Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 dec 2012 - Anul XVII, nr. 296 (5201)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Concerte şi daruri

„Moş Crăciun, eşti cel mai bun!”, eveniment caritabil la „Dragoş Vodă”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Elevi ai Colegiului Naţional „Dragoş Vodă” din Câmpulung Moldovenesc au organizat un eveniment caritabil, intitulat „Moş Crăciun, eşti cel mai bun!”.

Sprijiniţi de profesoara Dorina Carp, directoarea Colegiului „Dragoş Vodă”, şi  coordonaţi de profesorii Rodica Loghin, Bogdan Faraon şi Georgeta Mehno, acţiunea elevilor câmpulungeni s-a dovedit un succes.

Spectacolele au avut loc la Colegiul Naţional „Dragoş Vodă”, în Aula „Alexandru Bogza”. Programul s-a deschis cu un concert de colinde străvechi, pregătit de corul colegiului, dirijat de profesorul Bogdan Faraon. Vestitori ai Naşterii Domnului au fost nu numai elevii Colegiului „Dragoş Vodă”, ci şi elevi de la alte şcoli câmpulungene şi elevii de la Grupul folcloric „Bundiţa” Brăieşti, care au participat în spectacol cu colinde, urături, dansuri populare tradiţionale, îndrumaţi de profesoarele Elena Anastasiu şi Liliana Caşvan.

 

Tradiţii bucovinene

Din program n-au lipsit doine şi cântece vechi, interpretate de Emanuela Mândrilă şi Laura Erhan, laureate a numeroase concursuri şi festivaluri de folclor. Laura Erhan s-a întors de curând din Italia, unde a participat la Ziua României, în cadrul Târgului Internaţional de la Roma. Împreună cu un grup folcloric din Suceava, ea a reprezentat frumoasele tradiţii, cântecul, portul şi spiritul sărbătorilor de iarnă din Bucovina.

Pe lângă mesajul bucuriei şi dăruirii, elevii au căutat să pună în evidenţă inegalabilele tradiţii bucovinene, vechimea, eleganţa, rafinamentul şi bunul-gust, contrastul şi armonia desăvârşită a culorilor care dau valoare costumului popular, ritmicitatea şi graţia dansurilor bucovinene, sensibilitatea, căldura şi umorul cântecelor noastre străvechi.

 

Au ajutat zece familii sărace

Organizatorii evenimentului „Moş Crăciun, eşti cel mai bun!”, elevii clasei a XI-a A, îndrumaţi de profesoara Rodica Loghin, s-au străduit să realizeze un spectacol cât mai variat şi complex, programul fiind completat cu momente de divertisment, scenete, pantomimă, dans ritmic, dansuri populare, urături. Fiecare moment din spectacolul “Moş Crăciun, eşti cel mai bun!” a fost susţinut de aplauzele a sute de elevi de la celelalte instituţii de învăţământ din localitate, care au venit să îi admire pe colegii lor de pe scenă, dar şi pentru a ajuta, prin aportul lor, nişte familii nevoiaşe.

Spectacolele au adus zâmbetul pe chipurile a peste o mie de spectatori şi, în acelaşi timp, a făcut ca zece familii sărace să aibă parte de sărbători îmbelşugate, trei colege să aibă acoperite cheltuielile de masă şi cazare la internat, iar o colegă încercată de o boală grea să beneficieze de sprijin financiar pentru spitalizare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Moş Crăciun, eşti cel mai bun!”, eveniment caritabil la „Dragoş Vodă”.
 Vizualizări articol: 1330 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
„Moş Crăciun, eşti cel mai bun!”, eveniment caritabil la „Dragoş Vodă”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei