Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 27 oct 2012 - Anul XVII, nr. 252 (5157)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cât se fură

12 suceveni cad zilnic pradă hoţilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Creşterea îngrijorătoare a numărului de furturi din ultimii doi ani a rămas la cote ridicate şi în 2012, din cele mai recente statistici ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava rezultând că în primele nouă luni ale acestui an s-au petrecut zilnic, în medie, câte 12 fapte de furt. Deşi numărul de furturi este mare, există şi aspecte pozitive: faţă de media naţională, în judeţ se fură mult mai puţin, iar numărul faptelor grave, cu violenţă, jafuri sau tâlhării, nu este în creştere.

 

856 de spargeri de locuinţe

Conform analizei de bilanţ a Poliţiei din perioada ianuarie-septembrie 2012, în judeţ s-au înregistrat  3.391 de fapte de furt, cu 30 mai multe decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, de unde rezultă media de aproximativ 12 furturi pe zi. S-au înregistrat 856 de spargeri de locuinţe, 381 de furturi din societăţi comerciale, 212 furturi din auto, 51 de furturi de maşini, 75 de furturi de animale, alte 1.816 furturi fiind din alte categorii (din buzunare, de material lemnos, de pe ogoare, de material feros etc).

Cele mai multe fapte sunt încadrate de poliţişti la categoria furturi de subzistenţă. Este vorba de furturi comise de indivizi care sustrag bunuri de valoare mică (ţigări, alcool, material feros).

În privinţa furturilor cu violenţă, în nouă luni poliţia a înregistrat 83 de tâlhării, cu 11 mai puţine decât în acelaşi interval din 2011. În scădere sunt şi înşelăciunile, 498 în primele nouă luni ale acestui an, cu 282 mai puţine decât anul trecut.

Deşi cu un număr mare de furturi înregistrate în judeţ, IPJ Suceava stă mai bine ca majoritatea inspectoratelor de poliţie din ţară.

Inspectorul principal Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei, a declarat: „La infracţiunile de furt sesizate în 2012 suntem pe penultimul loc la nivel naţional, mult sub media naţională de 860 de infracţiuni la o sută de mii de locuitori”. 

 

„Invitaţi” la furt de către victime

Poliţiştii atrag atenţia că şi în 2012 numărul de fapte de furt şi de înşelăciune este sporit chiar de neatenţia şi ignoranţa unora dintre victime. Cele mai multe fapte de furt din maşini, de exemplu, se petec după ce proprietarii lasă în interior bunuri de valoare, la vedere. Şi spargerile de locuinţe se petrec adesea după ce victimele lasă uşile descuiate ori „ascund” cheile în locuri în care hoţii caută prima dată (sub preş, pe tocul uşii etc). O mare problemă este şi cu înşelăciunile cărora le cad victime mai ales vârstnici din mediul rural. În nenumărate rânduri aceştia au primit în case falşi comercianţi care le-au oferit spre vânzare produse pentru a vedea unde îşi ţin economiile, după care i-au prădat de sume importante.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 12 suceveni cad zilnic pradă hoţilor.
 Vizualizări articol: 1698 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
12 suceveni cad zilnic pradă hoţilor5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Hotia e o stare de spirit trimis de
(28 oct 2012, 07:36:54
Doi parlamentari se plimba pe strada. Deodata apare un tigan si smulge geanta din mana unuia si o sterge.
Celalalt se repede sa isi scoata pistolul din buzunar sa traga dupa el, cand primul calm, il opreste.
- Lasa-l si noi am inceput de undeva!
--------------------------------------------------------------
- De ce pedepseste statul roman furtul din buzunare?
- Deoarece nu suporta concurenta!
------------------------------
Acuzat ca a furat un ceas, hotul explica:
-Ce era sa fac domnule presedinte? Ceasul mergea, eu mergeam. Atunci ne-am hotarat sa mergem impreuna

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei