Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 27 oct 2012 - Anul XVII, nr. 252 (5157)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Investiţie

Fostul Hotel Balada şi sediul băncii Dacia Felix, reunite sub acelaşi acoperiş

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Două clădiri care fac parte din istoria urbanistică recentă a Sucevei, Hotelul Balada, unul din primele hoteluri moderne din oraş, precum şi sediul falimentarei bănci Dacia Felix, de pe strada Mitropoliei, vor fi unite într-o singură clădire, care se doreşte a deveni unul dintre cele mai moderne hoteluri din municipiul reşedinţă de judeţ.

Clădirile, destul de apropiate între ele, au fost cumpărate anul acesta de aceeaşi persoană, patronul hotelurilor Polaris din Şcheia şi Fălticeni, care vrea să-şi extindă afacerea şi în municipiul Suceava.

Cele două clădiri, care deja au început să fie unite sub acelaşi acoperiş, printr-o amplă operațiune de mansardare, în valoare de aproape trei miliarde de lei vechi, vor fi transformate într-un hotel mai mare, care va tripla capacitatea de cazare a fostului Hotel Balada, dar va asigura și spaţii ample, de restaurant, pentru organizarea de nunţi şi petreceri.

„Vom păstra obiectul de activitate al fostului hotel Balada, dar îl vom extinde la un număr de 60 de camere moderne. De asemenea, vom amenaja şi două restaurante, cu un număr considerabil de locuri”, a declarat patrolul hotelurilor Polaris, Ion Laslovici, care vrea ca anul viitor să modernizeze spaţiile existente, cât şi cele nou create.

Amplasamentul ales pentru noul hotel Polaris este unul favorabil acestor activităţi, fiind situat într-o zonă ultracentrală, la mică distanţă de Mănăstirea Sf. Ioan, pe drumul ce duce spre Cetatea de Scaun a Sucevei, ce se dorește a fi trasformată în principala atracție turistică a municipiului.

 

Istoria întortocheată a două clădiri din centrul Sucevei

Noul hotel reprezintă o investiție considerabilă a celor de la Polaris Cafe, care, doar pentru a obține cele două imobile în centrul orașului, au avut de achitat peste 1,2 milioane de euro.

De-a lungul timpului, cele două clădiri au avut mai mulți proprietari, în ele fiind trăite povești de succes, dar și falimente usturătoare.

Fostul Hotel Balada, care punea la dispoziția turiștilor 18 camere și un apartament, a fost unul dintre puținele hoteluri modernizate din județ, după Revoluție. Înainte, hotelul era administrat de Oficiul Județean de Turism, dar prin programul de privatizare în masă din anii '90, acesta a început să aibă mai mulți acționari. Scos la vânzare în 1993, imobilul a fost cumpărat de Adrian Giosu, care l-a și modernizat, aducându-l la standardele necesare unui hotel din categoria trei stele.

În 2010, hotelul a fost scos la vânzare pentru suma de 850.000 de euro (500 de euro pe mp), iar o ofertă de 600.000 de euro a fost refuzată de proprietar, care, în mod surprinzător, după câteva luni, l-a vândut la un preț mult mai mic, aproape 500.000 de euro, lui Ilie Cornea, patronul de la „Denis”.

Clădirea în care a funcționat Banca Dacia Felix are de asemeni un trecut întortocheat.

Ajunsă la un moment dat în propietatea Leumi Bank, clădirea a fost urmărită încă din 2010 de către patronul Polaris Cafe ca zonă de extindere a activității. Numai că înțelegerea dintre el și cei de la Leumi Bank a fost atunci “stânjenita” de revendicările de terenuri din partea unor persoane care au dobândit drept de proprietate pe anumite suprafețe incluse în suprafața pe care este construită clădirea vechii bănci Dacia Felix, intrată în faliment acum mai bine de 12 ani.

În schimb, cele două părți au semnat un contract de vânzare – cumpărare în valoare de 700.000 de euro, care urma să fie finalizat după ce se lămurea treaba cu revendicările de teren.

Investițiile de extindere demarate anul acesta și cele de modernizare care vor începe de anul viitor vor înghiți de asemenea sume considerabile, încât, în situația actuală, în care piața imobiliară este paralizată de criză, amenajarea noului hotel din rețeaua hotelieră Polaris poate fi considerată una din cele mai mari investiții private din municipiul reședință de județ.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fostul Hotel Balada şi sediul băncii Dacia Felix, reunite sub acelaşi acoperiş.
 Vizualizări articol: 4785 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.29/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 14 voturi
Fostul Hotel Balada şi sediul băncii Dacia Felix, reunite sub acelaşi acoperiş4.3514

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei