Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 oct 2012 - Anul XVII, nr. 250 (5155)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MAI: Comisarul european Malmstrom a confirmat îndeplinirea criteriilor de aderare la Schengen

Joi, 25 Octombrie 2012 (18:54:18)

Comisarul european pentru afaceri interne, Cecilia Malmstrom, a confirmat îndeplinirea, de către România şi Bulgaria, a tuturor criteriilor de aderare la Schengen şi a reiterat necesitatea adoptării unei decizii pozitive "cât mai curând posibil", informează MAI.

Într-un comunicat remis MEDIAFAX, Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI) arată că joi, la Consiliul JAI de la Luxembourg, "statele membre au abordat şi subiectul aderării României la spaţiul Schengen, preşedinţia cipriotă subliniind eforturile pe care România şi Bulgaria le-au făcut şi reiterând angajamentul de a identifica o soluţie pentru îndeplinirea acestui deziderat în cel mai scurt timp".

Totodată, potrivit sursei citate, comisarul european Cecilia Malmstrom a confirmat îndeplinirea, de către România şi Bulgaria, a tuturor criteriilor de aderare, inclusiv a măsurilor complementare şi a reiterat necesitatea adoptării unei decizii pozitive cât mai curând posibil.

În intervenţia sa la Consiliu, ministrul Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa, a arătat că România "a avut, în toată această perioadă, o atitudine constructivă şi orientată spre interesul comun, acţionând deja ca un stat membru Schengen". De asemenea, arată MAI, Duşa a solicitat statelor membre respectarea regulilor şi obligaţiilor asumate, a deciziilor adoptate la cel mai înalt nivel de Consiliul European şi stabilirea unui calendar concret şi definitiv de aderare.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a informat anterior, tot joi, că România va continua consultările cu statele membre, cu actuala şi viitoarea Preşedinţie a UE, astfel încât aderarea la Schengen să fie concretizată în cursul anului 2013, într-o primă fază cu frontierele aeriene şi maritime încă din primul trimestru al anului viitor.

MAE a menţionat că la Consiliul JAI, care se va desfăşura joi şi vineri şi unde România este reprezentată de ministrul Administraţiei şi Internelor Mircea Duşa şi şeful Departamentului Schengen din MAI Marian Tutilescu, va avea loc o informare privind aderarea la Schengen, însă nu se va lua o decizie cu privire la calendarul aderării.

"La Consiliul JAI va avea loc o prezentare a stadiului referitor la decizia privind aderarea României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen. Consilul va lua act de finalizarea implementării de către România a măsurilor acompaniatorii decise în cadrul Consiliului European din martie 2012. Printre aceste măsuri s-au numărat o serie de activităţi FRONTEX pe toate categoriile de frontiere, continuarea progreselor pentru realizarea Sistemului European de Supraveghere a Frontierelor, contribuţii la analizele de risc ale FRONTEX şi instruirea personalului de frontieră în domeniul detectării documentelor false", s-a mai arătat în informarea MAE. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MAI: Comisarul european Malmstrom a confirmat îndeplinirea criteriilor de aderare la Schengen.
 Vizualizări articol: 753 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
MAI: Comisarul european Malmstrom a confirmat îndeplinirea criteriilor de aderare la Schengen5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei