Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 dec 2012 - Anul XVII, nr. 296 (5201)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Gura Humorului

Elevii Colegiului „Alexandru cel Bun” au împărţit cadouri copiilor nevoiaşi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Elevii Colegiului „Alexandru cel Bun” Gura Humorului au organizat un eveniment caritabil, prin care au împărţit daruri copiilor nevoiaşi. Primul drum a fost spre Ciumârna, într-o zonă parcă desprinsă din poveştile bunicilor, unde, după cum ne-au povestit profesoarele Brînduşa Luminiţa Cîmpan şi Adriana Alina Apetri, de la 

Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului, „doi oameni speciali, preotul Ceredeev şi soţia acestuia, au iniţiat şi ne-au implicat din nou în campania <Voluntar de Crăciun>, ediţia a II-a, în cadrul Asociaţiei <Proiect Pro Europa>”.

Scopul acestei deplasări a fost oferirea de cadouri de Crăciun pentru Aşezământul social de copii „Sfântul Leontie” de la Rădăuţi. “Ei sunt cei pentru care un gest, oricât de mic, înseamnă mai mult decât pentru noi ceilalţi. E vorba despre 112 copii orfani sau din familii dezorganizate, care sunt în grija bisericii şi a celor care doresc să le ofere momente de bucurie. Cei care au dorit să se implice în acţiunea organizată de Colegiul <Alexandru cel Bun> au fost foarte mulţi, dar problema transportului este cea care ne limitează puţin alegerea. Deplasarea ne-a fost facilitată de directoarea Mihaela Ursaciuc. Au participat elevi din clasele a IX-a B, a X-a A, a X-a F, a X-a H, a XI-a B şi a XI-a A. Pentru concursul de ornamente de Crăciun, elevii din clasa a IX-a B au dorit să dăruiască un simbol al ingeniozităţii şi al creativităţii lor”, a explicat profesoara Brînduşa Luminiţa Cîmpan. Din cauza zăpezii abundente, s-a ales o căruţă mare, care a fost umplută de pachete, pentru copiii nevoiaşi.

 

Acţiune comună, elevi şi profesori

Profesoara Adriana Alina Apetri a completat că „este de remarcat sufletul mare pe care elevii Colegiului <Alexandru cel Bun> îl împart cu copiii de la Rădăuţi, pentru al doilea an consecutiv, reacţia spontană şi implicarea totală în realizarea şi ambalarea pachetelor, care sunt chiar de la Moş Crăciun, pentru cei care le primesc”. Diriginţii claselor participante, profesorii Floarea Nicoleta Sofian Boca, Daniel Rusu, Brînduşa Luminiţa Cîmpan, Adriana Alina  Apetri şi Dorina Cicu, s-au ocupat de organizarea activităţii şi de finalizarea acesteia.

Profesoara Brînduşa Luminiţa Cîmpan a spus că „pe lângă faptul că suntem foarte bine primiţi, că mulţumirile din partea unui om al bisericii ne aduc mai aproape de seninul religiozităţii interioare pe care unii dintre noi acolo îl simt cel mai bine, anul trecut elevii au beneficiat de certificate de voluntar şi Colegiul <Alexandru cel Bun> a primit placheta Voluntar de Crăciun. Sunt destule motivaţiile care ne fac să dorim să bucurăm acei copii în fiecare an şi această fărâmă pe care o dăruim de Crăciun ne face mai buni, mai calzi şi, nu în ultimul rând, mai împăcaţi.”

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevii Colegiului „Alexandru cel Bun” au împărţit cadouri copiilor nevoiaşi.
 Vizualizări articol: 1027 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Elevii Colegiului „Alexandru cel Bun” au împărţit cadouri copiilor nevoiaşi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei