Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 dec 2012 - Anul XVII, nr. 290 (5195)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Bilanţul frigului

O bătrână de 91 de ani şi un bărbat de 38 de ani au murit îngheţaţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Două persoane, un bărbat şi o femeie, au murit în weekend din cauza frigului. Acestea sunt primele cazuri de deces prin îngheţ înregistrate în această iarnă, confirmate ieri de medicii legişti.

Sâmbătă dimineaţă, în jurul orei 07.45, un apel la 112 anunţa că o bătrână de 91 de ani, din comuna Preuteşti, a fost găsită în stare de inconştienţă afară, lângă gardul unor vecini, departe de propria locuinţă. Echipajul de pe ambulanţa care s-a deplasat la faţa locului a constatat că bătrâna este decedată. Din primele informaţii a reieşit că femeia suferea de senilitate în contextul vârstei avansate şi se pare că şi-a petrecut noaptea afară, în frig. Necropsia efectuată în cursul zilei de ieri a stabilit că bătrâna a murit pe fondul unei hipotermii generalizate.

 

A fost găsit mort între liniile de cale ferată

Tot ieri, medicii legişti au confirmat moartea prin îngheţ şi în cazul unui bărbat de 38 de ani, de etnie romă, din Fălticeni, tată a cinci copii. Bărbatul a fost găsit decedat între liniile de cale ferată din apropierea Gării Fălticeni. Din ancheta poliţiştilor de la Serviciul Judeţean al Poliţiei Transporturi Suceava, a rezultat că în noaptea de joi spre vineri bărbatul a fost la un parastas, unde a consumat băuturi alcoolice, şi se îndrepta spre domiciliu în momentul în care a căzut între liniile de cale ferată şi a murit de frig.

În weekend, din cauza zăpezii, autosanitarele Serviciului Judeţean de Ambulanţă s-au deplasat cu dificultate la solicitări, iar în câteva cazuri puţin a lipsit ca maşinile să nu rămână blocate în drum. Cele mai mari greutăţi din cauza ninsorii au întâmpinat  şoferii de la bordul ambulanţelor care s-au deplasat pe distanţe lungi, în afara oraşelor. În noaptea de duminică spre luni, cursele către clinicile universitare din Tg. Mureş şi Bucureşti au fost anulate ca urmare a condiţiilor meteo nefavorabile. Nu au putut fi transportaţi la timp un cardiac şi un pacient internat în secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Suceava, potrivit responsabililor de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă.

 

Cetăţenii, rugaţi să anunţe cazurile de vârstnici şi bolnavi aflaţi în dificultate

Zăpada şi gheaţa care s-a format pe străzi şi trotuare au adus la spital zeci de suceveni în weekend. Vineri, sâmbătă şi duminică, cele mai multe solicitări din partea persoanelor care şi-au rupt oasele sau au suferit diverse contuzii după ce au alunecat au fost semnalate la Spitalul Judeţean de Urgenţă. La această unitate sanitară, pacienţii cu traumatisme de sezon au continuat să vină şi ieri, numai până la ora 16.00 fiind înregistrate cinci cazuri de acest gen.

Pentru a evita neajunsurile cauzate de frig, autorităţile sanitare recomandă populaţiei să-şi ia măsuri de precauţie şi să urmeze sfaturile medicilor.

„Recomandăm cetăţenilor care au ca vecini bolnavi cronici, persoane în vârstă sau cu deficienţe motorii, să anunţe autorităţile dacă în perioadele cu temperaturi scăzute sau cu ninsori abundente există indicii că aceştia ar fi în dificultate”, a transmis purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, Adrian Popescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O bătrână de 91 de ani şi un bărbat de 38 de ani au murit îngheţaţi.
 Vizualizări articol: 1651 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
O bătrână de 91 de ani şi un bărbat de 38 de ani au murit îngheţaţi5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei