Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 27 oct 2012 - Anul XVII, nr. 252 (5157)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Incorigibili

Călătorie cu naşul, de la Suceava la Vereşti, în ziua în care zeci de controlori au fost săltaţi pentru şpagă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

„Cutremurul” din rândul naşilor de tren, după ce zeci de şefi de tren şi conductori au fost săltaţi într-un mare dosar de corupţie la care ofiţeri sub acoperire au lucrat un an şi jumătate, nu i-a oprit de la şpăgi pe angajaţii CFR nici măcar pentru o zi. În timp ce colegii săi erau audiaţi şi dădeau cu subsemnatul la Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov, un controlor de pe ruta Suceava-Paşcani nu s-a sfiit să ia un „ciubuc” de la doi călătorii, reporteri care aveau asupra lor o cameră ascunsă.

 

Blatişti cu bilete, de la Suceava la Vereşti

Joi, 25 octombrie 2012. În jurul orei 22.45 ne deplasăm în Gara Suceava. Alegem ultimul tren de navetişti, Regio 5508, Suceava-Paşcani, care pleacă la 23.01 din Suceava Nord. Alegem să călătorim două staţii, până la Vereşti. Primul lucru pe care îl facem este să ne luăm bilete. Două tichete preţ întreg pe distanţa Suceava-Vereşti, 15 kilometri în 15 minute, ne costă 7,4 lei. După plecarea trenului InterRegio spre Bucureşti, în gară rămân destui călători, în jur de 60-70, toţi în aşteptarea trenului Regio 5508.

Garnitura soseşte în gară la ora trecută pe bilet. Este formată din patru vagoane, din care coboară un bărbat şi o femeie de la CFR, şeful de tren şi conductorul. Ne ducem la primul vagon, în chiar primul compartiment dinspre locomotivă. La scurt timp după plecare, în compartiment intră controlorul.

 

Discuţia blatist - naş

După salutul de bună seara, discuţia este neaşteptat de scurtă. Îi întindem 5 lei, ne întreabă unde mergem, ia banii şi pleacă. Ideea era să ne scuzăm că nu am avut timp să ne luăm bilet, însă controlorul nu are timp de asemenea discuţii. Ne face un semn din mână că totul este în regulă şi pleacă liniştit, probabil ca în orice zi în care ia bani de la călătorii care nu au „timp” să-şi ia bilete. Merge mai departe, în celelalte compartimente, unde nu avem de unde să ştim dacă a mai dat de vreun blatist. Având în vedere însă că a luat fără nici o ezitare bani de la doi necunoscuţi, chiar în ziua acţiunii de amploare a procurorilor, ne imaginăm cam ar reacţiona în faţa navetiştilor pe care deja îi cunoaşte.

 

„Nu se mai satură, domnule, toate posturile vuiesc de şpaga de la CFR şi ei nu au nici o jenă”

La 23.21, trenul Regio ajunge în Gara Vereşti, unde ne aşteaptă un coleg cu o cameră de luat vederi şi cu o lampă care atrage atenţia de la distanţă. Când observă că ne îndreptăm cu camera spre ei, domnul şi doamna controlor pur şi simplu fug din compartimentul în care se aflau, iar trenul se pune în mişcare. Au plecat mai departe, spre Paşcani, măcinaţi probabil la gândul cine îi va aştepta la destinaţie. 

În gara Vereşti angajata CFR de la casierie se interesează curioasă de unde atâta gălăgie şi ce filmăm. Îi povestim despre ce este vorba şi are o reacţie cât se poate de sinceră.

„Nu se mai satură, domnule, toate posturile TV vuiesc de şpaga de la CFR şi ei nu au nici o jenă. Mai am câteva luni şi ies la pensie, sper să nu dea faliment CFR-ul şi să pot să ies la pensie liniştită”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Călătorie cu naşul, de la Suceava la Vereşti, în ziua în care zeci de controlori au fost săltaţi pentru şpagă.
 Vizualizări articol: 5614 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.77/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 22 voturi
Călătorie cu naşul, de la Suceava la Vereşti, în ziua în care zeci de controlori au fost săltaţi pentru şpagă4.8522

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Abia acum? trimis de
(27 oct 2012, 11:14:22
toata lumea stie ca la noi se merge cu nasul. banii in loc sa intre in contul CFR-ului pentru buna lui functionare..pentru locuri de munca.. intra in buzunarul nasului.. Dupa atata vreme de circulat cu nasu..chestie care o stie orice calator ca functioneaza...abia acum cand CFR.ul e aproape de faliment s-au gandit ca ar fi bine sa.i prinda. DAR PANA ACUM????
2.   Nasul in actiune trimis de
(27 oct 2012, 11:21:55
6.Un ardelean statea in tren cu doua bilete in mana. La urmatoarea statie se urca doi controlori si ii cer biletul. Ardeleanul le da unul din ele si pe celalalt il tine strans. Din curiozitate, controlorii nu se pot abtine si il intreaba:
- Domnule draga, daca nu va e cu suparare, de ce aveti doua bilete?
- Pai in caz ca il pierd pe primul, sa il am pe al doilea.
Controlorii bufnesc amandoi in ras:
- Pai si daca il pierzi si pe al doilea, ce te faci, omule?
- Aaaa, nu-i bai, ca am abonament.
3.   Pestele de la cap se impute trimis de
(27 oct 2012, 11:25:51
Am o cunostine care lucreaza ca "nas" pe tren, ei sunt obligati sa aduca contribuie zilnica superiorilor ca ii ai. Fiecare contribuie in functie de cat banoasa este ruta care o fac. Acesti tapi ispasitori care ii vedem fugariti de camerele de filmat sunt doar executanti iar pestii mari care isi iau grosul zilnic traiesc sub protectia anonimatului.
4.   Si inca ceva trimis de
(27 oct 2012, 11:31:48
Mai tineti minte de o actiune similara si-n randul vamistilor cand au fost luati pe sus sute de vamesi? Nu sa mai facut nimic toti sunt bine merci in slujbele lor prisi iarasi in accea caracatita a mitei, ba au avut tupeul cativa sa dea si statul in judecata ptr ca l-au patat imaginea! Un foc de paie!
5.   Nasul in actiune trimis de
(27 oct 2012, 11:32:57

Un tinar intraba nasul
-Domnule controlor pot sa urc in tren cu 130kg de dulceata?
-Nu,raspunse acesta
Apoi ,intorcandu-se catre iubita lui...
-Vezi,dulceata ,domnul zice ca nu te pot lua cu mine

Controlorul e anuntat de un coleg ca a vazut-o pe nevasta-sa cu un tip. Coboara la prima statie si fuge tare spre casa, unde, navasta-sa ii deschide usa.
Unde e nemernicul, intreaba controlorul.
Sotia: Cine draga?
Controlorul începe să caute peste tot în casa:
In bucătărie: nimeni nu e;
In living: nimeni nu e;
In baie, la fel;
Ajunge in dormitor, sub pat nu e nimeni;
Ii pica ochii pe un sifonier, deschide usa si il vede pe unu cu 50 ron in mana: e in regula puteti pleca.
6.   Oameni saraci trimis de
(27 oct 2012, 13:27:13
mai sint si oameni care prefera sa mearga cu nasul din cauza saraciei,unul care cistiga 600 roni nu stie cum sa-si imparta leafa pe mincare sau pe intretinere,ca bani de drum sigur nu-i ajungsi prefera sa riste sa mearga cu nasul daca are noroc pina la prima statie,gindindu-se ca daca are noroc si nu vine nasul ii ramine bani de piine.si daca isi ia bilet ori cum vine unul ca nicolaiciuc si fura cit pentru tot c f r ul la un loc ,de ce nu-i inchide pe cei care au furat miliarde de euro de la stat dar se leaga de oameni obisnuiti si saraci,care isi duc traiul din naveta,un controlor de tren daca il prinde pe unul ca circula fara bilet,ce poate sa-i faca?sa-i deie o amenda si sa-l coboare la prima ,dar un deputat daca il prinde furind milioane de euro nui face nimic!!!!nu e dreptate in tara asta s-au gasit doi reporteri prosti sa arate cum se ia spaga de la oameni saraci !!daca erau destepti reporteri aratau o spaga de la deputati care fura de milioane de euro nu niste navetisti care isi duc traiul de azi pe miine,
7.   Trenule mașină mică... trimis de
(27 oct 2012, 15:50:04
Lăsați gargara și dați-ne numele acestora.Vrem să-i cunoaștem și noi să nu riscăm atunci când mergem cu ghezășu.Nașul când intră în compartiment spune așa:bani,bilete abonamente!Eheheiiiii! nașule măria ta măi nașule!Muzica la masă! Păi ce dracu,roți multe bani mulți sau mai bine zis cât e chefereul în floare nici în pu..ă nu mă doare.Pedeapsa? Un mic scurtcircuit deasupra pe vagon la 27 kv .
8.   ..... trimis de
(27 oct 2012, 17:41:00
da da...:))))
poate reusiti sa il filmati si pe baisanu cand ia spaga,si pe tovarasa angela zarojanu....nu mai zic de tutankamon(marza)....macar unu din astia daca ati reusi sa il filmati sau sa ii faceti un flagrant cand pupa bani grei de pe proprietati si balastiere care au fost ale statului...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei