treaba cum face ...si cei din subordinea ta o sa faca ...dar daca tu esti uns cu toate alifiile ..e clar ca taci si nu vezi nic...aceeasi discutie e si pentru primarul sucevei....aveti noroc ca nu sunt eu primar sau prefect in suceava.....ca ati manca jarul prin suceava,matur cu voi pe jos....si va pun pe toti la respect si la treaba ....aveti noroc deocamdata...insa nu ptr mult timp......o sa devin eu in scurt timp.....aveti rabdare...
3.   Inzapezitule trimis de
(18 dec 2012, 15:31:18
Raduma-tiiiiiiiiiiiiii, unde esti? Ai murit sau esti la consultari la Base? Nu-i lauzi pe conducatorii judetului? Vai, vai, vai ce ingrat ai devenit!
4.   Conducere de .... trimis de
(18 dec 2012, 18:41:42
In asemenea situatii, Flutur era in mijlocul nametilor, mobiliza tot ce se putea si nu se ajungea in aceste situatii....Dar na, pt bolsevici e mai bine la caldurica....Sau inca nu s-au trezit din chermeza organizata cu scopul punerilor in functii ale lui Bradatan si tov. Baisan...
5.   Pt lungu primprelipcaru trimis de
(18 dec 2012, 19:43:52
cu lopata iesi afara dl primtaran si fa baie de multime , nici noua esplanada din centru nu ati fost in stare sa’o curatati , unde nu sunt masini dar poti usor sa-ti rupi capu cu usurinta, de contractul cu rosalul va rog faceti-l public ca sa vada toata suceava cit de ,,meneger ” competent sunte-ti .apropo cei de le botosani is peste noi si cu bani mai putini , vor sa-si cumpere la anul utilaje performante de dezapezire si in regie proprie— asa da primar in interesul comunitatii. nu ca dv

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei