Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 27 oct 2012 - Anul XVII, nr. 252 (5157)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Dosar

Pedeapsa aplicată individului care şi-a lăsat infirm un văr, înjumătăţită de judecători

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Curtea de Apel Suceava a dovedit mai multă indulgenţă faţă de Puiu Scolobiuc, un bărbat în vârstă de 41 de ani, din Lisaura, care în urmă cu aproape cinci ani şi-a nenorocit un văr pe care l-a lăsat infirm. Dosarul în care este judecat Puiu Scolobiuc a parcurs un traseu extrem de sinuos, iar condamnările pronunţate au oscilat între 3 ani şi 15 ani de închisoare. Ultima condamnare, pronunţată ieri de Curtea de Apel Suceava, este de 7 ani şi 6 luni de puşcărie pentru comiterea infracţiunii de tentativă de omor, pedeapsă care nu este încă definitivă şi poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

În ianuarie 2008, Puiu Scolobiuc l-a chemat la locuinţa sa pe vărul său, Cristi Hladi, pentru a-l ajuta la cărat gunoiul din curte.

La un moment dat, cei doi veri s-au luat la ceartă, totul plecând de la banii ceruţi de victimă în contul muncii prestate.

Fire agresivă şi aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, Puiu Scolobiuc l-a lovit cu cantul lopeţii în cap pe cel pe care îl tocmise să-l ajute. Lovitura a fost de o violenţă extremă. Cristi Hladi a stat timp de o săptămână în comă, apoi trei luni în spitale, după care s-a întors acasă în scaunul cu rotile. Rămas cu o placă metalică în cap şi cu infirmitate accentuată la o mână şi un picior, Cristi Hladi a fost practic nenorocit pe viaţă. Nu mai poate lucra, trebuie să ia zilnic medicamente şi în urma loviturii primite suferă şi de epilepsie. Din cauza ameţelilor şi durerilor de cap, mai ales pe timp de vară acesta este obligat să stea mai tot timpul în casă, întins în pat. 

Iniţial, Puiu Scolobiuc a fost cercetat şi trimis în judecată pentru infracţiunea de vătămare corporală gravă. În 2010 el a fost condamnat de Judecătoria Suceava la trei ani de închisoare, dar mai apoi Curtea de Apel Suceava a casat sentinţa de trei ani de închisoare şi a schimbat încadrarea juridică a faptei, din vătămare corporală gravă în tentativă de omor. Practic, în 2010, ancheta a fost reluată, de această dată de un procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava. Retrimis în judecată, Puiu Scolobiuc a fost condamnat în luna iunie a acestui an, de Tribunalul Suceava, la o pedeapsă de 15 ani cu executare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pedeapsa aplicată individului care şi-a lăsat infirm un văr, înjumătăţită de judecători.
 Vizualizări articol: 1287 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 2 voturi
Pedeapsa aplicată individului care şi-a lăsat infirm un văr, înjumătăţită de judecători4.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei