Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 oct 2012 - Anul XVII, nr. 250 (5155)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Obiectiv

Vasile Ilie militează pentru înființarea unei regiuni care să aibă capitala la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vicepreședintele Organizaţiei Judeţene a PDL Vasile Ilie susţine înfiinţarea unei regiuni care să aibă capitala la Suceava şi a atras atenţia asupra pericolului pe care proiectul USL de regionalizare a României îl are asupra județului Suceava și a cetățenilor acestuia. Liderul democrat-liberal a arătat că în proiectul USL, județul Suceava ar urma să fie înglobat într-o „macroregiune” alături de alte cinci județe din Moldova, capitala

nou-înființatei regiuni urmând a fi la Iași. Vasile Ilie este de părere că o astfel de măsură ar dezavantaja mult nu numai județul Suceava, ci și județele Botoșani și Neamț. De aceea, el consideră mult mai potrivit ca reorganizarea teritorial administrativă a României să se facă în baza unui proiect PDL, conform căruia să fie înființate 12 noi regiuni, în loc de opt, cum propune USL. Practic, proiectul PDL propune împărțirea în două a actualei Regiuni de Dezvoltare Nord - Est, trei județe urmând a fi incluse într-o regiune care să aibă capitala la Iași, iar alte trei să fie incluse într-o regiune cu capitala la Suceava. Vasile Ilie a spus că de felul în care va fi realizată împărțirea teritorial - administrativă a României depinde accesibilitatea fondurilor europene cel puțin pe perioada 2014 - 2020. „Concentrarea tuturor instituțiilor statului la Iași ar fi în detrimentul cetățenilor din județul Suceava și nu numai. Tocmai de aceea am convingerea că este mai bine să se aplice proiectul PDL, care prevede să fie înființată o regiune și la nivelul județelor Suceava, Botoșani și Neamțavând reședința la Suceava. Odată stabilit acest lucru va fi în beneficiul cetățenilor atât din județul Suceava, cât și din celelalte județe”, a declarat Vasile Ilie, într-o conferință de presă susținută la sediul din Suceava al Alianței România Dreaptă (ARD).

Potrivit lui Vasile Ilie, este recomandabil ca o regiune să aibă o populație de minim un milion, poate un milion și jumătate de locuitori, dar nu mai mult de trei milioane. Proiectul USL este deficitar în acest sens, a declarat Ilie, pentru că regiunea pe care USL vrea să o facă alipind șase județe din Moldova, cu capitala la Iași, ar avea peste trei milioane de locuitori. Menționăm că Vasile Ilie candidează din partea ARD pentru un mandat de deputat pe Colegiul 3, alcătuit din 16 localități situate îndeosebi la vest de municipiul Suceava. „În calitate de deputat, mă voi lupta pentru interesele sucevenilor și nu voi fi de acord cu proiectul în care Suceava să fie inclusă într-o regiune cu capitala la Iași. Voi milita pentru înființarea unei regiuni care să aibă capitala la Suceava. Aceasta va fi un motor de dezvoltare pentru toate zonele din regiune”, a conchis Vasile Ilie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vasile Ilie militează pentru înființarea unei regiuni care să aibă capitala la Suceava.
 Vizualizări articol: 1421 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.82/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.8 din 11 voturi
Vasile Ilie militează pentru înființarea unei regiuni care să aibă capitala la Suceava2.8511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Basme! trimis de
(25 oct 2012, 11:14:32
Regionalizarea Romaniei e un basm de adormit copiii! E ca si cum am vorbi azi despre regionalizarea plantei Marte. Pentru realizarea unei asemenea deziderat ar trebui alocate niste sume uriase, ceea ce va imposibil de realizat cel putin pentru urmatorii 10 ani. Va trebui regandita si relocata o intreaga structura politico-administrativ-birocra ceea ce nu-i deloc usor! Plus inca vreo 2, 3 referendumuri nationale/regionale, ceea ce nu-i asa simplu! In al doilea rand ideea de regionalizare nu a venit USL-ului, ci PDL-UDMR-ului care vroiau cu orice chip un Tinut Secuiesc! Acum a devenit tema de alegeri, ca sa mai gadile un bic orgoliul unor bucuvonini de pe varful muntelui unde inca nu a ajuns semnalul GSM! Mai bine s-ar discuta despre niste locuri de munca pt tineri si mai putin tineri!
1.1  RE: Basme! trimis de
(25 oct 2012, 13:54:00
...asa este ,,ideea de regionalizare nu a venit USL-ului, ci PDL-UDMR-ului care vroiau cu orice chip un Tinut Secuiesc”! Si eu am auzit si citit si recitit si am ramas nedumerit de indolenta si lipsa de patriotism local a ,,sefilor””!
Flutur era propus pentru Iasi!
Chiar ma mira ca la unii suceveni, politica ii de umanizeaza!

2.   Colegiul 3???? trimis de
(25 oct 2012, 12:49:34
Cred ca d-nul Flutur gasea pe cineva mai capabil sa candideze in colegiul 3 decat pe adjunctul sau de la CJ care a trecut aproape prin toate partidele care se regasesc pe scena politica suceveana!!! Si mai cred ca a uitat ca d-nul Ilie Vasile este din Crasnaleuca, jud. BT si nu are nici o treaba cu BUCOVINA, cea de care este atat de legat d-nul Flutur!!! Sunt curios cum il va prezenta pe d-nul candidat Vasile Ilie in fata alegatorilor din Colegiul 3!
3.   Vrajeli electorale trimis de
(25 oct 2012, 13:19:20
Dupa ce cu PDL si Basescu au fortat regionalizarea tarii la cererea ungurilor pentru a crea tinutul secuiesc si a-l face cadou acum PDL s-a gândit să o ardă iar regionalist şi îşi face ca temă de campanie Suceava, capitala regiunii Bucovina.Deja a trimis tot felul de agenti prin cartiere să prostească lumea prin faţa blocului că în curând pentru o adeverinţă va trebui să mergem la Iaşi.Este cea mai murdara diversiune creeata in stil PDL,adica securist.

3.1  RE: Vrajeli electorale trimis de
(25 oct 2012, 14:27:32
Vin sa amintesc ca ieri ai dezinformat!!!!!!!!! PROIECTUL CU IMPOZITUL FORFETAR A FOST INITIAT DE PSD si a fost introdus cand au guvernat cu PDL-ul !!!!!!!!!!!!!!!!!
4.   Zau? trimis de
(25 oct 2012, 16:46:24
Dar dumnealui ce-ar vrea sa fie pe-acolo? Guvernator?
5.   Fumigena politica: regionalizare trimis de
(25 oct 2012, 23:34:05
hai dom' vasile ca esti un mustacios simpatic. oricum, cam toata lumea s-a prins care-i treaba cu bunele intentii ale pd-l-ului invelit in ard. pdl-u-si schimba parul, dar naravul ba!

scuza-mi limbajul, dar un rahat oricat de bine ambalat ar fi, tot rahat este si tot asa miroase. nu va mai voteaza nici 15% si asta datorita slugarniciei liderilor basisti fata de politicile criminale straine...alea pe care le-ati aplicat cu mare patos si ati dus romania la sapa de lemn.

daca tot mai apari pe aici vino cu ceva mai interesant...adica in sensul de: minte-ne frumos. ca de fumigenele politice ne cam ustura ochii, iar de saracie a-nceput sa ne usture si khuru'.
si tu si sanda maria ardeleanu ati adus valoare adaugata(nu ca oameni politici) pe unde ati fiintat,dar acum ajungeti sa va prostiti si sa va faceti pres de sters picioarele politic inglodate,doar doar pt.a mai vana vreun scaun de parlamentar.

jenant...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei